Diaľkové ovládanie centrálu M-BL4
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- sniki
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Jún 2011, 19:33
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Diaľkové ovládanie centrálu M-BL4
Viete mi niekto poradit ako napojim dialkove ovladanie na pôvodný centrál? Dialkove je M-BL4.
http://shop.molpir.sk/Prilohy/254090003611_0.pdf
Dakujem
Opel Astra Classic F 1.6 sedan rv.1998
http://shop.molpir.sk/Prilohy/254090003611_0.pdf
Dakujem
Opel Astra Classic F 1.6 sedan rv.1998
Naposledy upravil/-a sniki v 04 Sep 2011, 08:19, upravené celkom 2 krát.
-
iurai
-
matos
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Mar 2008, 11:20
Skus podla navodu na http://www.opelastra.cz/ sekcia Technika/navody/elektrika/montaz dialkoveho ovladania. Je tam celkom dobry popis. ja som podla neho pripojil svoj. Len som musel nechat 1 motorcek zapojeny na kabloch aby to fungovalo ako ma.
Astra F Caravan 1,7 TD, X17DTL
- sniki
- Pravidelný užívateľ

skusal som, ale ked zamknem auto s dialkovym tak ho zamkne a hned ho odomkne a neviem kôli comu. mam aj schemu z www.opelastra.cz a ked som to prepojil tak nieco tam tukne akokeby bol motorcek v pohybe ale nezamkne. central na kluc mam aj na spolujazdcovych dverach.
-
matos
- Pravidelný užívateľ

Ja mam tiez a preto pisem, ze som musel este pripojit 1 ks motorceka na hlavny zvazok kablom na tom novo montovanom ovladani aby to fungovalo. Najlepsie spravis, ked si cely central zapojis tak ako ma byt to je pripojis vsetky motorceky a vyskusas, ci je mozne pri tom zapojeni auto zatvorit a otvorit. Ak to pojde postupne odpojit zadne motorceky a potom postupne odpojit predne, ale po jednom, skusit ci ide zatvarat a otvarat a ked pojde tak tam jeden nechas a umiestnis ho niekam, hde nebude zavadziat. Ja ho mam pod odkladacou skrinkou.
Inak pomoct neviem :-)
Inak pomoct neviem :-)
-
matos
- Pravidelný užívateľ

Jasne ze nechal. Naco prerabat vymyslene. Len som dopojil tie kable podla navodu. ked pojdes podla obrazkov nic nepokazis, akurat mozes mat inu farbu kablov, ale funkcia by mala byt zachovana. ked vsetko dobre pojde mas to raz dva hotove.
Naposledy upravil/-a matos v 27 Máj 2015, 19:31, upravené celkom 1 krát.
- p.s.
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Karlovarsko
já bych si vzal 12V žárovku jednu stranu napojil na kostru a druhou stranou s pomocí jehly napichoval jednotlivé dráty až bych zjistil na kterej mi to zamkne a na kterej odemkne na tyto dráty bych napojil zamykací a odmikací drát s DO.
Koukam že ta tvoje dálka je komplet centrál a ty to potřebuješ využít jen jako DO tak by dle mě to měli být dráty které vedou do 5ti vodičového motorku a to hnědý a bílý akorát musíš změřit kterej je pro zamykání a kterej odmyká.
nelze použít vodiče které sou pro externí ovládání a mají stejné barvy! pomocí těchto vodičů si můžeš třeba udělat ovládání centrálu uvnitř auta pomocí tlačítek
Koukam že ta tvoje dálka je komplet centrál a ty to potřebuješ využít jen jako DO tak by dle mě to měli být dráty které vedou do 5ti vodičového motorku a to hnědý a bílý akorát musíš změřit kterej je pro zamykání a kterej odmyká.
nelze použít vodiče které sou pro externí ovládání a mají stejné barvy! pomocí těchto vodičů si můžeš třeba udělat ovládání centrálu uvnitř auta pomocí tlačítek
opel vectra B 1.6 74KW 1996-ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
- sniki
- Pravidelný užívateľ

uz to funguje \:D/
dakujem vsetkym co mi pomahali vyriesit tento problem.
ako pisal p.s. skusal som to s tou ziarovkou (ale namiesto ziarovky som pouzil skusacku) biely je zamykaci a hnedy najprv nesiel ale rano som skusil znova a zacal odomykat (asi som nieco zle napojil :oops: ), lenze neslo to z dialkovym ovladacom len cez kable.
prisiel som na to, ze moje DO nevie zamykat a odomykat pôvodne motorceky, takze tak ako pisal matos, musi tam byt este jeden novy motorcek pätvodicovy a z neho som potiahol kable na RJ centralu. zistil som ze napajanie je opacne takze som musel prehodit modry so zelenym a biely s hnedym kablom.
uz musim len pohladat miesto kam umiestnim modul DO a ten jeden motorcek.
pocul som ze modul DO sa nesmie dotykat kovovych casti auta a ani kabelaze pretoze by to mohlo nejako ovplyvnit spravnu funkcnost DO. je to pravda?
dakujem vsetkym co mi pomahali vyriesit tento problem.
ako pisal p.s. skusal som to s tou ziarovkou (ale namiesto ziarovky som pouzil skusacku) biely je zamykaci a hnedy najprv nesiel ale rano som skusil znova a zacal odomykat (asi som nieco zle napojil :oops: ), lenze neslo to z dialkovym ovladacom len cez kable.
prisiel som na to, ze moje DO nevie zamykat a odomykat pôvodne motorceky, takze tak ako pisal matos, musi tam byt este jeden novy motorcek pätvodicovy a z neho som potiahol kable na RJ centralu. zistil som ze napajanie je opacne takze som musel prehodit modry so zelenym a biely s hnedym kablom.
uz musim len pohladat miesto kam umiestnim modul DO a ten jeden motorcek.
pocul som ze modul DO sa nesmie dotykat kovovych casti auta a ani kabelaze pretoze by to mohlo nejako ovplyvnit spravnu funkcnost DO. je to pravda?
Opel Astra F Classic 1.6 55kw 1998 X16SZR
-
matos
- Pravidelný užívateľ

Modul D.O. som umiestnil v F-ku pod odkladaciu skrinku na strane spolujazdca, motorcek som zasunul do predneho blatnika za plastovy kryt. Tam si moze zatvarat a otvarat v pohode.
Na module mas taky hruby drat, to je antena a ta ked je tienena moze mat slabsi dosah, preto by sa nemal byt pri kabloch. Nalep ho na kryt tej odkladacej skrinky a mas po probleme.
Som rad ze som aj ja trochu prispel k dielu :-)
Na module mas taky hruby drat, to je antena a ta ked je tienena moze mat slabsi dosah, preto by sa nemal byt pri kabloch. Nalep ho na kryt tej odkladacej skrinky a mas po probleme.
Som rad ze som aj ja trochu prispel k dielu :-)
- sniki
- Pravidelný užívateľ

modul DO som pripevnil za odkladaciu skrinku, je tam dost miesta este stale, antenku som prilepil na spodnu stranu odkladacej skrinky a motorcek som pripevnil k drziaku rele palivoveho cerpadla, ma tam dost miesta a je zakryty.
a nevies nahodou aky by malo mat dialkove dosah, a ci ma plavajuci alebo pevny kod? v papieroch nepise nic a na internete som tiez nic nenasiel.
diki za pomoc.
a nevies nahodou aky by malo mat dialkove dosah, a ci ma plavajuci alebo pevny kod? v papieroch nepise nic a na internete som tiez nic nenasiel.
diki za pomoc.
Opel Astra F Classic 1.6 55kw 1998 X16SZR