údržba po 240 000km
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Patricius
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2008, 09:38
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
údržba po 240 000km
Čaute oploši, pretože som celkom lama, chcel by som sa opýtať, kúpil som vebe 1,8 16V, a nakolľko má už cca 240tis za sebou a v serviske záznamy typu: výmena sviečok, ozubenej reťaze, oleja a filtrov... na čo dať pozor a čo treba meniť, skontrolovať pri tomto aute?
Bežné záležitosti ako rozvody atď sú mi jasné, ale ako je to pri tejto Vectre, chcem aby poslúžila...mám ju druhý deň, ale páči sa mi to stále viac a viac... :roll:
Píšte prosím, čo vás napadne [-o< :thanks:
Bežné záležitosti ako rozvody atď sú mi jasné, ale ako je to pri tejto Vectre, chcem aby poslúžila...mám ju druhý deň, ale páči sa mi to stále viac a viac... :roll:
Píšte prosím, čo vás napadne [-o< :thanks:
-
azmodan
-
iurai
-
Komo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Tak kedze mame pisat, co nas napadne, tak prakticky by si mal skontrolovat vsetko. V prvom rade ako sa auto sprava pri jazde, start za studena, prudke brzdenie, pripadne nejake jamy prejst, ci su tlmice OK a ci nic "nebije"
Na VeBe dost casto vrzgaju zadne silnetbloky, je tu o tom toho dost a je to otazka par korun.
Ak je to novsi model, tak ani hrdza by nemala byt, samozrejme stoji za to to skontrolovat, a samozrejme ako macil spominal, kvapaliny a rozvody...
Na VeBe dost casto vrzgaju zadne silnetbloky, je tu o tom toho dost a je to otazka par korun.
Ak je to novsi model, tak ani hrdza by nemala byt, samozrejme stoji za to to skontrolovat, a samozrejme ako macil spominal, kvapaliny a rozvody...
- Patricius
- Strieborný užívateľ

Chalani, dík za reakcie, idem študovať fórum.
Inak auto sa chová troška nervózne na ceste, hlavne pri prejazde hrbolov na cestách, tlmiče sa javia v poho, ale troška to tam búcha...
Čo sa týka prejazdov zákrut, tak sedí ako pribité...cez kolajnice na priamo to nebúcha, len ak sú hrbole nesymetrické.
Čo sa týka EGR...odstaviť, či nie? Neviem aj tak, či funguje, ale čo je lepšie podľa vás? :roll:
Inak auto sa chová troška nervózne na ceste, hlavne pri prejazde hrbolov na cestách, tlmiče sa javia v poho, ale troška to tam búcha...
Čo sa týka prejazdov zákrut, tak sedí ako pribité...cez kolajnice na priamo to nebúcha, len ak sú hrbole nesymetrické.
Čo sa týka EGR...odstaviť, či nie? Neviem aj tak, či funguje, ale čo je lepšie podľa vás? :roll:
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
BMW 530dA 142kW - ex
-
azmodan
- Patricius
- Strieborný užívateľ

medzi sviatkami ide dole prevodovka, spojka, mením gufero...čo treba pri kontrole kolies diferenciálu? Neviem či to má súvis, nie som mechanik...ale pri rozbiehaní na 1.kvalte mierne seká, trhá kolesami...treba viacej plynu. Môže to byť diferákom? Čo a ako pozrieť, keď to už bude dolu? Ako vymedziť, ak tam bude vôľa?iurai napísal:mi napadlo, ze skontrolovat kolesa diferencialu - pri prevodovke F18 sa zvyknu kazit. pohladaj prislusnu temu tu vo fore
Bude mi to robiť brat, robí skôr VW. Pýtam sa preto lebo chcem trocha asistovať, nech viem čo mu pripomenúť, nech skontroluje.
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
BMW 530dA 142kW - ex
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
prevenciou proti skodam! 
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- Patricius
- Strieborný užívateľ

isteže... 
No viete chlapi, mám prvý opel...presedlal som vlastne z koncernu VW(jazdil som feliciu, fábiu, sharan, caddy to boli firemné+ partnera od pažrúta, cordobu som mal svoju). Celkom mi toto auto pasuje, chcel som už konečne inú značku :!:
Chybičky ktoré mali tie predchádzajúce vozy, už poznám. A som rád, že sa narodilo toto fórum, je tu veľa užitočných informácií, veľa vychytávok a teda viem čo ma asi čaká. Teda nemuselo by :evil:
Inak frajerka už začala žiarliť na club... :oops: , len dúfam, že tu budem čo najmenej :roll: aj keď partia ste tu celkom v poho...
Tak veľa zdaru s tými našimi tátošmi, šťastné a veselé a všetko dobre do nového roku. :thankyou:
No viete chlapi, mám prvý opel...presedlal som vlastne z koncernu VW(jazdil som feliciu, fábiu, sharan, caddy to boli firemné+ partnera od pažrúta, cordobu som mal svoju). Celkom mi toto auto pasuje, chcel som už konečne inú značku :!:
Chybičky ktoré mali tie predchádzajúce vozy, už poznám. A som rád, že sa narodilo toto fórum, je tu veľa užitočných informácií, veľa vychytávok a teda viem čo ma asi čaká. Teda nemuselo by :evil:
Inak frajerka už začala žiarliť na club... :oops: , len dúfam, že tu budem čo najmenej :roll: aj keď partia ste tu celkom v poho...
Tak veľa zdaru s tými našimi tátošmi, šťastné a veselé a všetko dobre do nového roku. :thankyou:
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
BMW 530dA 142kW - ex
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
pesne tak vela km bez poruchy v novom roku66.69(pouzity konverzny kurz 30.126)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk