Rozmýšľam, čo za olej tam majiteľ mal...
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Rozmýšľam, čo za olej tam majiteľ mal...
Ahoj borci, v servisnej knižke je napísané len tak na jednom kraji OMV 5W40. Nič viac, len tak akoby si niekto niečo poznamenal. Idem meniť olej a nechcem spraviť chybu, ako moja mama.
--
Menili sme olej na Astre H a Shell bol dosť drahý a tak /po porade s automechanikom/ sme tam dali Castrol. No teraz dolievame každých 1800km asi 1L oleja. Riešili sme to a len kázal dolievať. Teraz sa nám ozval, že to môže robiť pri zmene oleja, že aby sme tam dali ten Shell ako tam bol.
--
Tak to ideme teraz meniť a rovno mu dám aj Corsu, nech mi vymení. Zmiatlo ma to, že čo som pozeral väčšinou do Corsičiek dávajú 5W30 a podobné malé čísla, tak neviem, či tam môžem dať kľudne 5W40. Čo vlastne chcem od vás? No ak niekto mal Corsu, či tam dával takýto olej? Ide o Corsu s motorom v podpise.
Ďakujem
--
Menili sme olej na Astre H a Shell bol dosť drahý a tak /po porade s automechanikom/ sme tam dali Castrol. No teraz dolievame každých 1800km asi 1L oleja. Riešili sme to a len kázal dolievať. Teraz sa nám ozval, že to môže robiť pri zmene oleja, že aby sme tam dali ten Shell ako tam bol.
--
Tak to ideme teraz meniť a rovno mu dám aj Corsu, nech mi vymení. Zmiatlo ma to, že čo som pozeral väčšinou do Corsičiek dávajú 5W30 a podobné malé čísla, tak neviem, či tam môžem dať kľudne 5W40. Čo vlastne chcem od vás? No ak niekto mal Corsu, či tam dával takýto olej? Ide o Corsu s motorom v podpise.
Ďakujem
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
Uplne v pohode tam mal ist od nova 10W40 .. ale kedze si tam lial(alebo niekto iny pred tebou) 5W40, tak tam daj ten, co tam bol posledne... mozes pouzit napr. orig. GM., alebo hociktory iny ktory splna danu normu tvojho motora, a to API SL/CF, alebo po europsky ACEA A3/B3.
Vies s urcitostou povedat, ze kym tam nebol naliaty Olej zn. Castrol, tak sa jeho mnozstvo nestracalo? Vies s urcitostou povedat, ze ti ten Castrol neunikal, napr. cez casom zostarnute gufero, ...?
5W30 je plna syntetika .. na ten motor je to este zbytocne (a aj drahsie)
Vies s urcitostou povedat, ze kym tam nebol naliaty Olej zn. Castrol, tak sa jeho mnozstvo nestracalo? Vies s urcitostou povedat, ze ti ten Castrol neunikal, napr. cez casom zostarnute gufero, ...?
5W30 je plna syntetika .. na ten motor je to este zbytocne (a aj drahsie)
- AReYco
- Strieborný užívateľ

No tie 10W40 som videl po nete na tie corsičky, ale tak keď je v tej servisnej knižke 5W40 tak už nebudem dávať 10.
--
K tej Astre. Najazdili sme asi 40.000 a netrebalo vôbec dolievať ten Shell. No potom sme zmenili za ten Castrol a odvtedy zasvietí kontrolka oleja vždy po tých 1500 až 1800km. Pozriem risku a je úplne suchá ani štipka oleja. Dolejem 0,5 až 1 L a už je dobre po vrch. Tak prvýkrát sme doliali, že ak sa náhodou niečo stalo alebo jednoducho kým to sadne a vymaže, že trochu ubudlo. No potom znova, tak sme riešili či netečie. Auto stojí celý deň na dlažbe aj v robote aj doma, čiže by bolo vidno keby niekde kvapkal. Motor je úplne suchý ani trochu mastný nie je. Nestráca sa ani cez výfuk, pretože hneď po naštartovaní nejde ani dym ani smrad oleja /aspoň to čúchal mechanik
/. Potom sme si mysleli, že už je dobre no tretí liter keď sme dolievali už to bolo čudné.
--
Mechanik povedal, že ak sme jazdili bez oleja, mohli sa vo valcoch respektíve na stenách vytvoriť mierne ryhy a teraz sa tam ten olej stráca. Ale akonáhle zasvietila kontrolka oleja auto sme odstavili a doliali. Takže toto by som vylúčil a zvedavý som, či pomôže tá vymena naspäť na Shell.
--
Ďakujem za hodnoty oleja na Corsu, pôjdem také kúpiť!
--
K tej Astre. Najazdili sme asi 40.000 a netrebalo vôbec dolievať ten Shell. No potom sme zmenili za ten Castrol a odvtedy zasvietí kontrolka oleja vždy po tých 1500 až 1800km. Pozriem risku a je úplne suchá ani štipka oleja. Dolejem 0,5 až 1 L a už je dobre po vrch. Tak prvýkrát sme doliali, že ak sa náhodou niečo stalo alebo jednoducho kým to sadne a vymaže, že trochu ubudlo. No potom znova, tak sme riešili či netečie. Auto stojí celý deň na dlažbe aj v robote aj doma, čiže by bolo vidno keby niekde kvapkal. Motor je úplne suchý ani trochu mastný nie je. Nestráca sa ani cez výfuk, pretože hneď po naštartovaní nejde ani dym ani smrad oleja /aspoň to čúchal mechanik
--
Mechanik povedal, že ak sme jazdili bez oleja, mohli sa vo valcoch respektíve na stenách vytvoriť mierne ryhy a teraz sa tam ten olej stráca. Ale akonáhle zasvietila kontrolka oleja auto sme odstavili a doliali. Takže toto by som vylúčil a zvedavý som, či pomôže tá vymena naspäť na Shell.
--
Ďakujem za hodnoty oleja na Corsu, pôjdem také kúpiť!
- bukelo
- Moderátor

... inak, nie je Castrol, ako Castrol... tie na pumpach, v predajniach autosuciastok, supermarketoch ... a pomaly aj v kaviarnach su kus inaksie, ako tie predavane v autorizovanych servisoch. Staci si pozriet oficialnu stranku castrol.com. Tie maju aj inaksie oznacenie/specifikaciu pre dany nazov/model, ako tie vsade inde dostupne. Ja som pouzival doposial Castrol len z autorizovaneho servisu, a nemal som najmensi problem na svojich dvoch autach (a ani mnohí moji znami). Len tolko na okraj, ako poznamka.
- bukelo
- Moderátor

Ako chces, ak myslis, ze ti ho bude zrat, a budes dolievat, zober bandasku, inak si myslim, ze ti stacia 3 jednolitrove balenia ... viac do auta nenalejes
. Alebo ak myslis, ze bude zrat tak priebezne, alebo aby si mal po ruke, ked nedajboh bude treba doliat, kup 4 jednolitrove... liter ti ostane pravdepodobne neotvoreny, a pouzijes ho podla uvazenia/mozes ho nosit v aute . 
- AReYco
- Strieborný užívateľ

Vyzerá to tak, že to je v tomto prípade "normálne"
Aj keď relatívne nové auto (122.000km) a takéto problémy mi príde veľmi nepekná referencia benzinových motorov opel 1.6 a podobne.
http://forum.autobazar.eu/opel-astra-16 ... 24133.html
Aj keď relatívne nové auto (122.000km) a takéto problémy mi príde veľmi nepekná referencia benzinových motorov opel 1.6 a podobne.
http://forum.autobazar.eu/opel-astra-16 ... 24133.html
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Pred kupou auta je dobre si co to o nom precitat....dake recenzie...
1,6 od Oplu su tym preslavene ze zeru olej :?
1,6 od Oplu su tym preslavene ze zeru olej :?
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Ono kazdy motor, kazde auto ma svoje muchy.....chybycky...
Na Astre H Z14XEP zasa odchadzali vacky.....tiez ziadna vyhra.....
Na Astre H Z14XEP zasa odchadzali vacky.....tiez ziadna vyhra.....
Opel Insignia 2,0Cdti