Pomoc-Únik chladiacej kvapaliny
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
maťo34
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 25 Mar 2008, 20:38
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Pomoc-Únik chladiacej kvapaliny
Ahojte, vie mi niekto pomôcť, v čom môže byť problém ak mi unika chladiaca kvapalina a mám mokrý koberec pri nohách, kvapalina je sladkastá. V lete, keď nekúrim netieklo, v zime áno. Písal som o tom už skôr. V opli v PO mi povedali, že už mali také prípady, za 2 dni by to opravili, ale neverím tomu servisu. Momentálne v jednom servise mi odstavili kúrenie a jazdím bez neho. V aute je kosa. Zisťujú odkiaľ to môže tiecť. Je to záhada. Majú rôzne teórie.
ČO MOŽE BYŤ PRÍČINOU !!!!!
ČO MOŽE BYŤ PRÍČINOU !!!!!
-
maťo34
- Pravidelný užívateľ

Menili mi gumenné krúžky, ktoré sú v spojkách spájajúcich trubky od radiatora s potrubím od motora. Tieto spojky sú za motorom, ťažko sa k ním da dostať. Trošku komplikovane povedané.
Ak by tiekol radiator, mokre by bolo medzi vodičom a spolujazdcom.
To tečie niekde zhora nad plynovým pedálom. Neviem či pozerali ventil, on je pri radiatore alebo niekde vyššie?
Ak by tiekol radiator, mokre by bolo medzi vodičom a spolujazdcom.
To tečie niekde zhora nad plynovým pedálom. Neviem či pozerali ventil, on je pri radiatore alebo niekde vyššie?
-
maťo34
- Pravidelný užívateľ

Konečne u nás v SL som našiel niekoho, kto sa rozumie do oplov. Opísal som mu chybu s únikom chlad. kvapaliny a vedel kde je problém. Vraj je to vo ventile, nad radiatorom, na strane vodiča. Tam vraj preteká tesnenie. Vymenili my ich, tlakovali radiator, je OK. Uvídime, budem jazdiť a ak už nebude unikať budem happy a napíšem o tom. Zaplatil som 50 eur. V opli v PO my povedali orientačne 200 eur.
-
iurai
-
svagio
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 31 Aug 2008, 11:34
pred mesiacom som mal podobny problem, v servise mi vraveli ze ma to vyjde dokopy na 10000Sk , a ze pravdepodobne ked mam mokro pod nohami vodica, tak je to radiator, alebo tesnenie:"O" kruzky, ale tiez mi povedali, ze su specialne a ze samostatne len kruzky bez radiatora sa objednat nedaju, ... ze treba tak ci tak novy radiator. Trosku som zacal citat po forach a opravil som si to sam, cela oprava vysla na 48centov..teda cca 15 Sk. Ak ma niekto podobny problem, kludne popisem postup ako na to ak by ste mali zaujem. na prvy krat mi to cele odmontovat a zmontovat trvalo dokopy asi sedem hodin. tak zatial cafte / astra g 1.7DTL/. inak celkom zaujimave je to potom vysusit, lebo pod kobercom je este pena, ktora je cela naiaknuta tou kvapalinou... takze fenom vysusit... a nechat tak.. potom ked koberec znovu kapilaritou nasiakne, teda zvlhne od peny ... tak opet fenovat... a plus pocas jazdy mat tam stale servitky, nech tu vlhkost saju...
- dusan1
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Mar 2008, 20:59
- Auto: Astra G
ahoj hot sem ten postup aj fotky ak máš diksvagio napísal:pred mesiacom som mal podobny problem, v servise mi vraveli ze ma to vyjde dokopy na 10000Sk , a ze pravdepodobne ked mam mokro pod nohami vodica, tak je to radiator, alebo tesnenie:"O" kruzky, ale tiez mi povedali, ze su specialne a ze samostatne len kruzky bez radiatora sa objednat nedaju, ... ze treba tak ci tak novy radiator. Trosku som zacal citat po forach a opravil som si to sam, cela oprava vysla na 48centov..teda cca 15 Sk. Ak ma niekto podobny problem, kludne popisem postup ako na to ak by ste mali zaujem. na prvy krat mi to cele odmontovat a zmontovat trvalo dokopy asi sedem hodin. tak zatial cafte / astra g 1.7DTL/. inak celkom zaujimave je to potom vysusit, lebo pod kobercom je este pena, ktora je cela naiaknuta tou kvapalinou... takze fenom vysusit... a nechat tak.. potom ked koberec znovu kapilaritou nasiakne, teda zvlhne od peny ... tak opet fenovat... a plus pocas jazdy mat tam stale servitky, nech tu vlhkost saju...
ASTRA G CARAVAN Y 17 DT 55kw 11/2000
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
Vide to na cca 180eur, a to uz s vymenenym radiatorom, kruzkami i s chladiacou kvapalinou a spracou. Aspon mna to vyslo tolko, kedze radiator bol uz tiez v zlom stave a siel prec. Ta cena ma netesila, no cakat som nemohol a bol som to pozriet i v rozobratom stave v servise, lebo ta cena bola fakt pekna.
-
svagio
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 31 Aug 2008, 11:34
ako na opravu tecuceho radiatora
ahoj,
v prvom rade... ak mas mokro pod kobercom... normalne namoc prst a olizni....( proste take zvlastna chut--- ked nevies zistit ci to je chladiaca kvapalina... tak porovnaj s chutou kvapaliny v nadobke v motorvoej casti, a neboj sa ziadnej otravy , tiez som to takto zistil )... a ak citis sladkastu chut...... tak ti tam unika kvapalina z radiatora ( resp. na 99 percent cez tesnenie medzi radiatorom a privodnymi trubkami z motorovej casti ).
navod na demontaz som nasiel teraz na nete...
https://www.astra-g.cz/navod-na-vymenu- ... ku-topeni/" onclick="window.open(this.href);return false;
je to novy prispevok... a je celkom dobry.... keby ze niecomu nerozumies, tak napis a vysvetlim blizsie.
odporucam skor ako zacnes rozoberat vnutrajsok auta... teda stredovy panel, aby si sa pustil do odsrubovania dvoch srub z motorovej casti... Treba zdbihnut cim vysie auto zdvihakom... staci z jednej strany ( podloz aj nejake drevo ako zabezpecenie keby zdvihak zlyhal).Potom daj dole kryt motora ak mas - tu cast co sa dava dole pri vymene oleja/taky obdlzik cca 30x40 cm. Potom potorebujes odkrutit dva torxy sruby(.... medzi nimi je akoby gumovy vyvod na skondenzovanu vodu... ) hladaj to az za motorom .. .... Tie dve sruby smeruju do kabiny a drzia spodny kryt radiatora. U mna tam bolo velmi malo miesta... 1.7 dtl , pomohol mi pruzinovy ohybny srubovak na vymenitelne nadstavce. kupil som v baumaxe. normalnym srubovakom som sa tam nedostal. Po odmontovani tych dvoch srub sa pusti do stredoveho panelu medzi sedackami--- cca 7 srub, treba stiahnut manzety riadiacej paky a brzdy,vybrat popolnik-- aj tam su totiz ukryte srubky. ked vyberies stredovy panel... uvidis odspodu palubnej dosky taky plastovy kryt pripnuty plieskovymi sponami... daj ich vsetky dole... a pomaly vyber ten kryt a uz vidis radiator. vyvody z radiatora su smerom k motorovej casti... a z bokov su nasunute zavlacky( sponky) .. tie vytiahni s tenkymi kombinackami. potom vytiahni radiator smerom k sebe. AK je medzi radiatorom a trubkami taka cierna vecicka- ventil , tak musis este od strany spolujadzca odpojit kablik. A samozrejme, vypust pred vybratim radiatora cchladiacu kvapalinu aby nevytiekla na koberec do auta ( nejake to deci aj tak vytecie-ja som si tam dal igelit a zachytil to). KU chladiacej kvapaline: na chladici zo strany spolujadzca je taky cerveny ventil... ten ked otvoris.. tak kvapalina ide von.. pekne treba zachytit Ked vyberies radiator... vymen vsetky tesnenia ( u mna 4 kusy... a to medzi ventilom a radiatorom a medzi ventilom a privodnymi trubkami) -vysli ma na 48 centov -))
Pri montazi spet... je najhorsie nasunut zavlacky nasppet.. treba vyvinut kus sily a je tam zly pristup...( nasunul som s kombinackami) ale ked to spravne nasunies.. tak to doslova zacvakne a radiator akoby "pritiahne"k tym trubkam. potom cele poskladat tak ako si rozobral.
ahoj
::: iurai: link opraveny :::
v prvom rade... ak mas mokro pod kobercom... normalne namoc prst a olizni....( proste take zvlastna chut--- ked nevies zistit ci to je chladiaca kvapalina... tak porovnaj s chutou kvapaliny v nadobke v motorvoej casti, a neboj sa ziadnej otravy , tiez som to takto zistil )... a ak citis sladkastu chut...... tak ti tam unika kvapalina z radiatora ( resp. na 99 percent cez tesnenie medzi radiatorom a privodnymi trubkami z motorovej casti ).
navod na demontaz som nasiel teraz na nete...
https://www.astra-g.cz/navod-na-vymenu- ... ku-topeni/" onclick="window.open(this.href);return false;
je to novy prispevok... a je celkom dobry.... keby ze niecomu nerozumies, tak napis a vysvetlim blizsie.
odporucam skor ako zacnes rozoberat vnutrajsok auta... teda stredovy panel, aby si sa pustil do odsrubovania dvoch srub z motorovej casti... Treba zdbihnut cim vysie auto zdvihakom... staci z jednej strany ( podloz aj nejake drevo ako zabezpecenie keby zdvihak zlyhal).Potom daj dole kryt motora ak mas - tu cast co sa dava dole pri vymene oleja/taky obdlzik cca 30x40 cm. Potom potorebujes odkrutit dva torxy sruby(.... medzi nimi je akoby gumovy vyvod na skondenzovanu vodu... ) hladaj to az za motorom .. .... Tie dve sruby smeruju do kabiny a drzia spodny kryt radiatora. U mna tam bolo velmi malo miesta... 1.7 dtl , pomohol mi pruzinovy ohybny srubovak na vymenitelne nadstavce. kupil som v baumaxe. normalnym srubovakom som sa tam nedostal. Po odmontovani tych dvoch srub sa pusti do stredoveho panelu medzi sedackami--- cca 7 srub, treba stiahnut manzety riadiacej paky a brzdy,vybrat popolnik-- aj tam su totiz ukryte srubky. ked vyberies stredovy panel... uvidis odspodu palubnej dosky taky plastovy kryt pripnuty plieskovymi sponami... daj ich vsetky dole... a pomaly vyber ten kryt a uz vidis radiator. vyvody z radiatora su smerom k motorovej casti... a z bokov su nasunute zavlacky( sponky) .. tie vytiahni s tenkymi kombinackami. potom vytiahni radiator smerom k sebe. AK je medzi radiatorom a trubkami taka cierna vecicka- ventil , tak musis este od strany spolujadzca odpojit kablik. A samozrejme, vypust pred vybratim radiatora cchladiacu kvapalinu aby nevytiekla na koberec do auta ( nejake to deci aj tak vytecie-ja som si tam dal igelit a zachytil to). KU chladiacej kvapaline: na chladici zo strany spolujadzca je taky cerveny ventil... ten ked otvoris.. tak kvapalina ide von.. pekne treba zachytit Ked vyberies radiator... vymen vsetky tesnenia ( u mna 4 kusy... a to medzi ventilom a radiatorom a medzi ventilom a privodnymi trubkami) -vysli ma na 48 centov -))
Pri montazi spet... je najhorsie nasunut zavlacky nasppet.. treba vyvinut kus sily a je tam zly pristup...( nasunul som s kombinackami) ale ked to spravne nasunies.. tak to doslova zacvakne a radiator akoby "pritiahne"k tym trubkam. potom cele poskladat tak ako si rozobral.
ahoj
::: iurai: link opraveny :::
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Drzim palcedusan1 napísal:už mám tie kružky stali 4eur
zajtra idem nato
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- dusan1
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Mar 2008, 20:59
- Auto: Astra G
tak už to je hotové tu sú fotky
sroby v motorovej časti

a takto to tieklo po troske

a samotny radiator tam to islo dobre ešte dajte pozor na tie kabliky aby ste neotrhli to uchytenie ako ja

a najhorsie bolo tam dat tie haciky (radiator +rurky) ešte neviem či to nebude kvapkať a ta kvapalina čo vytiekla na koberec isto doporučujem dat igelit až pod tie rurky
sroby v motorovej časti

a takto to tieklo po troske

a samotny radiator tam to islo dobre ešte dajte pozor na tie kabliky aby ste neotrhli to uchytenie ako ja

a najhorsie bolo tam dat tie haciky (radiator +rurky) ešte neviem či to nebude kvapkať a ta kvapalina čo vytiekla na koberec isto doporučujem dat igelit až pod tie rurky

ASTRA G CARAVAN Y 17 DT 55kw 11/2000