X18XE Nestartuje
Moderátori: dulo, buci_vectra
X18XE Nestartuje
Dobrý ďeň,
Chcel by som vás poprosiť o radu. Mam Vectru B 1,8 16v rv.1998 motor X18XE. Pred par dňami mi zhasol motor počas jazdy a odvtedy nejde naštartovať (Toci ale nenaskoci). Dal som to kamosovi mechanikovi a popri tom som tu dva dni cital co to moze byt. Kamosove zistenia:
-diagnostika nevykazuje ziadnu chybu
-palivo do valcov ide
-ani jedna sviecka nehadze iskru. no hacik je v tom ze cievka je dobra...skusili sme aj dobru z druhej VeBe a naopak ale stale nic...aj stava ide do cievky ale z nej proste nie...
-ani imobilizer neblika
Som zufaly dufam ze to nebude RJ
Vopred dakujem za pomoc
Chcel by som vás poprosiť o radu. Mam Vectru B 1,8 16v rv.1998 motor X18XE. Pred par dňami mi zhasol motor počas jazdy a odvtedy nejde naštartovať (Toci ale nenaskoci). Dal som to kamosovi mechanikovi a popri tom som tu dva dni cital co to moze byt. Kamosove zistenia:
-diagnostika nevykazuje ziadnu chybu
-palivo do valcov ide
-ani jedna sviecka nehadze iskru. no hacik je v tom ze cievka je dobra...skusili sme aj dobru z druhej VeBe a naopak ale stale nic...aj stava ide do cievky ale z nej proste nie...
-ani imobilizer neblika
Som zufaly dufam ze to nebude RJ
Vopred dakujem za pomoc
Vectra B cc 1.8 16V 116k rv.1998 X18XE
Bratislava
Bratislava
Ano vyriesene. Chcem velmi podakovat kajovi ze mi velmi ochotne poradil a vysvetlil vlastne preco je to tak. Cidlo kluky sa javilo ako dobre a kedze je pre RJ primarne tak nevedela poslat spravny signal do cievky. Nastastie som mal este stale so sebou stare vadne cidlo ktore je vasne a nehanbi sa to povedat aj rj tak som ho tam dal. Rj si tym padom zobrala signal z vackoveho. Tento tyzden mi ma prist aj novy klukovy snimac takze si este raz zaapinim ruky. Este raz dakujem vsetkym.
Bratislava
Bratislava
tak nove cidlo vacky a vratenie stareho cidla kluky problem so startovanim vyriesilo ale problem s kontrolkou nie...rj hlasi vadny signal z vacky. myslel som ze preto ze sa nezhoduje s tym co hadze to vadne cidlo kluky. tak som kupil nove cidlo kluky...ked som ho tam dnes dal tak zase nestartovala. stale hlasila vadne cidlo vacky...no pri podrzani klucika dlhsie tak sem tam trafila iskru na niektory valec. cize zmena oproti tomu tretiemu sminacu kluky ktore hlasilo nulove otacky a tvarilo sa ze je fajn
co teraz? vymenim sviecky ci nehadze iskry naopak?
co teraz? vymenim sviecky ci nehadze iskry naopak?
Bratislava
Bratislava
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Prečo si dával nové čidlo vačky? Kvôli tej chybe, čo píše diagnostika?
nové čidlo vačky, staré čidlo kľuky = štartuje, kontrolka-čidlo vačky
nové čidlo vačky, nové čidlo kľuky = neštartuje, kontrolka-čidlo vačky
staré čidlo vačky, staré čidlo kľuky = neštartuje, kontrolka ???
staré čidlo vačky, nové čidlo kľuky = ???, ???
Skontroluj ešte kabeláž k snímaču vačky.
nové čidlo vačky, staré čidlo kľuky = štartuje, kontrolka-čidlo vačky
nové čidlo vačky, nové čidlo kľuky = neštartuje, kontrolka-čidlo vačky
staré čidlo vačky, staré čidlo kľuky = neštartuje, kontrolka ???
staré čidlo vačky, nové čidlo kľuky = ???, ???
Skontroluj ešte kabeláž k snímaču vačky.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád