P1694 - Glow Time Telltale Circuit Open
(04) - Not present
P1690 - Malfunction Indication Lamp (MIL) Circuit Open
(04) - Not present
P1635 - Glow Device Circuit General Error
(0A) - Not present
P1590- Engine Running Signal High Input
(08 - Not present
Zhavice som premeral su v poriadku.Zapnem kluc naskoci kontrolka zavania,asi po troch sekundach zhasne,ale nedobre staruje treba dlhsie tocit.Ked bolo teplo tak tobolo v pohode
Vectra B 2.2DTI 2001 facelift-sport,xenony,svetla koza,navi,el okna...
ked dam auto do garazu tak v pohodke natoci ale ked je vonku tak dlho toci.ja by som vravel ze skor to robia nejake relatka a podla tych kodov simyslim ze by to baterka nemala byt
mam ten isty problem ak je plus okolo 8-10 stupnov v pohode a ked klesne teplota tak kontrolka zhavenia zhasne ale hned nestartujem pockam takych cca 10 sekund a potom startujem a vtedy startuje len na par otoceni startera pekne . ale to kym som mal staru baterku (a to bola nova len s mensim startovacim prudom 640 a teraz 750) to tak dobre nestartovalo . A vymen aj zhavice ak mas stare co neboli menene tak dobre rychlo nezhavia , zajtra budem mat vsetky 4 vymenene a len ine ako zlepsenie startovania si nepripustam .
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
dnes som bol dat poriadne premerat baterku aj v zatazi a ze je v poriadku, kupoval som ju minuly rok aj menil som vsetky 4 zhavice tak uz teraz neviem ze co to moze byt
Já bych si dovolil tvrdit, že tohle nebude baterkou.
Rozhodně zatím neřeš chybu p1590, to je klasika u 2,2ky. Malý kovový váleček- ventil posílení podtlaku, je umístěný na podběhu za váhou vzduchu.
Tohle nesouvisí s tím, co tě trápí akutně.
Ty chyby se točí kolem žhavení. Píšeš, že žhaviče proměřeny. Pokud to je OK, tak potom žhavící relé. Změř si při otočeném klíčku a podmínce žhavení ( dostatečná zima) , jestli na žhavičích je 12V.
Dál nezmiňuješ kontrolku elektroniky motoru. Měla by svítit i po nastartování řekněme nějaký kilometr, podle potřeby jednotky žhavit.
Teda podle toho jestli Zafira 2,2 a Vectra 2,2 je to samé.
V každém případě platí vše, co jsem psal , až na tu kontrolku.
kontrolka elektroniky motora naskoci ked zapnem klucik ale ked uz nastartujem tak zhasne,ale minule mi celu noc auto stalo vonku bolo asi -5 a ked som nastartoval tak mi kontrolka svietila asi 500 metrov potom zhasla.Skusim premerat rele jak si napisal dik
alzafir napísal:Já bych si dovolil tvrdit, že tohle nebude baterkou.
Rozhodně zatím neřeš chybu p1590, to je klasika u 2,2ky. Malý kovový váleček- ventil posílení podtlaku, je umístěný na podběhu za váhou vzduchu.
Tohle nesouvisí s tím, co tě trápí akutně.
Ty chyby se točí kolem žhavení. Píšeš, že žhaviče proměřeny. Pokud to je OK, tak potom žhavící relé. Změř si při otočeném klíčku a podmínce žhavení ( dostatečná zima) , jestli na žhavičích je 12V.
Dál nezmiňuješ kontrolku elektroniky motoru. Měla by svítit i po nastartování řekněme nějaký kilometr, podle potřeby jednotky žhavit.
Teda podle toho jestli Zafira 2,2 a Vectra 2,2 je to samé.
V každém případě platí vše, co jsem psal , až na tu kontrolku.
takze skusal som ide do zhavicoch 12V takze uz tomu nechapem,meral som aj na palivovom filtry ide tam tiez 12V ale ked som to chcel premerat ,som to odpojil tak to nemalo ziadny odpor ani obvod.
ze vraj v palivovom fitry tiez zohrieva naftu ale neni tam ziadny odpor
aky ma startovaci prud tvoja bateria?
pripadne skus zmenit taktiku startovania napr:nazhav aj 2-3 krat , pockaj par sekund po zhasnuti kontrolky , skus aj s pridavanim plynu ,
pisal si , ze zhavice mas vymenene minuly rok tak cez poslednu zimu si nemal problem?
jony5 napísal:aky ma startovaci prud tvoja bateria?
pripadne skus zmenit taktiku startovania napr:nazhav aj 2-3 krat , pockaj par sekund po zhasnuti kontrolky , skus aj s pridavanim plynu ,
pisal si , ze zhavice mas vymenene minuly rok tak cez poslednu zimu si nemal problem?
baterku mam MAGNET MID 74Ah 640A vyraba to firma akuma :roll:
jony5 napísal:aky ma startovaci prud tvoja bateria?
baterku mam MAGNET MID 74Ah 640A vyraba to firma akuma :roll:
Tak potom je mozne , ze ten startovaci prud na tento motor nestaci . Presne tieto hodnoty som mal aj ja na baterii (to som ju mal tiez asi rok) a teraz ked som dal Vartu Silver 74Ah 750A je to uplne rozdiel pri toceni startera a aj skorej naskoci motor . Od vcera mam aj nove zhavice NGK a dnes rano to bolo uz v pohode zo startom (par otociek a brnk). Aj sa dost pise o cerpadlach na forach co mame aj my , ze su problemove a davaju do viacej znaciek aut napr. audi ak sa nemylim , a to mam zase kolegov co maju VW a Audi a jedineho kto bol roztahovany pred robotou som bol ja (ale to som mal este 2.0DTI) .
To Brafo 088.
Jestliže jsi při žhavení naměřil na žhavičích 12V, tak to je 1. část úspěchu.
Nicméně to stále nevylučuje vadný žhavič nebo relé žhavení.
Máš jistotu , že jsou žhavící svíčky OK? To, že jsi je měnil loni, není jistota.
Že ti kontrolka motoru svítila ještě za jízdy a potom zhasla tomu jen nahrává. Takže zkontroluj žhaviče!!
K výhřevu filtru...12V na konektoru je OK, to že jsi nenaměřil odpor topného tělesa je normální, samo se to spíná, ale až při minus10-15st.
Tady závadu nehledej.