Výměna zdvihátek Z14XE
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 01 Feb 2011, 14:22
- Auto: Corsa C
- Bydlisko alt: Skalice u České Lípy
Výměna zdvihátek Z14XE
Ahoj.
Chci se zeptat, jest-li jste někdo už měnil hydraulická zdvihátka na motoru Z14XE. Klepe mi to (odborník mi říkal, že jenom trochu) a docela mě to štve. Musí se na tomhle motoru sundat rozvody? Jak je to časově náročný? Je někde k tomuhle motoru návod jak to udělat?
Za jakékoliv postřehy děkuji.
Ps: našel zdvihátka na Allegru, myslíte že vydrží?
http://allegro.pl/popychacz-popychacze- ... 76575.html
http://allegro.pl/popychacz-popychacze- ... 66991.html
Chci se zeptat, jest-li jste někdo už měnil hydraulická zdvihátka na motoru Z14XE. Klepe mi to (odborník mi říkal, že jenom trochu) a docela mě to štve. Musí se na tomhle motoru sundat rozvody? Jak je to časově náročný? Je někde k tomuhle motoru návod jak to udělat?
Za jakékoliv postřehy děkuji.
Ps: našel zdvihátka na Allegru, myslíte že vydrží?
http://allegro.pl/popychacz-popychacze- ... 76575.html
http://allegro.pl/popychacz-popychacze- ... 66991.html
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, sekvenční LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka sacího filtru KN + sání z GSI, 15" Alu, elektrické střešní okno, zatmavovací folie, zámek zpátečky - Defend, rádio CD, vyhřívaná sedadla, sluneční clony s osvětlením, samozatmavovací zpětné zrcátko, vyleptané VIN na všech sklech, zaslepená odbočka k EGR ventilu, centrální zamykání - DeadLock, Tempomat, diagnostika Op-Com a LPG Elpigaz, spotřeba 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
-
- Strieborný užívateľ
Když jsem auto koupil, tak jsem nechal rozvody udělat komplet i s vodní pumpou, ale mám za to že tenhle motor má rozvodový řemen.
Pro ty co mají tento motor: Jaký olej (druh a výrobce) používáte ?
Děkuji
Pro ty co mají tento motor: Jaký olej (druh a výrobce) používáte ?
Děkuji
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, sekvenční LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka sacího filtru KN + sání z GSI, 15" Alu, elektrické střešní okno, zatmavovací folie, zámek zpátečky - Defend, rádio CD, vyhřívaná sedadla, sluneční clony s osvětlením, samozatmavovací zpětné zrcátko, vyleptané VIN na všech sklech, zaslepená odbočka k EGR ventilu, centrální zamykání - DeadLock, Tempomat, diagnostika Op-Com a LPG Elpigaz, spotřeba 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
- standape
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
- Auto: Corsa D
- Bydlisko alt: Veľký Biel
- Kontaktovať používateľa:
Ja som bol výhradne za používanie Origo GM Opel oleja,je ho dostať aj tu v SHOPE za dobrú cenu.
Mám pocit že rozvodový remeň mal len X14XE čo sa týka 16V verzií
Tu je foto tvojho motora a ja tam vidím reťaz
http://www.opelclubrenbau.cz/e107_files ... _kopie.jpg
Mám pocit že rozvodový remeň mal len X14XE čo sa týka 16V verzií
Tu je foto tvojho motora a ja tam vidím reťaz
http://www.opelclubrenbau.cz/e107_files ... _kopie.jpg
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Hlupost.....X14XE a Z14XE su rovnake holo motory...az na insiu skrtiacu klapku...
Z14XEP - az ten mal retaz.
Z14XEP - az ten mal retaz.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
- Strieborný užívateľ
Ano určitě mám ten Z14XE, nemám twinport. Co tedy ten olej, je pro ty zdvihátka lepší 5W40 nebo 10W40. Původní majitel, tedy jeho oblíbený servis tam dával 5W40, já nyní dávám: Shell Helix Ultra 5W/40. Ujde to?
Jinak mě to klepe vlastně jenom na volnoběhu, už při mírném přidání plynu zcela zmizne. Zkoušel jsem i prohlédnout ten regulační ventil na olejovém čerpadle, pístek byl vcelku bez ošoupanin a v Oplu se mi navíc nepodařilo stejně sehnat nový. Mají tam objednací číslo, ale přišla nám jenom nová pružina bez pístku.
Co ty "rozvody" musí se sundat celé při výměně zdvihátek, nebo to lze nějak chytře obejít.
Co ta značka zdvihátek INA na odkazu, dá se tomu věřit?
Děkuji.
Jinak mě to klepe vlastně jenom na volnoběhu, už při mírném přidání plynu zcela zmizne. Zkoušel jsem i prohlédnout ten regulační ventil na olejovém čerpadle, pístek byl vcelku bez ošoupanin a v Oplu se mi navíc nepodařilo stejně sehnat nový. Mají tam objednací číslo, ale přišla nám jenom nová pružina bez pístku.
Co ty "rozvody" musí se sundat celé při výměně zdvihátek, nebo to lze nějak chytře obejít.
Co ta značka zdvihátek INA na odkazu, dá se tomu věřit?
Děkuji.
-
- Strieborný užívateľ
Samozřejmě, je to cena za jeden kus. Nutno ale dodat, že třeba v AutoKelly chtějí za jedno asi 550,-Kč.
Sundat rozvody se my tedy moc nechce, nemám v tom praxi a taky nemám žádný přípravky. Mě napadlo, že bych nechal řemen jak je na kolech, jen bych povolil úchyt vačkových hřídelů, ty lehce nadzvedl a zdvihátka vyměnil. Tak jednoduché to zřejmě tedy nebude
.
Sundat rozvody se my tedy moc nechce, nemám v tom praxi a taky nemám žádný přípravky. Mě napadlo, že bych nechal řemen jak je na kolech, jen bych povolil úchyt vačkových hřídelů, ty lehce nadzvedl a zdvihátka vyměnil. Tak jednoduché to zřejmě tedy nebude

- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
to teda nebude....vacky musia ist dolu.Ale rozvody potom treba vymenit....teda minimalne remen
Opel Insignia 2,0Cdti
-
- Strieborný užívateľ
Zdravím.
Tak jsem udělal ještě před objednáním zdvihátek poslední "zoufalý" čin a to, že jsem zakoupil a aplikoval jednu zázračnou vodičku. Nalil jsem jí do oleje a mám s ní najeto dalších 600Km. Nejprve to nebylo téměř vůbec poznat, ale nyní po najetí porce kilometrů se to celé uklidnilo a světe div se už nic vůbec neklepe. Zázrak! Ne pouze dobrá chemie. Mohu jen doporučit, pokud máte podobné problémy, určitě stojí za vyzkoušení.
Link: http://www.olejecz.cz/hydraulic-valve-l ... ncentrate-
Tak jsem udělal ještě před objednáním zdvihátek poslední "zoufalý" čin a to, že jsem zakoupil a aplikoval jednu zázračnou vodičku. Nalil jsem jí do oleje a mám s ní najeto dalších 600Km. Nejprve to nebylo téměř vůbec poznat, ale nyní po najetí porce kilometrů se to celé uklidnilo a světe div se už nic vůbec neklepe. Zázrak! Ne pouze dobrá chemie. Mohu jen doporučit, pokud máte podobné problémy, určitě stojí za vyzkoušení.
Link: http://www.olejecz.cz/hydraulic-valve-l ... ncentrate-