ziarovky
Moderátori: dulo, buci_vectra
- dro
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Júl 2008, 07:48
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
chcem sa spytat, ci by mi vedel niekto poradit ohladom ziaroviek, chcel by som vymenit aj dialkove aj stretavacky na mojej Vectre C, pozeral som na Kód:
http://www.faro.sk/catalog/ziarovky/zia ... mobily.php
ten typ H1Blue a to iste H7. Trosku mi tam nie je jasne, to su xenony? Mam obycajne halogeny, cize by mi to asik nepasovalo. Alebo sa mylim?
http://www.faro.sk/catalog/ziarovky/zia ... mobily.php
ten typ H1Blue a to iste H7. Trosku mi tam nie je jasne, to su xenony? Mam obycajne halogeny, cize by mi to asik nepasovalo. Alebo sa mylim?
OPEL VECTRA GTS 2.2DTI
- Patricius
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2008, 09:38
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
H1 máš normálne halogén diaľkové, a H7 klasika stretávačky...len neviem ako to máš v tvojej VeCe.
Pozri sem: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=6625&start=20
Napríklad vo vectre B máš do roku 1999 H1 a H7 a ja mám po facelifte VeBe obidve H7, tak najskôr skontrojuj a potom smelo kupuj.
Napríklad vo vectre B máš do roku 1999 H1 a H7 a ja mám po facelifte VeBe obidve H7, tak najskôr skontrojuj a potom smelo kupuj.
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
- dro
- Pravidelný užívateľ

Ziarovky si viem skontrolovat. Mna tam iba pri tom popise na tej stranke miatlo, ze je tam XENON. Cize ci mi to pojde, kedze mam obycajne halogeny. Podla mna to troska pomrvili v tom eshope.sktaxi napísal:H1 máš normálne halogén diaľkové, a H7 klasika stretávačky...len neviem ako to máš v tvojej VeCe.
OPEL VECTRA GTS 2.2DTI
-
rado.c
to je tak: mozu byt halogenove ziarovky a vyrobca udava, ze je plnena tiez zmesov plynov na baze xenonu (velmi mala ciastka). a potom moze byt, ako je to tam, napr.xenon blue, to znamena, ze vyrobca v dobrej viere, ze si to zakaznik kupi (tuning???? haha ha), napise, ze ma "farbu ako xenon", co je teda podla mna dost hlupe, kedze xenonove svetlo tiez pozname niekolko odtienov a to podla K (tzv. teploty svetla)dro napísal:Ziarovky si viem skontrolovat. Mna tam iba pri tom popise na tej stranke miatlo, ze je tam XENON. Cize ci mi to pojde, kedze mam obycajne halogeny. Podla mna to troska pomrvili v tom eshope.sktaxi napísal:H1 máš normálne halogén diaľkové, a H7 klasika stretávačky...len neviem ako to máš v tvojej VeCe.
- dro
- Pravidelný užívateľ

OK, tak nechcem to kvoli "tunningu", ocakaval by som skor lepsiu svietivost ako u terajsich ziaroviek, co su tam. Nechcem nightbreakeri kvoli zivotnosti. mozno vyskusam aj tie ine s vyssou svietivostou...rado.c napísal:to je tak: mozu byt halogenove ziarovky a vyrobca udava, ze je plnena tiez zmesov plynov na baze xenonu (velmi mala ciastka). a potom moze byt, ako je to tam, napr.xenon blue, to znamena, ze vyrobca v dobrej viere, ze si to zakaznik kupi (tuning???? haha ha), napise, ze ma "farbu ako xenon", co je teda podla mna dost hlupe, kedze xenonove svetlo tiez pozname niekolko odtienov a to podla K (tzv. teploty svetla)dro napísal:Ziarovky si viem skontrolovat. Mna tam iba pri tom popise na tej stranke miatlo, ze je tam XENON. Cize ci mi to pojde, kedze mam obycajne halogeny. Podla mna to troska pomrvili v tom eshope.sktaxi napísal:H1 máš normálne halogén diaľkové, a H7 klasika stretávačky...len neviem ako to máš v tvojej VeCe.
OPEL VECTRA GTS 2.2DTI
-
rado.c
- dro
- Pravidelný užívateľ

nocnych lamacov (dufam, ze nevadi, ze pouzivam tvoj chytalvy nazov) nechcem este kupovat kvoli dennemu svieteniu. Snad ked by som dal po zime namontovat daylight (som zvedavy, ci aj na toto nieco vymyslis). Ta zivotnost by bola potom urcite lepsia ako zbytocne cez den nicit take drahe ziarovky.rado.c napísal:a sme zase pri tom istom... nie vzdy to plati, ale spravidla ANO: predlzena svietivost = skratena zivotnost. ale lepsie raz vyskusat ako 100x pocut. mozno zvysena svietivost bude natolko vyhovovat, ze vymena ziaroviek 3x do roka nebude problemom.
ja by som predsa len vyskusal "nocnych lamacov"
OPEL VECTRA GTS 2.2DTI
-
iurai
staci aby jeden napisal, ze night breaker ma kratku zivotnost a vsetci sa toho zlaknu ;-)rado.c napísal:a sme zase pri tom istom... nie vzdy to plati, ale spravidla ANO: predlzena svietivost = skratena zivotnost. ale lepsie raz vyskusat ako 100x pocut. mozno zvysena svietivost bude natolko vyhovovat, ze vymena ziaroviek 3x do roka nebude problemom.
-
rado.c
tu skor ide o to, ze dru napisal, ze nechce nightbraker kvoli zivotnosti. k tomu som odpisal ja, ze nie vzdy to plati, ale spravidla ano (s tou zivotnostou) atd, atd. a nie je odveci vyskusat ich priamo na vlasnej kozi.iurai napísal:staci aby jeden napisal, ze night breaker ma kratku zivotnost a vsetci sa toho zlaknu ;-)rado.c napísal:a sme zase pri tom istom... nie vzdy to plati, ale spravidla ANO: predlzena svietivost = skratena zivotnost. ale lepsie raz vyskusat ako 100x pocut. mozno zvysena svietivost bude natolko vyhovovat, ze vymena ziaroviek 3x do roka nebude problemom.
dufam, ze si to iurai tak myslel??
-
iurai
tak nejako.rado.c napísal:tu skor ide o to, ze dru napisal, ze nechce nightbraker kvoli zivotnosti. k tomu som odpisal ja, ze nie vzdy to plati, ale spravidla ano (s tou zivotnostou) atd, atd. a nie je odveci vyskusat ich priamo na vlasnej kozi.iurai napísal:staci aby jeden napisal, ze night breaker ma kratku zivotnost a vsetci sa toho zlaknu ;-)rado.c napísal:a sme zase pri tom istom... nie vzdy to plati, ale spravidla ANO: predlzena svietivost = skratena zivotnost. ale lepsie raz vyskusat ako 100x pocut. mozno zvysena svietivost bude natolko vyhovovat, ze vymena ziaroviek 3x do roka nebude problemom.
dufam, ze si to iurai tak myslel??
da sa vyrobit ziarovka, ktora svieti viac a nema znizenu zivotnost.
su tieto moznosti vyuzivane pri beznych "viac svietiacich" ziarovkach ?
niekde som mal test, tusim pre H4 ziarovky, kde nejaky model Philips mal nadstandardnu zivotnost a zvysenu svietivost.
neviem ovsem, nakolko realisticky to bolo testovane
-
iurai
- dro
- Pravidelný užívateľ

Jeden? urcite to nie je jeden a pozeral som si aj na nete nejake testy. Vsade pisu, ze svietivost je naozaj lepsia na ukor zivotnosti. Ta zivotnost pri zachovani sveietivosti je sposobena inym materialom vlakna, inymi zlozkami plynu v banke ziarovky.iurai napísal:staci aby jeden napisal, ze night breaker ma kratku zivotnost a vsetci sa toho zlaknu ;-)rado.c napísal:a sme zase pri tom istom... nie vzdy to plati, ale spravidla ANO: predlzena svietivost = skratena zivotnost. ale lepsie raz vyskusat ako 100x pocut. mozno zvysena svietivost bude natolko vyhovovat, ze vymena ziaroviek 3x do roka nebude problemom.
OPEL VECTRA GTS 2.2DTI
-
ronin44
Sklamem Ta, taka konstrukcia vlakna neexistuje. Vzdy je to kompenzovane znizenou zivotnostou. Ver mi, viem o com hovorim, z tohoto mam statnicudro napísal:Jeden? urcite to nie je jeden a pozeral som si aj na nete nejake testy. Vsade pisu, ze svietivost je naozaj lepsia na ukor zivotnosti. Ta zivotnost pri zachovani sveietivosti je sposobena inym materialom vlakna, inymi zlozkami plynu v banke ziarovky.iurai napísal:staci aby jeden napisal, ze night breaker ma kratku zivotnost a vsetci sa toho zlaknu ;-)rado.c napísal:a sme zase pri tom istom... nie vzdy to plati, ale spravidla ANO: predlzena svietivost = skratena zivotnost. ale lepsie raz vyskusat ako 100x pocut. mozno zvysena svietivost bude natolko vyhovovat, ze vymena ziaroviek 3x do roka nebude problemom.
-
ronin44
Pri ziarovkach sa to vola teplota chromatickostirado.c napísal:to je tak: mozu byt halogenove ziarovky a vyrobca udava, ze je plnena tiez zmesov plynov na baze xenonu (velmi mala ciastka). a potom moze byt, ako je to tam, napr.xenon blue, to znamena, ze vyrobca v dobrej viere, ze si to zakaznik kupi (tuning???? haha ha), napise, ze ma "farbu ako xenon", co je teda podla mna dost hlupe, kedze xenonove svetlo tiez pozname niekolko odtienov a to podla K (tzv. teploty svetla)dro napísal:Ziarovky si viem skontrolovat. Mna tam iba pri tom popise na tej stranke miatlo, ze je tam XENON. Cize ci mi to pojde, kedze mam obycajne halogeny. Podla mna to troska pomrvili v tom eshope.sktaxi napísal:H1 máš normálne halogén diaľkové, a H7 klasika stretávačky...len neviem ako to máš v tvojej VeCe.
- dro
- Pravidelný užívateľ

Tak ked mas z toho statnicu, tak mi porad, ktore sa naozaj oplatia kupit :?ronin44 napísal:Pri ziarovkach sa to vola teplota chromatickostirado.c napísal:to je tak: mozu byt halogenove ziarovky a vyrobca udava, ze je plnena tiez zmesov plynov na baze xenonu (velmi mala ciastka). a potom moze byt, ako je to tam, napr.xenon blue, to znamena, ze vyrobca v dobrej viere, ze si to zakaznik kupi (tuning???? haha ha), napise, ze ma "farbu ako xenon", co je teda podla mna dost hlupe, kedze xenonove svetlo tiez pozname niekolko odtienov a to podla K (tzv. teploty svetla)dro napísal: Ziarovky si viem skontrolovat. Mna tam iba pri tom popise na tej stranke miatlo, ze je tam XENON. Cize ci mi to pojde, kedze mam obycajne halogeny. Podla mna to troska pomrvili v tom eshope.. Pokial je to vybojovy svetelny zdroj, vola sa to nahradna teplota chromatickosti (dovod - vybojka nesvieti sama o sebe, takze sa pri nej neda definovat na zaklade vyzarovania absolutne cierneho telesa)
OPEL VECTRA GTS 2.2DTI
-
ronin44
Poviem, ale urcite ma vsetci ukamenujete
Ja si myslim, ze tie najlacnejsie. Jednoduchy dovod - opel jazdim uz 6 rokov a viem, kolko ziaroviek som musel uz vymenit.
Je jasne, ze oboje spominane ziarovky maju lepsi svetelny tok, ale rozdiel urcite nestoji za to, aby som si kupil ziarovku o 200% drahsiu. Ale placebo efekt urobi svoje.
Ja som isty cas velmi chcel Osram bluelight - peknucke svetlo, ale... Kombinacia nizsej zivotnosti (sposobena vyzarovanim vo vyssich vlnovych dlzkach, aby bolo svetlo modre - a teda aj vyssej teploty vlakna - teoria vyzarovania absolutne cierneho telesa) a blbych prebijajucich alternatorov, ktore dlhodobo Opel pouziva = katastrofe pre penazenku. Neviem ako vy, ale ja menim stretavacky tak 2x za rok a pol... Ale mam modul celodenneho svietenia. Aj na astre, aj na vectre teraz. Pri cene tychto ziaroviek by som do toho nesiel...
Pokial by som mal japonca, tak asi potom ten Osram - ale len pre to, lebo som bol pri tom a videl som, ako sa robia. Inak porovnatelne s Phillips.
Ale zase na druhej strane - vsetko lepsie ako neoriginal xenon sada...
Je jasne, ze oboje spominane ziarovky maju lepsi svetelny tok, ale rozdiel urcite nestoji za to, aby som si kupil ziarovku o 200% drahsiu. Ale placebo efekt urobi svoje.
Ja som isty cas velmi chcel Osram bluelight - peknucke svetlo, ale... Kombinacia nizsej zivotnosti (sposobena vyzarovanim vo vyssich vlnovych dlzkach, aby bolo svetlo modre - a teda aj vyssej teploty vlakna - teoria vyzarovania absolutne cierneho telesa) a blbych prebijajucich alternatorov, ktore dlhodobo Opel pouziva = katastrofe pre penazenku. Neviem ako vy, ale ja menim stretavacky tak 2x za rok a pol... Ale mam modul celodenneho svietenia. Aj na astre, aj na vectre teraz. Pri cene tychto ziaroviek by som do toho nesiel...
Pokial by som mal japonca, tak asi potom ten Osram - ale len pre to, lebo som bol pri tom a videl som, ako sa robia. Inak porovnatelne s Phillips.
Ale zase na druhej strane - vsetko lepsie ako neoriginal xenon sada...
- Astrak KE
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Okt 2008, 12:05
tak ty len nepíš len štátnice, ale vymysli niečo pre nás. Nejakú fasa žiarovku, ktorá bude svietiť super a vydrží aspoň 2 roky.ronin44 napísal:Sklamem Ta, taka konstrukcia vlakna neexistuje. Vzdy je to kompenzovane znizenou zivotnostou. Ver mi, viem o com hovorim, z tohoto mam statnicudro napísal:Jeden? urcite to nie je jeden a pozeral som si aj na nete nejake testy. Vsade pisu, ze svietivost je naozaj lepsia na ukor zivotnosti. Ta zivotnost pri zachovani sveietivosti je sposobena inym materialom vlakna, inymi zlozkami plynu v banke ziarovky.iurai napísal: staci aby jeden napisal, ze night breaker ma kratku zivotnost a vsetci sa toho zlaknu ;-).
Opel Astra G - Z18XE
Elegance
Elegance