Zle startovanie pri studenom motore Z14XEP
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
mv269
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Sep 2009, 07:40
- Auto: Astra G
- Bydlisko alt: Košice
Zle startovanie pri studenom motore Z14XEP
Poprosim o radu:
Astra ,benzin motor Z14XEP, pri startovani so studenym motorom mam problem , chyti mi to tak na 3-ti krat, motor sa nevie dostat do otacok, dokonca akoby "strielal" (motor nie vyfuk, take divne zvuky spredu), musim stat na volnobehu zopar minut aby mi to potom tahalo pocas jazdy.
nedavno som menil baterku aj sviecky.
r.v. 2009. Najazdenych ma cca 58.000 km.
Palubna doska neukazuje ziadnu zavadu.
Ked je motor nahriaty tak startuje v poriadku.
Uz som z toho jelen:)
Astra ,benzin motor Z14XEP, pri startovani so studenym motorom mam problem , chyti mi to tak na 3-ti krat, motor sa nevie dostat do otacok, dokonca akoby "strielal" (motor nie vyfuk, take divne zvuky spredu), musim stat na volnobehu zopar minut aby mi to potom tahalo pocas jazdy.
nedavno som menil baterku aj sviecky.
r.v. 2009. Najazdenych ma cca 58.000 km.
Palubna doska neukazuje ziadnu zavadu.
Ked je motor nahriaty tak startuje v poriadku.
Uz som z toho jelen:)
-
mv269
- Nový užívateľ

Je to prerobene na plyn
ale nabehal som na plyne uz cca 25.000 km a neblblo to pri startovani
len teraz to takto vyvadza.
Pri druhom a dalsom starte to uz chyta pekne
len teraz to takto vyvadza.
Pri druhom a dalsom starte to uz chyta pekne
-
Miroslav Halaj
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Jan 2012, 00:06
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
-
mv269
- Nový užívateľ

aj po diagnostike to blbne
motor bol na diagnostike, ze vraj je elektronika v poriadku.
V inych prispevkoch citam, ze aj ini maju podobne problemy, tak uz som z toho fakt jelen
V inych prispevkoch citam, ze aj ini maju podobne problemy, tak uz som z toho fakt jelen
-
spigy111
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Aug 2010, 12:05
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ahoj
Mam presne ten typ motora a jazdim na plyn mam asi 12.000 km na plyne, tiez mam podobny problem ze motor rano pri starte sa sprava ako traktor a ako keby ho hadzalo.
Tiez som bol na diagnostiku cerpadlo, v pohode, ERG, AGR tiez. Tlak paliva tiez v normaloch vsetky hodnoty su ake maju byt bez, ziadna kontrolka nesvieti. cez OpelCom nie je ziadna chyba viditelna.
Ako nahle stlacim plynovy pedal otacky stupnu, ako nahle zaradim jednotku koniec, plyn nereaguje, otacky nestupnu a motor pri rozbehu skor zdochne, pozorujem to iba pokial je zapnuty sitic, cize otacku su na 1000 RPM ako nahle sa citi vypne cize otacky klesnu na 800RPM uz vsetko v pohode.
Riesim to zatial tak ze motor vypnem, alebo pockam minutku kym sa "ukludni".
Pokial teraz v lete nastartujem priamo na plyn motor podobne problemy nema.
Na zaklade svokra so skodovky eviduju podobny problem a riadne evidovani VW. Problem je udajne s elektromagnetickym ventilom odsavania benzinovych par. Mali fabie 1.4 16V ktore mali podobne problemy, motor pri starte nereagoval na plyn, dalsie priznaky boli ze motor zdochol po nastartovani.
Btw velmi ma zaujima mas z14xep cize twinport ako moj motor nema urcite tvrdene sedla a ventily, riesis to nejakym aditivom?
Vdaka
Mato
Mam presne ten typ motora a jazdim na plyn mam asi 12.000 km na plyne, tiez mam podobny problem ze motor rano pri starte sa sprava ako traktor a ako keby ho hadzalo.
Tiez som bol na diagnostiku cerpadlo, v pohode, ERG, AGR tiez. Tlak paliva tiez v normaloch vsetky hodnoty su ake maju byt bez, ziadna kontrolka nesvieti. cez OpelCom nie je ziadna chyba viditelna.
Ako nahle stlacim plynovy pedal otacky stupnu, ako nahle zaradim jednotku koniec, plyn nereaguje, otacky nestupnu a motor pri rozbehu skor zdochne, pozorujem to iba pokial je zapnuty sitic, cize otacku su na 1000 RPM ako nahle sa citi vypne cize otacky klesnu na 800RPM uz vsetko v pohode.
Riesim to zatial tak ze motor vypnem, alebo pockam minutku kym sa "ukludni".
Pokial teraz v lete nastartujem priamo na plyn motor podobne problemy nema.
Na zaklade svokra so skodovky eviduju podobny problem a riadne evidovani VW. Problem je udajne s elektromagnetickym ventilom odsavania benzinovych par. Mali fabie 1.4 16V ktore mali podobne problemy, motor pri starte nereagoval na plyn, dalsie priznaky boli ze motor zdochol po nastartovani.
Btw velmi ma zaujima mas z14xep cize twinport ako moj motor nema urcite tvrdene sedla a ventily, riesis to nejakym aditivom?
Vdaka
Mato
-
mv269
- Nový užívateľ

diki za popis
pytal si sa na aditivum , ja tam nedavam nic ale uz som nad tym rozmyslal , ze ci nieco nepridat ale neviem sa rozhodnut ci co a ake ci to ma nejaky vyznam.
Idem to teraz este raz dat do servisu opel na diagnostiku uvidim co im to ukaze. Ked som to mal na diagnostike u tych co mi robili plyn tak nejaky parameter (nie som si isty ci dlzka vstreku ci co) nebol v poriadku , namiesto pod 3,0 bol najprv okolo 5 a viacej a potom klesal.
Takze som strasne zvedavy na co pridu v opli. (predtym som to mal na diagnostike u sukromnika co opravuje ople)
Idem to teraz este raz dat do servisu opel na diagnostiku uvidim co im to ukaze. Ked som to mal na diagnostike u tych co mi robili plyn tak nejaky parameter (nie som si isty ci dlzka vstreku ci co) nebol v poriadku , namiesto pod 3,0 bol najprv okolo 5 a viacej a potom klesal.
Takze som strasne zvedavy na co pridu v opli. (predtym som to mal na diagnostike u sukromnika co opravuje ople)
-
mv269
- Nový užívateľ

po kontrole v servise
po kontrole mi povedali, ze diagnostika neukazala ziadnu chybu, ze moze byt nejaky problem s ventilmi. Idem este vyskusat jedno aditivum na cistenie ventilov a palivovej sustavy co mi poradili a uvidim ci to pomoze.
-
mv269
- Nový užívateľ

aditivum som pridal
vyjazdil som s aditivom cca 2 nadrze benzinu a potom som chodil na plyn a mozno to kusok pomohlo.
Ale z toho skusania asi najviac zabralo, ked som poslednych 4-10 km z jazdy presiel na benzine , potom to startne ma druhy den skor za studena.
Ked som to mal 2x na diagnostike tak mi aj jeden sukromnik aj potom priamo v opli povedali, ze bude treba asi vymenit ventily. Lenze to je okolo 700€ a tak sa mi do toho velmi nechce.
Ale z toho skusania asi najviac zabralo, ked som poslednych 4-10 km z jazdy presiel na benzine , potom to startne ma druhy den skor za studena.
Ked som to mal 2x na diagnostike tak mi aj jeden sukromnik aj potom priamo v opli povedali, ze bude treba asi vymenit ventily. Lenze to je okolo 700€ a tak sa mi do toho velmi nechce.
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
700e za ventily? kua dost mas ich tam 16? lebo ja 24
to hadam nie..
tiez mam trosku problem so startom startoval som aj na 3krat ale uz nie bud na prvy alebo na druhy krat ale nevime tiez co tomu moze byt :roll:
dnes merany tlak paliva 3bary ze to je OK takze fakt neviem preco to nejde ako ma
tiez mam trosku problem so startom startoval som aj na 3krat ale uz nie bud na prvy alebo na druhy krat ale nevime tiez co tomu moze byt :roll:
dnes merany tlak paliva 3bary ze to je OK takze fakt neviem preco to nejde ako ma
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
iurai
pozri sem:lubo22 napísal:potom napis ci pomohlo
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=36585&start=20