Vectra C 2.2 DTi GTS strata výkonu

Moderátori: dulo, buci_vectra

nabster999
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 06 Dec 2009, 15:52
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nabster999 »

tak sa ozývam znovu, aby som povedal výsledok celého. diagnostika v jednom servise vypísala že sa stráca podtlak, mechanik hned našiel prasknutú hadičku priamo z vákuovej pumpy, vymenil, dal novú avšak nie original, hadičku pripevnil SK páskou. chybu vymazal, odišiel som. prístup mechanika bol v celku pasívny čo som od neho vôbec nečakal - ale to sú aj osobné dôvody - skratka videl som naňom že sa mu veľmi hľadať chybu nechce. po odchode bolo to lepšie ale nebolo to ono. núdzový mi hned nezapol, takže som sa nevracal. po 20 km znova preplo do núdzového, začal som trošku zúfať, rozhodol som sa skúsiť iný servis, prišiel som, povedali že majú diagnostiku aj priamo na Opel, či original to neviem, dal mi dátum, prišiel som, tiež chyba s podtlakom. Začal kontrolovať hadičky, až nasiel jednu ošuchanú a prederavenú (ked porovnáme priemer hadicky s tou dierkou tak tam sa všetok podtlak mohol stratit pretože bol v skutku velký) zo solenoidu ktorý je veďla vák. pumpy a smeruje do turba. vymenil, vymazal chybu, premeral rozne hodnoty otáčok a neviem presne čoho ešte, všetko je v norme len ma upozornil že ten solenoid bude potrebné vymeniť. odvtedy som najazdil 100 km, viem že to nieje veľa, ale nepreplo ani raz do núdzového, výkon mám späť to čo predtým.

ceny: v prvom servise presne neviem lebo som mal výmenu oleja aj filtrov, ale samotná diagnostika je 10 EUR (neskontrolovalo všetko, iba niektoré okruhy) + bola tam 10 cm hadicka + 2 SK pásky, stálo to iba drobné, možno 1 EUR,. v druhom servise bola diagnostika iba 7 EUR (na rozdiel od prvého to bola lepšia ktorá skonrtolovala hádam všetko + meral rozne hodnoty) + cena za 2 SK pásky + 80 cm hadička cena za prácu neviem, platil som 8.50 EUR

tým pádom dúfam že táto chyba je odstránená, ale chcem dať vedieť ostatným ktorý budú mať problémy mojho typu. mne na rozdiel od ludi ktorých problémy som čítal nikdy nesvietila kontrolka motora (samozrejme pri startovaní svietila, ale potom zhasla) mne iba hodilo do nudzového ktoré je oznacené symbolom auta a mech. kluca.

Ďakujem za každú radu ktorú som dostal, prečítal som veľa tém a príspevkov ohľadom týchto problémov a naučil som sa veľa o celom podtlakovom systéme a EGR ventilu a solenoidov. čiže som opäť o niečo múdrejší. ešte raz ďakujem.
Benzín patrí do kosačiek. NO SMOG NO FUN

Audi A4 Avant 2.0 TDi 105 kW -2008-
Vectra C GTS 2.2 DTI 16V 92 KW -2003-
Corsa B 1.5 TD 49 KW -2000-
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Spomni na moje slová zo začiatku:
"Netesné podtlakové hadičky, to je častá závada."

...mohol si na to prísť aj sám
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Používateľov profilový obrázok
Vince
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 06 Dec 2010, 15:33

Vakuova pumpa

Príspevok od používateľa Vince »

Mne robi auto nieco podobne ale naucil som sa s tym jazdit. Ked mu pri nizsich otackach schem pristupit krk - do 2000 tak sa mu nehce a vyhodi mi chybu, strati vykon. Vypnem, zapnem a frci dalej. Zistovali sme co je v tom, prislo sa na to, ze vakuova pumpa je uz na h...o. Vymenit, a frci sa dalej.
Používateľov profilový obrázok
Salamander
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11

Príspevok od používateľa Salamander »

Sevas, mam podobny problem so stratou vykonu. S chalanmi sme to tu uz na fore riesili: sekcia - zafira
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... sc&start=0

no musim povedat, ze som rad, ze mas po probleme. Ja som vahu vzduchu sice vymenil ale prd to pomohlo... Tak ked citam napad s podtlakovou hadicou som celkom rad, ze by som konecne mohol odhalit problem. dik za prispevok
Vectra C-GTS 2,2DTI - Y22DTR - 2003
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"