AKA CHLADIACA KVAPALINA
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
woda
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Jún 2011, 12:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
AKA CHLADIACA KVAPALINA
Mam auto po druhom uzivatelovi ASTRA 1995 a neviem nic o kvapalinach vo vnutri, na zimu ma konkretne zaujma ako je mozne ju vypustit, vycistit, a aku dat novu - kolko, v manuali ze mam ist do servisu no myslim ze za tie prachy to nestoji a je to mozne i doma. V prirucke bola pisana OPLE KUHLFROSTSCHUTZ / GME L6 368 no nic take som na nete nenasla. prosim pomoc...
VYPUSTENIE
VYCISTENIE
AKA KVAPALINA A KOLKO
VYPUSTENIE
VYCISTENIE
AKA KVAPALINA A KOLKO
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
preco si kazdy hned mysli, ze kazdy autoservis je drahy? :roll:
Samozrejme, zadarmo to nik robit nebude...ale myslim ze za 10€ ti to hocikto vymeni, a nemusis riesit pripadne starosti....
No ak si si neni ista, tak skoc ho hoc akej mototechny, predajni autodielov, povedz im co mas za auto, a oni ti predaju to co treba...
Preplachnes to cistou vodou.....
Vodu vypustit z motora tak, ze na spodku chladica by mal byt vypustny srob, ten pootvoris, a kvapalina vytecie..ak tam neni, tak stiahni najnizsie polozen hadicu..spravidla tu co ide do chladica, a nech vytiect kvapalinu......
Rataj s tym, ze nikdy ty nevytecie cele mnozstvo co je v aute..
Samozrejme, zadarmo to nik robit nebude...ale myslim ze za 10€ ti to hocikto vymeni, a nemusis riesit pripadne starosti....
No ak si si neni ista, tak skoc ho hoc akej mototechny, predajni autodielov, povedz im co mas za auto, a oni ti predaju to co treba...
Preplachnes to cistou vodou.....
Vodu vypustit z motora tak, ze na spodku chladica by mal byt vypustny srob, ten pootvoris, a kvapalina vytecie..ak tam neni, tak stiahni najnizsie polozen hadicu..spravidla tu co ide do chladica, a nech vytiect kvapalinu......
Rataj s tym, ze nikdy ty nevytecie cele mnozstvo co je v aute..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
iurai
servis je drahy vtedy, ked sa nedohodnes na cene prace dopredu.
vymena chladiacej nie je az taka svinska praca, aby to zena nezvladla.
otazka je, ze ci to za tych 10-15 usetrenych euro stoji
to nie je ze sa na leziaceho domaceho majstra vyvalia litre cierneho horuceho smradlaveho oleja rezaneho benzinom !
vlastne na to pouzivam lavor, co puzivam aj na pranie ;-)
ja som take lacne riesenie daval Sheron G11 zelenu.
vymena chladiacej nie je az taka svinska praca, aby to zena nezvladla.
otazka je, ze ci to za tych 10-15 usetrenych euro stoji
to nie je ze sa na leziaceho domaceho majstra vyvalia litre cierneho horuceho smradlaveho oleja rezaneho benzinom !
vlastne na to pouzivam lavor, co puzivam aj na pranie ;-)
ja som take lacne riesenie daval Sheron G11 zelenu.
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
JAsne....aj o tom to je..
No ked das G12 nic nepokazis....sam ju pouzivam do oboch aut
No ked das G12 nic nepokazis....sam ju pouzivam do oboch aut
Opel Insignia 2,0Cdti
-
PETER+
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Sep 2011, 07:26
AKA CHLADIACA KVAPALINA
Môžem do astry F 1998 1.4 motor x14xe doliať G48 farba zeleno/modrá aj teraz je tam taká ale pôvodného majitela som sa nepýtal akú tam dával predpokladám G11 ale tú nemajú v obchode iba túto G48-
-
mirco.s
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Sep 2012, 20:11
Pozdravujem.
Mám Astru G-2000 motor Y20DTH. Chcel by som vymeniť chladiacu kvapalinu, ale neviem identifikovať farbu. Dúfam, že nie som farboslpý
Jej farba je priblžne žlto-hnedá??? Nemá ani nádych do červena ani do zeleno-modra. Som z toho jeleň. V jednom múdrom manuáli som našiel informáciu, že do motorou do 10/2000 sa používala zeleno-modrá a od 10/2000 červená (jedna je vraj silikátová a druhá bezsilikátová). Teraz neviem čo tam naliať. Podľa sevisnej knižky bolo auto zakúpené 7/2000. To by nasvedčovalo zeleno-modrej. Ale pre istotu sa pýtam skúsenejších odborníkov. Do sevisu neplánujem ísť. Ešte jedna podotázka. Má Astra G-2000 motor Y20DTH vypúšžací ventil??? A ak áno, je aj na chladiči a aj na bloku motora??? Ak vypustím len z chladiča a nie z bloku motora, nedôjde k premiešaniu potom dvoch rôznych typov kvapaliny - starej a novej? Ak by sa mi podarilo vypustiť "všetok" obsah, po naliatí novej kvapaliny dôjde ihnď aj k naplneniu bloku ??? Nebude náhodou blok bez kvaplainy, kym sa neotvorí termostat?
Posledná otázka. Viete niekto poradiť konkrétny typ kvapaliny napr: G11, G12, G12+,.....
Ďakujem
Mám Astru G-2000 motor Y20DTH. Chcel by som vymeniť chladiacu kvapalinu, ale neviem identifikovať farbu. Dúfam, že nie som farboslpý
Posledná otázka. Viete niekto poradiť konkrétny typ kvapaliny napr: G11, G12, G12+,.....
Ďakujem
-
iurai