Parkovací senzory
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Blade
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Apr 2009, 12:13
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Parkovací senzory
Čau koupil jsem si zadní nárazník i s parkovacími senzory.Dá se to do auta nějak napojit?jsou tam natažené kabely?chci nárazník nalakovat,můžu přestříkat i senzory a jak to funguje ?pípáním,nebo se to zobrazuje na displayi,mám rádio ncdc 2013 s navigací....díky
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Osobne neviem ci sa to da nejako spojit s autom, skus sa spytat priamo v opli, ci je to mozne - alebo kup nove neoriginalne senzory / cena mozno 90 eur / , k nim budes mat aj kable, riadiacu jednotku, display alebo len bzucak, daj si to niekomu urobit, alebo urob sam, ked to budes vediet a v konecnom dosledku to moze vyjst lacnejsie ako spojazdnit tie originalne.
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
- rawenn
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 01 Nov 2009, 22:09
no neviem ako vy ale ja som montoval senzory a nie su origo.Netreba sa bat ta sada stoji nejakych 21 libier alebo ak sa ti chce pockat par dni viac tak aj za 17 libier kupis 4 senzory plus vsetko co k tomu patri aj jednotku a k tomu maly displej co ti ukazuje kolko mas vzdialenost a aj bzuciak je v tom a ten displej je na wireles takze ziadna komplikacia neboj sa.A ziadne montovanie cez op tech2 to nepotrebuje.Takze ak si mal tie senzory na narazniku tak namontuj naraznik a ak dokupis jednotku a staci ti iba z tym bzuciakom tak to je otazka iba mozno 15 libier nic viac 
Vectra C, 2.0l DTi,2003 r.v. estate, Y20 DTH
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Feb 2010, 20:46
- Kontaktovať používateľa:
Neorigo parkovačky
S neoriginálnymi parkovačkami skutočne nie je problém, stačí sa zapojiť na cúvaciu žiarovku a naťahať kábliky. Osobne s nimi pracujem, takže viem o čom hovorím. Aj na slovensku nájdeš široký sortiment, rozdiel je väčšinou vo vybavení, či je s displejom alebo bez, predné / zadné, resp. dodatočné funkcie : http://www.12volt.sk/autoelektro/parkov ... nzory.html
K tým bezdrátovým mám ale určitú výhradu. Zákazníkom nechcem ponúkať niečo, v čo sám neverím a u bezdrátových je jeden zásadný problém:
99% bezdrátového autopríslušenstva funguje na frekvencii 433 MHz. To sú všetky diaľkové ovládania, alarmy a pod. Na tej istej frekvencii pracujú ale aj bezdrátové parkovačky a problém je v tom, že ak cúvaš a niekto na blízku má stlačený ovládač, tak ťa totálne zaruší a displej ti nebude nič zobrazovať. Hlavne ak vedľa stojace auto používa dvojcestný alarm, ktorý vysiela súvisle aj niekoľko sekúnd, určité modely dokonca vysielajú v pohode 30 sekúnd nonstop. Myslím tým vysielanie od vozidla k ovládaču. A si predstav, že si zvyknutý na to, že máš spoľahlivé parkovačky a môžeš sa na nich spoľahnúť a zrazu ti ani nepípnu.... ???
Práve z tohto dôvodu som ich vôbec nezaraďoval do sortimentu, lebo to môže byť až nebezpečné. Ak by pracovali na inej frekvencii, tak ok, ale takto radšej káblové a máš istotu. Natiahnuť jeden tenký kábel z kufra na prístrojovú dosku zas nie je až taký problém, je to lacnejšie a spoľahlivejšie.
K tým bezdrátovým mám ale určitú výhradu. Zákazníkom nechcem ponúkať niečo, v čo sám neverím a u bezdrátových je jeden zásadný problém:
99% bezdrátového autopríslušenstva funguje na frekvencii 433 MHz. To sú všetky diaľkové ovládania, alarmy a pod. Na tej istej frekvencii pracujú ale aj bezdrátové parkovačky a problém je v tom, že ak cúvaš a niekto na blízku má stlačený ovládač, tak ťa totálne zaruší a displej ti nebude nič zobrazovať. Hlavne ak vedľa stojace auto používa dvojcestný alarm, ktorý vysiela súvisle aj niekoľko sekúnd, určité modely dokonca vysielajú v pohode 30 sekúnd nonstop. Myslím tým vysielanie od vozidla k ovládaču. A si predstav, že si zvyknutý na to, že máš spoľahlivé parkovačky a môžeš sa na nich spoľahnúť a zrazu ti ani nepípnu.... ???
Práve z tohto dôvodu som ich vôbec nezaraďoval do sortimentu, lebo to môže byť až nebezpečné. Ak by pracovali na inej frekvencii, tak ok, ale takto radšej káblové a máš istotu. Natiahnuť jeden tenký kábel z kufra na prístrojovú dosku zas nie je až taký problém, je to lacnejšie a spoľahlivejšie.
www.12Volt.sk
pre Vaše auto
pre Vaše auto
- rawenn
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 01 Nov 2009, 22:09
no neviem ako to je ale ja pouzivam bezdrotovy uz viac ako rok a pol a mozem oponovat ze som nemal este ani raz koliziu alebo nebezpecenstvo nejake .A to byvam a zijem v anglicku kde si myslim je vela aut z takym dvojcestnym alarmom alebo aut co pouzivaju dialkove ovladace na autach.Takze nechcem sa hadat lebo asi o tom nieco vies urcite,ale ako pisem ked ze sa mi za taky dlhy cas nic nestalo tak aj inym by sa nic nestalo nie?je malo pravdepodobne ze akurat ak budes cuvat bude niekto drzat dialkove a zase ak cuvas tak nemas rychlost 60 km/h ? 
Vectra C, 2.0l DTi,2003 r.v. estate, Y20 DTH