trhanie motora Z19DT

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Bido
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 16 Júl 2011, 12:45
Auto: !! Zmeň si model auta !!

trhanie motora Z19DT

Príspevok od používateľa Bido »

Zdravím všetkých, vie mi niekto pomôcť s týmto problémom? Pri zaradení 2,3,4 mi začne trhať autom pri otáčkach 2000 - 2500. Je to trhanie akoby nedostával palivo. Majstri to dávajú na zotrvačník, ale nezdá sa mi to. Je ho troška počuť, ale trhá iba pri uvedených otáčkach. Pri zahriatí ide zväčša dobre, ale niekedy ešte s ním šklbne ako pri automate.
Opel Astra 1,9 cdti 88 kW motor Z19DT naj. 170000km
EGR som menil na 162000
na diagnostike neukazuje žiadnu chybu
Ďakujem
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Je to EGR- kom treba nahrať nový SW
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Bido
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ďík :), ale može byť že to nenahrali v servise? Dával som to meniť v Opli :)
skúsím na budúci týždeň a dám vedieť
miho1
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Júl 2011, 21:26

Príspevok od používateľa miho1 »

Aj mne robi to iste vacsinou vsak na 3ke rychlost cca 5O kmh ale obcas trhne aj pri dialnicných rychlostiach....najprv to bol iba trh cca pol sekundovy teraz jeto dvojity- trojity trh iduci tesne po sebe cize asi sa to zhorsuje :-/
mam aj rovnaky motor ako bolo hore spominane ale km iba 136 tis nedavno mi spravil autiak aj to ze som isiel a vyhodilo mi kontrolku motora prestalo ist turbo... ostavil som vypol motor chvilu islo potom znova kym som dosiel do opla spustilo regeneraciu v opli to este raz preplachli a povedali ze diagnostika ukazuje zaseknutú klapku turba alebo nieco take... ale myslim ze tieto priznaky vznikaju maju rovnaky povod...
kolegovi toto robil ford a musel menit vstrekovacie trisky(neviem ci som pouzil spravny pojem)
Ten ERG ventil sa da repasovat cistit alebo sa kupuje novy lebo videl som tu aj foto ako sa vyraduje z cinnosti?
Bido
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Signum si KING :D
natiahli mi nový SW za 100 € a auto šlape ako hodinky, opäť si vychutnávam jazdu
Bido
Nový užívateľ
Nový užívateľ

miho1 napísal:Aj mne robi to iste vacsinou vsak na 3ke rychlost cca 5O kmh ale obcas trhne aj pri dialnicných rychlostiach....najprv to bol iba trh cca pol sekundovy teraz jeto dvojity- trojity trh iduci tesne po sebe cize asi sa to zhorsuje :-/
mam aj rovnaky motor ako bolo hore spominane ale km iba 136 tis nedavno mi spravil autiak aj to ze som isiel a vyhodilo mi kontrolku motora prestalo ist turbo... ostavil som vypol motor chvilu islo potom znova kym som dosiel do opla spustilo regeneraciu v opli to este raz preplachli a povedali ze diagnostika ukazuje zaseknutú klapku turba alebo nieco take... ale myslim ze tieto priznaky vznikaju maju rovnaky povod...
kolegovi toto robil ford a musel menit vstrekovacie trisky(neviem ci som pouzil spravny pojem)
Ten ERG ventil sa da repasovat cistit alebo sa kupuje novy lebo videl som tu aj foto ako sa vyraduje z cinnosti?

Ahoj miho1, EGR ventil mi menili v Opli za 200 €, potom mi vznikli problémy, ktoré som opisoval hore ale už sú preč po natiahnutí SW

KEď mi odišlo EGR, tak som nevedel ani naštartovať auto iba ho dusilo
čo mám známych s týmto typom auta tak nikto ešte nemal problém s turbom. a to ma jeden kámoš 250 000 km. tý čo mali r.v. 2005 tak im odišla škrtiaca klapka
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Bido napísal:Signum si KING :D
natiahli mi nový SW za 100 € a auto šlape ako hodinky, opäť si vychutnávam jazdu
Ďakujem za pochvalu, nikto nemože vedieť všetko ale trocha sa Oplom rozumiem :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Používateľov profilový obrázok
mick04
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa mick04 »

že trocha :D :D :D
miho1
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Júl 2011, 21:26

Príspevok od používateľa miho1 »

Ahoj Bido,
predtým som to trochu zle opísal - keď mi to zahaprovalo aj mne diagnostikovali problém so škrtiacou klapkou čiže keď tak uvažujem ja mám r.v. 2006 a ty píšeš že v ročníkoch 05 boli problémy s klapkou, kludne by to mohla byť ona a nie ERG ventil

Ale novej diagnostike sa nevyhnem... Tá klapka vraj stojí tiež cca 300 e s čím som zmierený a naviac je to to isté ako ERG za 200 + 100 e soft, ale nerád by som menil obe súčiastky...

Ahojte
Bido
Nový užívateľ
Nový užívateľ

miho1 napísal:Ahoj Bido,
predtým som to trochu zle opísal - keď mi to zahaprovalo aj mne diagnostikovali problém so škrtiacou klapkou čiže keď tak uvažujem ja mám r.v. 2006 a ty píšeš že v ročníkoch 05 boli problémy s klapkou, kludne by to mohla byť ona a nie ERG ventil

Ale novej diagnostike sa nevyhnem... Tá klapka vraj stojí tiež cca 300 e s čím som zmierený a naviac je to to isté ako ERG za 200 + 100 e soft, ale nerád by som menil obe súčiastky...

Ahojte
Ahoj Miho1,

skús najprv diagnostiku, tam ti možno niečo ukáže. Kolegom, ktorí mali problém so šktiacou klapkou auto neťahalo. Nevedeli z neho vytlačiť viac ako 100 - 110 km a malo slabý výkon

čawes
Používateľov profilový obrázok
jaynebb
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 20 Júl 2011, 13:30
Auto: Astra G
Bydlisko alt: Senica

Príspevok od používateľa jaynebb »

mne to ties trhalo akoby som skackal po ceste :D vymenil som EGR ale SW som nenahraval
Bido
Nový užívateľ
Nový užívateľ

jaynebb napísal:mne to ties trhalo akoby som skackal po ceste :D vymenil som EGR ale SW som nenahraval
aj mne po výmene nerobilo nič, ale asi za 3000 km mi začalo jemne trhať s autom. Najprv iba pri pohýnaní 1-2x do dňa, potom aj počas dlhšej jazdy. Neskôr sa to stupňovalo, tak, že som bol z toho nešťastný, skoro už pri každom zaradení 2 a 3 :( Teraz je to OK a už som od vtedy prešiel asi 3000km :) bál som sa, že to bude zotrvačník, to by bola iná pálka :D
Možno tebe nebude treba nahrávať nový SW - tak budeš mať doma 100€ :)
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"