Keďže nikde nemôžem nájsť nejakú rozumnú diskusiu na hore spomínanú tému, dovolil by som si vás poprosiť o pomoc.
Pomaly ale iste vyberám novú "hračku"
Ak by ste si mali vy vybrať, ktorý z dvoch hore spomenutých motorov by ste vybrali? Neriešim teraz, že by tam bol určite rozdiel v cene aj v roku výroby atď.
Je mi jasné, že z pohľadu výkonu na tom bude lepšie Turbo ale asi aj s vyššou spotrebou. Ale čo takto spoľahlivosť? Bude spoľahlivejšia stará dobrá atmosféra alebo to neplatí?
Je niečo na čo si treba dať pozor pri niektorom z týchto motorov? Niekde som totiž čítal, že pri 3.2 robia problém rozvody. Tiež vraj po facelifte išla kvalita spracovania (aj interiér a spol.) hore, čo by znamenalo + pre Turbo.
A čo takto nejaké všeobecné a hlavne drahé problémy? Dočítal som sa niečo o riadiacich jednotkách - vyriešilo sa to od nejakého roku, prípadne zlepšilo? Tiež som niekde videl problémy s podvozkom, tlmiče atď., dosť vecí je popísaných aj tu na fóre, naozaj sa toho treba tak báť?
A hádam posledná otázka ... ak by som do toho chcel dostať LPG, doporučili by ste na prestavbu (kvôli spoľahlivosti) radšej atmosféru alebo turbo?
Ďakujem vám za všetky cenné podnety