budik teploty vody
Moderátori: dulo, buci_vectra
- 147dusan
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 17:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
budik teploty vody
prosim o radu ci sa da opravit budik tepl vody raz mi to ukazuje 92az95 a raz mi to vyleti az cez 100 mam novy chladic aj origo termostat GM ked mam teplotu cez 100 zastavim vypnem motor a hnet ho zapnem zapolovani tak mi to ukaze 95
-
iurai
Re: budik teploty vody
ukazuje 90-100 aj pri studenom motore ?147dusan napísal:prosim o radu ci sa da opravit budik tepl vody raz mi to ukazuje 92az95 a raz mi to vyleti az cez 100 mam novy chladic aj origo termostat GM ked mam teplotu cez 100 zastavim vypnem motor a hnet ho zapnem zapolovani tak mi to ukaze 95
- 147dusan
- Pravidelný užívateľ

pri studenom nic prejdem asi 7km a mam na budiku cez 100 nerobi to stale nikedy mam vmorme 95 nedavno som isiel do pesova po par km cez 100 teplota zapnem kurenie naplno ventilator taltiez na plno a teplota spadla na 90 nemoze byt chyba v elektrike uz som skusal premerat teplotu mam multimeter je nanom aj meranie teploty na budiku 100 a na multymetri 95 som stoho blazon
-
sali170
podla mna ak je merak spolahlivy a nameral ti rozdiel 5 stupnov tak si myslim ze je to OK a problem je niekde inde a to ze sa ti prehrieva motor aj ked podla mna do tej stovky je to v pohode, aspon lepsie hreje.
urob test
napoj merak aj budik na cidlo a jazdi a porovnavaj hodnoty ,ak budu s malym rozdielom (do tych 5 stupnov) tak budik je v poriadku
urob test
napoj merak aj budik na cidlo a jazdi a porovnavaj hodnoty ,ak budu s malym rozdielom (do tych 5 stupnov) tak budik je v poriadku
- Patricius
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2008, 09:38
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
No k tomuto sa pripojím, len pre istotu, koľko má vodná pumpa? Mne sa stala podobná vec na seate, vymenil som termostat, a nič, tak som pre istotu kúpil aj tesnenie pod hlavu, lebo tlakovalo hadice. A nakoniec som zistil, že vodná pumpa včudu. Pokiaľ sa netrati voda, tesnenie by nemuselo byť kaput.macil napísal:2 147dusan:
Skús či pri tých 100°C nie sú príliš natlakované hadice, prípadne ovoňaj, či z vyrovnávacej nádržky chl. kvapaliny necítiť spaliny. Nádržku, samozrejme, otváraj až po čiastočnom ochladení motora.
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
-
Trdlo
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Dec 2008, 16:58
- Kontaktovať používateľa:
Mně taky.macil napísal:Len ma to napadlo. :roll:
Zkus nastartovat a otevři nádržku kapaliny, pokud do ní půjdou bubliny, je pryč těsnění pod hlavou., Další možnost je jak psal Macil ohmatat hadice, pokud budou natlakované, je to taqky tím.
Nebo místo víčka nádržky našroubovat redukci s manometrem a soustavu otlakovat.
Astra G X14XE, OO, white, xenony and m.o.
Zafira A X18XE1, 99, silver, vrátila se a zůstane
Corsa A, 1.5D, 91, malý spolehlivý stařeček
K tomu dva Fordi, oba na práci
Zafira A X18XE1, 99, silver, vrátila se a zůstane
Corsa A, 1.5D, 91, malý spolehlivý stařeček
K tomu dva Fordi, oba na práci
- 147dusan
- Pravidelný užívateľ

vodnu pumpu mam novu pred dvoma rokmi som menil komplet rozvody este kuknem jak mam natlakovanu nadicu od termostatu k chladicu ale ved hadica by mala byt natlakovana v uzavretom okruhu a pri teplote 95 vznikne tlak keby sami motor prehrieval tak by zapol ventilator ja ked mam rucicku teploty v cervenom cez 100 necham auto bezat na volnobeh este dost dlho cakam az tak mi zapne ventilator este skusi otvorit nadrzku nastartovat ci neidu bublinky
-
sali170
-
iurai
ja si myslim, ze pristrojovka je napajana 12-14 voltami a tych 5 voltov bude niekde vo vnutri pristrojovkymacil napísal:Prístrojovka je napájaná stabilizovaným napätím, tuším 5V. Skús premerať bez a aj pri zapnutom ventilátore kúrenia. Napätie musí držať.
alebo myslis odmerat napatie privedene na snimac teploty ?
sinmac teploty je napajany z pristrojovky. ak je na snimaci zle napatie z dovodov - zle ukostrenie ci uz v kabine, alebo v motorovom priestore, alebo je nejaky velky prechodovy odpor , rucicka ukaze zlu teplotu
ak zapnutie/vypnutie vetraku kurenia ovplyvnuje zobrazovanu teplotu, tak asi z takehoto dovodu