dobijacie napatie alternatora
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Jan 2009, 15:05
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Zbehy
vybudenie alternatora
mam otazku, cim je budeny alternator, lebo moj ma na volnobehu aj pri otackach do cca 1500 iba hodnotu napatia autobaterie, ale potom ma cca 13,8 az 14,4
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
9rokov :?: :?: :?: a to kde?? 
hej tak tam moze byt viac ako pravdepodobne chyba lebo ziarovka ma iny odpor a zaroven ma idial parametre na budenie alternatora
i ked niekde ma raz ucili ze nie vzdy potrebuje alternator budit iba pri dlhsej odstavke ale to asi bolo v pripade ze alternator bol zaroven budicom(tusim o generatoroch ked ma skolili)

hej tak tam moze byt viac ako pravdepodobne chyba lebo ziarovka ma iny odpor a zaroven ma idial parametre na budenie alternatora
i ked niekde ma raz ucili ze nie vzdy potrebuje alternator budit iba pri dlhsej odstavke ale to asi bolo v pripade ze alternator bol zaroven budicom(tusim o generatoroch ked ma skolili)
plus plus korea :D
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
to by len blbec tolko studoval
tolko rokov s mojho kratkeho zivota no urcite
ked ma niekto vztah k elektrike dajme tomu ale mna sra.....a aj stredna a som si myslel ze ked budem tam kde som ze sa ucit tolko nebudem a hov....o niekedy este viac
inak ak dotycny joftoo bude mat problem s dobijanim a reglerom tak na 100A altik mam a mozem ho za par € posunut ak by chcel

ked ma niekto vztah k elektrike dajme tomu ale mna sra.....a aj stredna a som si myslel ze ked budem tam kde som ze sa ucit tolko nebudem a hov....o niekedy este viac

inak ak dotycny joftoo bude mat problem s dobijanim a reglerom tak na 100A altik mam a mozem ho za par € posunut ak by chcel
plus plus korea :D
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Jan 2009, 15:05
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Zbehy
tak alternator bol zly
mal som odvalene koncovy stupen aj s diodovym mostikom, cele to bolo roztavene, len neviem co moze sposobovat za jazdy taky odber ze sa to roztavy, poradte