teplota motora

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
solty
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Aug 2009, 15:15
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa solty »

iurai napísal:ja som myslel ,ze ta stupnica ma krajnu ciarku 70 stupnov.
áno, tak som to myslel aj ja :wink:
Astra J ST 1,4 T, 12/2013, A14NET, 88kW - znova plne fuknčna
Astra G 1,6 8V Elegance, 1998, X16SZR - "už to nie je šepot květin, klíma, tempomat, trippling, auto zapínanie svetiel, doťah okien aj strešné, mute radia po zaradení spiatočky" a tá spojka ma furt nasiera každý deň !!!
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

teraz sa este dohodnite na palicke. vectra B ma 3 rozne modre palicky. ale kazda ukazuje 60 stupnov :lol: :lol: :lol:
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa dikard »

astra ma prvu palicku 70C druhu 72C a ostatne si odhadnite a ta kolmo je 90C :lol: :lol:

inak v tejto kose sa aj moje nezohreje ani po 10km ale az niekedy po 15km napriklad ked bolo -18C tak v tedy mi kludnou jazdou vysla iba na 80C co sa da cakat ked bolo taka strasna kosa
inak vseobecne su tieto termostaty naprd stale dumam ako stary termostat opravim tak aby siel aj lepsie v zime a v lete tiez ale neni zatial plan taky ktory by bol ochotny splnat obe kriteria :(
plus plus korea :D
xaviersa
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa xaviersa »

no to, aj mne sa teraz ledva po 10km vysplha na 80tku. inak ked si dam diagnostiku a merám teplotu, tak tie ručicky vobec neodpovedajú nameranému. sú tam odchýlky, ale to sa dá čakať. ja plánujem dať dole termostat a otestovať si ho. no neviem kedy sa ktomu dostanem, lebo v tej kose sa mi s tým hrať nechce.
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ja mam v plane teraz cez vikend vymenit preventivne cidlo teploty a som zvedavy ako sa to bude spravat..... Lebo ako pises nezodpoveda teplota namerana cez diagnostiku hodnote budiku
xaviersa
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ja si mylím, že to ani nebude. u mňa je rozdiel nejakých 5 občas 10°stupňov. to neriešim, čidlo je o.k., skôr sa mi zdá, že nepriviera celkom termostat.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
iurai

dikard napísal:ja mam v plane teraz cez vikend vymenit preventivne cidlo teploty a som zvedavy ako sa to bude spravat..... Lebo ako pises nezodpoveda teplota namerana cez diagnostiku hodnote budiku
pritom pouzivaju rovnake cidlo. hmm
alebo ma sna termostate 2 cidla ?
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

na mojom motore je len jedno cidlo a to je pred termostatom potom uz je iba cidlo teploty oleja ale to je s prednej casti auta na olejovej vani....
uz som ho ja vymenil bolo trosku oblepene nejakym povlakom ale inak ciste a hrubka tej tycky bola rôzna a to tak ze na novom cidle bola tycka tensia a na starom bola hrubsia(neviem prec).... ale myslim si ze cim tensia tym skor sa prehreje a uda skôr teplotu ako taka hruba, alebo sa mylim??
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
Bydlisko alt: Brno
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fabre »

nechápem, ako môžeš mať toľko problémov s termostatom za tak krátku dobu na novučičkom aute. ktovie, ako odrbávajú v servisoch a potom si ľudia povedia, že aké nahovno auto si kúpili...

no ja nemám problém s teplotami vôbec. zakúri relatívne rýchlo a nie je problém ho držať na 90°C. padá to akurát, keď je kosa vonku, mám pustené kúrenie na rýchlo a motor beží na voľnobeh. no aj vtedy mi to ostane na nejakých 70°C.
Astra J, A14NET+LPG, r.v. 2012 Obrázok
Lubec
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Lubec »

deutsch autos napísal:v podstate ma zaujima ze ci musi teplota vzdy vystupit na 90 stupnov ked su aj taketo silne mrazy,lebo niekto mi vravel ze na 90 musi vystupit aj ked je von minus 30....
V podstate si pisal, ze ti ta teplota na tych 90 vystupi a potom klesne.
Takze si si sam odpovedal. Ak auto ide normalnou jazdou niekolko km aj pri -30 na otvorenie termostatu teplota vody musi vystupit na 90-92C preto, ze je to teplota pri ktorej termostat otvara.
Termostat sa otvori a ladova-nepremiesana voda z chladica sa ti vleje do motora, co ma za nasledok ochladenie na 70C No hned na to, sa voda zohreje na cca 80 a potom uz je teplota zavysla na zatazi auta a teplote ovzdusia, po otvoreni termostatu uz nieje nic okrem tychto faktorov co by regulovalo teplotu vody( kurenie je irelevantne, lebo nesluzi ako regulator).
Ak ides po dialnici 100km/h predpokladam ze na 5tke co je pre auto normalna dokonca az mierna zataz a do chladica ti naraza -24C ktore sa este znasobuje silou vetra, necakaj ze teplota bude na 90C, ako je to pri vyssich teplotach.
Naposledy upravil/-a Lubec v 11 Feb 2012, 13:31, upravené celkom 1 krát.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
iurai

pre vyslednu teplotu je dolezita aj teplota zavretia.
ale ziaden problem nevidim v tom, ak sa rucicka mierne hybe
Lubec
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Lubec »

Rucicka sa bude hybat, podla zataze auta - kopec , rovina atd. Ale len v urcitom rozmedzi.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
iurai

rozmedzie sa zvysuje starnutim termostatu
xaviersa
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

no dva roky stary termostat by drzat mohol. dnes s lyzovacky domov sa pohla rucicka, vysla na 70, teda ako vy vravite 2 ciaram a potom po serpentike dole, pekne klesla na spodok stupnice. Sice bezalo na plyn a kurilo, no kym som nevybehol v novej bani na dialnicu a nemalo auto zataz ani sa neunuvalo odlepit. takze jednoznacne ostava otvoreny.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
xaviersa
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

fabregas> a tebe to robi na j ckovej astre? lebo ak to este pretrvava tento jav aj na j ckovej astre, tak potom uz o nej ani nebudem uvazovat.
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
juraj opel
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Nov 2009, 20:08
Auto: !! Zmeň si model auta !!

teplota motora

Príspevok od používateľa juraj opel »

Ahojte, s termostatmi je to naozaj tak ako spomínate.
Ja som tiež vymenil termostat za nový a aj tak mi vôbec ani neukazuje teplotu, a slabo kúri. A to som vymenil aj celé budíky, snimac teploty a aj ten termostat. A stále je na nule, všimol som si však že niekedy vybehne na 90 a hned padne na 0. A čo dalej vymeniť zas termostat, aký mám kúpiť? Originál? A koľko asi stojí?, Ďakujem.
Vaz 2103 1974
Vaz 21044 1700i 1996
Opel astra caravan G X20DTL 1998
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"