Ako najlepsie startovat?
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Asgard
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Aug 2011, 12:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ako najlepsie startovat?
V manualy Opel Astra H sa pise,ze pri starte treba zosliapnut spojku aj brzdu. Niekde v diskusiach som vsak cital,ze startovat je najlepsie bez spojky. Ako to vidite? Ako startujete vy?
Astra H, 1,7 CDTI 74 kw, 2006
-
iurai
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
obcas auto skoci. sestra tiez v lete startuje bez spojky ale obcas sa zabudne ze tam ma zaradenu jednotku
a ja startujem ako kedy. raz so spojkou raz bez spojky ale v lete bez spojky alebo ked je motor zohraty tak tiez bez spojky.
za studena so spojkou
to uz je asi sila zvyku a so sosliapnutou brzdou som staroval asi len raz.
a ja startujem ako kedy. raz so spojkou raz bez spojky ale v lete bez spojky alebo ked je motor zohraty tak tiez bez spojky.
za studena so spojkou
to uz je asi sila zvyku a so sosliapnutou brzdou som staroval asi len raz.
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
- dušan992
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 23:07
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Turňa nad Bodvou
ja najčastejšie štartujem bez spojky.na to som raz "doplatil".toyota yaris II sa bez zašliapnutia spojky neda naštartovať.som si myslel že sa dokurvilo auto.az potom mi kamoš povedal ze skus zosliapnuť spojku,..... :oops:
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
- palix
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
- Auto: Astra G
Ja to robím takto:
1. sadnem do auta (+ zavriem dvere
)
2. zošliapnem brzdu v prípade, že stojím na kopci, kopčeku, alebo na neznámom teréne
3. vyradím do neutrálu
4. vložím kľúčik + pretočím do polohy zapnutého zapaľovania
5. pokiaľ zhasnú určité kontrolky (malo by sa to takto robiť) pripútam sa bezpečnostným pásom
6. naštartujem
...
Štartovať by sa vraj malo so spojkou, lebo takto motor pri štarte nemusí točiť aj prevodovku, lepšie povedané jej príslušnú časť...
1. sadnem do auta (+ zavriem dvere
2. zošliapnem brzdu v prípade, že stojím na kopci, kopčeku, alebo na neznámom teréne
3. vyradím do neutrálu
4. vložím kľúčik + pretočím do polohy zapnutého zapaľovania
5. pokiaľ zhasnú určité kontrolky (malo by sa to takto robiť) pripútam sa bezpečnostným pásom
6. naštartujem
...
Štartovať by sa vraj malo so spojkou, lebo takto motor pri štarte nemusí točiť aj prevodovku, lepšie povedané jej príslušnú časť...
Opel Astra G, r.v. 2007
-
red baron
- fabre
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Brno
Tak ako dušan povedal, zlakol som sa aj ja na novej astre J. potom som si všimol na BC, že mi píše aby som stisol spojku. na mazde tiež VRAJ podľa brožúrky nenaštartuje, no opak je pravdou
ale, ja už mám vo zvyku brzda+spojka a štartovať. nikdy sa mi nestalo aby mi auto poskočilo a nemusím mať strach, že sa nectiac rozgúľam niekde
ale, ja už mám vo zvyku brzda+spojka a štartovať. nikdy sa mi nestalo aby mi auto poskočilo a nemusím mať strach, že sa nectiac rozgúľam niekde
-
KFL
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 10:09
- Auto: Astra H
Vyrobca v navode jasne pise, ze spojku treba stlacit.
Edit: Rozhodnut sa vsak musite sami.
Edit: Rozhodnut sa vsak musite sami.
Naposledy upravil/-a KFL v 14 Sep 2011, 12:56, upravené celkom 1 krát.
exOpel, predam OpCom a knihu Jak na to Opel Astra H