Problem so štartovaním
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
pegassnk1
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Feb 2011, 12:10
- Auto: Vectra B
Problem so štartovaním
Vectra b 1999 2.0 DTI X20 DTH
Mam problem zo startovanim nestrartuje na brnk ako ma prvy otoc spravi len tak tak ale nakoniec naskoci...cim je vonku chladnejsie tym horsie pre predstavu napr. ked je vonku 35° C naskoci na treti otoc prvy otoc ako vzdy len tak tak pretoci...ked je 20°C na 5ty ked je 5°C aj na 7my....neviem kde je problem ked som vymenil baterku zlepsenie bolo citit ale aj tak to nebolo ono ale presliel mesiac a startuje zase uplne naprd. neviem ci som nekupil silnu baterku ci ju nedobija alebo co neviem (74Ah nerobim denne velke vzdialenosti cca 10km)....auto bolo na diagnostike ukazalo dve chyby zhavice prerusenie a odchylka recyrkulace vyfukovych plynov, zhavic bol utrhnuty po predoslom majitelovi opravene, recyrkulacii som nevenoval pozornost.... myslite ze to moze byt vtom...alebo?...
Menený palivový vzduchový olejový filter+olej , nové žhaviče, nová baterka problém stále pretrváva
Mam problem zo startovanim nestrartuje na brnk ako ma prvy otoc spravi len tak tak ale nakoniec naskoci...cim je vonku chladnejsie tym horsie pre predstavu napr. ked je vonku 35° C naskoci na treti otoc prvy otoc ako vzdy len tak tak pretoci...ked je 20°C na 5ty ked je 5°C aj na 7my....neviem kde je problem ked som vymenil baterku zlepsenie bolo citit ale aj tak to nebolo ono ale presliel mesiac a startuje zase uplne naprd. neviem ci som nekupil silnu baterku ci ju nedobija alebo co neviem (74Ah nerobim denne velke vzdialenosti cca 10km)....auto bolo na diagnostike ukazalo dve chyby zhavice prerusenie a odchylka recyrkulace vyfukovych plynov, zhavic bol utrhnuty po predoslom majitelovi opravene, recyrkulacii som nevenoval pozornost.... myslite ze to moze byt vtom...alebo?...
Menený palivový vzduchový olejový filter+olej , nové žhaviče, nová baterka problém stále pretrváva
-
iurai
v inej teme si pisal o svojich problemoch
ovsem nenapisal si do nej, ze ako to dopadlo:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... c&start=20
je mozne ze mas nieco so starterom alebo jeho kablami
ovsem nenapisal si do nej, ze ako to dopadlo:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... c&start=20
je mozne ze mas nieco so starterom alebo jeho kablami
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
vzadu pri spodku motora.
ked je v poriadku bateria a pomaly toci, tak bude urcite problem v starteri.
ked je v poriadku bateria a pomaly toci, tak bude urcite problem v starteri.
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
-
pegassnk1
- Pravidelný užívateľ

No auto startuje omoc lepsie ze v startery sa dosi davnejsie hrabal a zle ho namotoval bol prehorety a uhliky boli naprach sa cudujem ze to este startovalo navyse sa objavila nova chyba z ABS ktore mi svietila kontrolka raz mesiac svietila raz mesiac nie na diagnostike ked nesvietila kontrolka nic nevypisalo ale akurat mi svietilo ked som odchadzal od servisaka tak vyhodilo ze ta riadiaca jednotka toho ABS je vadna ale to bude iny pribeh a dufam ze uz posledny na dlhsu dobu...
-
Tutek
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Tak je to tu zasa
Už som písal pominulé roky, že akonáhle sa ochladí, alebo vonku prší, či je sychravo, vozidlo za studena neštartuje. Pripomínam, mám Vectru B, 1999, motor X20XEV. Za dva roky som už vyskúšal hocičo, od výmeny krokáča, cez snímače, sviečky, vyčistenie klapky...., ani diagnostika nič nehlásila. Váhu vzduchu sme už tu tiež minule vylúčili. Keď sa oteplilo - na jar, som kúpil novú batériu a dodnes všetko šlapalo na jednotku a to som nabehal celkom veľa km. Dnes ráno som prišiel na parkovisko, vozidlo bolo zarosené a bolo celkom chladno. Už som to tušil. Prvých 8 štartov (batéria pekne točila) motor vôbec nereagoval. Ďalšie 4 štarty už mal snahu naskočiť, ale akoby sa snažili chytiť sa len 2 valce. Až potom konečne naskočil. Ďalšie štarty počas dňa boli bezproblémové. Možno to je len nejaký studený spoj, alebo korózia v kontakte, ale netuším kde mám hľadať.
-
iurai
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
opravim ti to 0903757534
urcite sa dohodneme

urcite sa dohodneme
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
pegassnk1
- Pravidelný užívateľ

Re: Tak je to tu zasa
Jeden dobry servisak mi hovoril ze mal raz podobny problem ako pises ty ...auto sa zavzdusnovalo ale nevedel kde ked pomenil vsetky inkriminovane hadicky nakoniec vymenil plastovy vrchnak palivoveho filtra kde bola okom neviditelna dierka alebo trhlinka tadial sa to zavzdusnovalo a rosilo sa to tam cize zle startovalo...problem je ze ten vrchnak je tazko zohnat...Tutek napísal:Už som písal pominulé roky, že akonáhle sa ochladí, alebo vonku prší, či je sychravo, vozidlo za studena neštartuje. Pripomínam, mám Vectru B, 1999, motor X20XEV. Za dva roky som už vyskúšal hocičo, od výmeny krokáča, cez snímače, sviečky, vyčistenie klapky...., ani diagnostika nič nehlásila. Váhu vzduchu sme už tu tiež minule vylúčili. Keď sa oteplilo - na jar, som kúpil novú batériu a dodnes všetko šlapalo na jednotku a to som nabehal celkom veľa km. Dnes ráno som prišiel na parkovisko, vozidlo bolo zarosené a bolo celkom chladno. Už som to tušil. Prvých 8 štartov (batéria pekne točila) motor vôbec nereagoval. Ďalšie 4 štarty už mal snahu naskočiť, ale akoby sa snažili chytiť sa len 2 valce. Až potom konečne naskočil. Ďalšie štarty počas dňa boli bezproblémové. Možno to je len nejaký studený spoj, alebo korózia v kontakte, ale netuším kde mám hľadať.