vlastnim Opel Vectra B 2.2 DTI, rocnik 2001. Auticko je v slusnom stave a za sebou ma 230,000km.
Minuly rok som na dialnici zacal z nicoho nic spomalovat a v spatnom som uvidel dost velku hmlu. V servise mali jasno, odislo turbo. Dovtedy nebol s autom problem. Vzhladom na hodnotu auta som nebol ochotny kupit original a tak som kupil turbo repasovane. Turbo bolo namontovane hned na druhy den a z servisu som presiel asi az 2m, ked sa mi rozsvietila kontrolka. Nasledne ich nejako osvietilo a bolo mi povedane, ze turbo nie je spravne nastavene. Tak tam nieco nastavili, presiel som sa po parkovisku, zase nieco nastavili a to cele sa opakovalo, kym som nemal pocit, ze auto ide ako ma.
Ja osobne som na tom aute potom moc nejazdil, skor sluzilo rodine na nakupy a podobne. Turbo fungovalo, no niekedy sa rozvietila kontrolka chyby motora, hlavne v nizsich otackach, najma pri radeni do 4/5. Na aute sa nabehalo 15,000km a potom sa nieco odfajcilo uplne.
Kontrolka chyby motora nabehla hned po nastartovani a auto bolo ponechane starym rodicom na druhej strane SR. Radit vyssi stupen ako 2 nemalo vyznam a maximalka bola cca 70kmh, co bolo dost nepohodlne. Samozrejme bolo potrebne vytacat motor, turbo nefungovalo. Takto sa najazdilo mozno 80km, co bola vzdialenost domov. Auto som neriesil, kedze v servise mi povedali, ze potrebujem dalsie turbo.
Pred nejakym casom som bol u starych rodicov a auto by mi padlo vhod. Tak som zo srandy pozrel nejake anglicke fora, kde bolo odporucene prekontrolovat vakuove hadicky. Tak som sa na to pozrel a uplnou nahodou bola hadicka, co ide zospodu do turba na 3 casti. Kupil som teda trosku sirsie hadicky(Octavia) a pre istotu vymenil vsetky. Hadicka za 2e/m a auto "opravene".
Zial, nejaka chyba tam este je. Auto sa vratilo do stavu po 1. vymene turba. Turbo reaguje neskor a horsie ako by malo. Niekedy sa tiez rozsvieti konntrolka chyby motora.
Podla mna su tu 2. moznosti a obidve su spojene s turbom, kedze pred tym bolo vsetko OK:
Otazka/moznost 1:
Pokaslali to v servise. Chodil som po parkovisku ako blbec, no ocividne to "nastavenie" od oka nefunguje tak ako ma. Je to mozne? Co tam ti experti mohli nastavovat?
Otazka/moznost 2:
Repasovane turbo odfacilo nieco ine, napr. to "nieco", co odfajcilo aj prve turbo. Co moze sposobit taku nahlu zmenu? je to normalne, ze sa turbo po 200,000 odfajci?
Prosim, niekto mi napiste, ze moznost 1 je spravna a aby som potocil nejakym srobikom a mohol ist vynadat servisakom