A ako sa mam zariadit, ked babenky na Shelke nemaju bluzky /skoda/ ale cervene tricka :?:iurai napísal: vzdy sa treba riadit bluzkami zamestnancov .
akú naftu tankovať?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Re: akú naftu tankovať?
[quote="Zubesuch"]Ahojte, som tu celkom novy len prednedavnom som si kupil od znameho VeCe ( kupil som ju spolu s mamou ale jazdim na nej ja
, mam 19 a som student, o auto sa tiez staram ja, lebo ona tomu nerozumie). Postupne to tu citam co sa tyka naftovych motorov a chcem sa spytat aku naftu do toho liať?
su všelijaké testy nafty na nemeckych, ceskych cerpacich staniciach. Ale pokial som videl rozdiely tam, tak neviem ako su natom nafty na slovensku.
Jedno odporucanie som pocul, že vraj mam tankovat na OMV pretoze ako jediny vozia naftu z rafinerie pri viedni. Samotne auto si velmi vazim, ved aby nato clovek zarobil tak pracuje velmi dlho. Preto mu chcem dat to najlepsie. Lenze na samotnej OMVke maju Sprint a premium diesel. Premium je drahsi (neviem ci aj lepsi), ma viac aditiv.
Co sa tyka pridavania aditiv (samostatne) do nafty tak sa to tu velmi neujalo. Ze vraj (pisal myslim ze Teo) o neziaducich ucinkoch na trysky.
Je tu niekto sposobily kto by to tu zhrnul? Pripadne niake skusenosti a postrehy? Vopred ďakujem
[/quote
Myslim, ze minuly rok bol robeny nejaky prieskum na kvalitu nafty a najlepsiu naftu za minuly rok mal Slovnaft.
Ak si otvoris stranku Slovnaftu, aku naftu vyraba - zimna, letna atd.
Ked nebyvas na severnom pole, tak ti staci tankovat na normalnych pumpach a nemusis pridavat nijake aditiva, aby ti nafta nezamrzala, ale mozes ...
su všelijaké testy nafty na nemeckych, ceskych cerpacich staniciach. Ale pokial som videl rozdiely tam, tak neviem ako su natom nafty na slovensku.
Jedno odporucanie som pocul, že vraj mam tankovat na OMV pretoze ako jediny vozia naftu z rafinerie pri viedni. Samotne auto si velmi vazim, ved aby nato clovek zarobil tak pracuje velmi dlho. Preto mu chcem dat to najlepsie. Lenze na samotnej OMVke maju Sprint a premium diesel. Premium je drahsi (neviem ci aj lepsi), ma viac aditiv.
Co sa tyka pridavania aditiv (samostatne) do nafty tak sa to tu velmi neujalo. Ze vraj (pisal myslim ze Teo) o neziaducich ucinkoch na trysky.
Je tu niekto sposobily kto by to tu zhrnul? Pripadne niake skusenosti a postrehy? Vopred ďakujem
Myslim, ze minuly rok bol robeny nejaky prieskum na kvalitu nafty a najlepsiu naftu za minuly rok mal Slovnaft.
Ked nebyvas na severnom pole, tak ti staci tankovat na normalnych pumpach a nemusis pridavat nijake aditiva, aby ti nafta nezamrzala, ale mozes ...
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
tulenko
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Júl 2008, 07:39
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
neni nafta ako nafta.napriklad bod tuhnutia nafty je rozdielny na nasich pumpach a mozu za to zrejme aditiva pridavane spolocnostami.kamarat robil test,ze natankoval na roznych pumpach a nechal to zmrazit.najlepsie obstala vojenska nafta(tu samozrejme na pumpe nenasiel),ale co som bol velmi prekvapeny,najhorsie skoncila omw.ta sa premenila na kasu najskor.asi to neni jedno kde clovek tankuje,myslim mesto.momentalne naftu beriem z polska kde je takisto drahsia a lacnejsia.ja tankujem na pumpe orlen tu drahsiu naftu .som spokojny,lebo vidim ze na nu najazdim viac km ako na obycajnu.
astra 1.9cdti 88kw
-
iurai
-
iurai
nie.tulenko napísal:myslis ze potom to bude take jednoduche si skodu uplatnit?
dokonca poznam pripad z tohto roku,ked znamemu v oktavii zamrzla nafta uz pri -7.ale to bola nafta od nejakeho priekupnika zrejme z ukrainy.cudujem sa ze mu to auto vobec islo.kolko tam muselo byt vody alebo neviem coho.
ale stale je to asi uzitocnejsie, ako kadejake tie povedacky, ze jurki nie a aral v dansku ano, a ze spotreba mi citelne klesla, ....
-
tulenko
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Júl 2008, 07:39
ja tiez nebudem tvrdit ze mi spotrebala klesla,ale ked natankujem v polsku naftu verva,urobim na nu viac kilometrov.poslednykrat ma to vyslo na 24,7sk takze neni o com.na temu jurki neviem,ale podla mna aj oni maju kontroly a predavat hocico urcite nemozu.alebo take tesco a hypernova,ved vsetci to phm beru od slovnaftu,len kazdy si tam dava uz svoje aditiva.
astra 1.9cdti 88kw
- kimino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
Re: akú naftu tankovať?
Spohrelt napísal:Zubesuch napísal:Ahojte, som tu celkom novy len prednedavnom som si kupil od znameho VeCe ( kupil som ju spolu s mamou ale jazdim na nej ja, mam 19 a som student, o auto sa tiez staram ja, lebo ona tomu nerozumie). Postupne to tu citam co sa tyka naftovych motorov a chcem sa spytat aku naftu do toho liať?
Je tu niekto sposobily kto by to tu zhrnul? Pripadne niake skusenosti a postrehy? Vopred ďakujem[/quote
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
- kimino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
ja som si bol dnes po capovany fuel save
rucicka sa ani nehla po 150km
cital som kadejake nazory ze niekto zobral zo shellky a motor bol v prdeli atd
Kajo ty kde tankujes?
my shell, agip, omw obcas slovnaft ... v polsku som 2x zobral z lukoil a auto zacalo dymit
tak som znova zacal tankovat shell aj v pl to vyjde o dost lacnejsie (no mozno 4€
na nadrz ) ale teraz som bral na sk lebo nebudem ako trapko brat 10 litrov aby som zasiel do pl a potom zoberem plnu
cital som kadejake nazory ze niekto zobral zo shellky a motor bol v prdeli atd
Kajo ty kde tankujes?
my shell, agip, omw obcas slovnaft ... v polsku som 2x zobral z lukoil a auto zacalo dymit
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Prvýkrát som tankoval na OMV v Čechách, potom ma prázdna nádrž, ale fakt prázdna, zastihla medzi Kútmi a Holíčom, tam som tankoval na shitnej neznačkovej pumpe, ale vzal som aspoň palivo shit diesel plus, potom som tankoval plnú na Agipke, zas som vzal to lepšie palivo.
Ale na iných fórach chalani píšu, že tá nafta, ktorá sa predáva na SK je komplet zlá, že je zasírená a že tí, ktorí začali tankovať v Rakúsku majú menšiu spotrebu a menšie problémy.
Tak ja neviem.
Zatiaľ lejem aspoň VIFko.
Ale na iných fórach chalani píšu, že tá nafta, ktorá sa predáva na SK je komplet zlá, že je zasírená a že tí, ktorí začali tankovať v Rakúsku majú menšiu spotrebu a menšie problémy.
Tak ja neviem.
Zatiaľ lejem aspoň VIFko.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
tankujem uz vela rokov prevazne na Agipke (predtym Esso) a lejem Vif 
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
- Hosak
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Mar 2011, 13:45
- Auto: Corsa C
Kajo v BA bere OMV, Shell a Luk Oil (minimalne v dubravke ta v podunajskych neviem) zo Schwechatu. Ale v principe z normalnych pump som jediny problem mal z naftou zo slovnaftu. Naposledy som tankval na slovnaftke v senci a auto este 2 nadrze nechcelo startovat normalne. Jo a v pripade ze by si mal cestu cez pezinok tak sa oplati natankovat na CS "Gulf" je medi vinicnym a pezinkom. Neviem od koho beru ale vychvaluju ju do nebies.
A potom este kazdych cca 5000km lejem STP .
http://tuning.autodoplnky.cz/stp/stp-ci ... -s29952643
http://tuning.autodoplnky.cz/stp/stp-pr ... -s29952649
http://tuning.autodoplnky.cz/stp/stp-pr ... -s29952653
A potom este kazdych cca 5000km lejem STP .
http://tuning.autodoplnky.cz/stp/stp-ci ... -s29952643
http://tuning.autodoplnky.cz/stp/stp-pr ... -s29952649
http://tuning.autodoplnky.cz/stp/stp-pr ... -s29952653
Corsa C Z13 DT
Tigra A X14 XE - ex
Vectra B X25 XE - for sale
Astra H sedan Z16 XER
Vectra C GTS Z32 SE
Tigra A X14 XE - ex
Vectra B X25 XE - for sale
Astra H sedan Z16 XER
Vectra C GTS Z32 SE