Zhavice
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
bocky
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Okt 2008, 15:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Zhavice
Ahojte moze mi niekto oporadit pri akej teplote v zime by sa mali zapinat zhavice? Lebo mi to vobec nezhavi a v knizke je napisane ze to zapina len pri nizkych teplotach! alebo mi poradte kde to ma poistku alebo ten snimac teploty. Je to vectra 1998 2.0td.
Alebo ak mate daky typ co tomu moze byt.Dakujem
Alebo ak mate daky typ co tomu moze byt.Dakujem
-
iurai
- franticek6
- Moderátor

- Dátum registrácie: 09 Máj 2007, 18:23
- Auto: Zafira A
- Bydlisko alt: Liptovské Sliače
- Kontaktovať používateľa:
cidlo väcsinou byva v priestore medzi chladicom a naraznikom , zacina zhavit od -3 az -5C . Mozes ho trochu oklamat a posunut hranicu zhavenia , strihnes jednu zilu od cidla a das tam 1kilo ohm odpor
Opel Zafira y20dth
MB E 320 CDI W 211
MB S 320 CDI W 221 AMG
Opel Sintra x22dth - ex
Skoda 105 L -ex
http://www.nakupujsk.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
nie som na fejsbúku
MB E 320 CDI W 211
MB S 320 CDI W 221 AMG
Opel Sintra x22dth - ex
Skoda 105 L -ex
nie som na fejsbúku
- franticek6
- Moderátor

- Dátum registrácie: 09 Máj 2007, 18:23
- Auto: Zafira A
- Bydlisko alt: Liptovské Sliače
urcite je rozhodujuca aj teplota motora , ja som hodil ten odpor na vonkajsie cidlo a zhavi to skor
Opel Zafira y20dth
MB E 320 CDI W 211
MB S 320 CDI W 221 AMG
Opel Sintra x22dth - ex
Skoda 105 L -ex
nie som na fejsbúku
MB E 320 CDI W 211
MB S 320 CDI W 221 AMG
Opel Sintra x22dth - ex
Skoda 105 L -ex
nie som na fejsbúku
-
bocky
- Bronzový užívateľ

Zhavice
No Dakujem za rady ale asi seriem na to a dam to napriamo cez tlacitko! Mal som to tak v Ritme a fungovalo to spoplahlivo vzdy> Ked som xcel zhavit tak som zhavil aj ked bolo + 20 lebo ten fiat to potreboval skoro vzdy haha
-
luboš
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Sep 2008, 13:38
kupil som čisto nove. keby som poriadne pohladal možno by som našiel aj čislo. na krabičke bolo napisane že to ide na opel movano. R19....len je treba potom prisposobit nasuvací konektor. s pilníčkom vybrusit výbežok na jednej alebo na druhej strane. alebo zohnat origo. ja som zohnal zo šrotoviska.
VEBE X20DTH 99-00
-
bocky
- Bronzový užívateľ

zhavice
Dobre tak na tom srote by som to asi mohol najst.diky za ochotu s tym cislom ale ja nie som na slovensku tak mi to bude zbitocne.luboš napísal:kupil som čisto nove. keby som poriadne pohladal možno by som našiel aj čislo. na krabičke bolo napisane že to ide na opel movano. R19....len je treba potom prisposobit nasuvací konektor. s pilníčkom vybrusit výbežok na jednej alebo na druhej strane. alebo zohnat origo. ja som zohnal zo šrotoviska.
Este otazka:To cidlo je aj teplomer? Lebo ani teplotu motoru mi neukazuje.
- danibar
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Júl 2007, 13:34
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Dolna Suca
Re: Zhavice
bocky napísal:No Dakujem za rady ale asi seriem na to a dam to napriamo cez tlacitko! Mal som to tak v Ritme a fungovalo to spoplahlivo vzdy> Ked som xcel zhavit tak som zhavil aj ked bolo + 20 lebo ten fiat to potreboval skoro vzdy haha
ahoj poradil by si prosim ta ako spravit to rucne zhavenie? nechce mi startovat ak je 6 stupnou a viac sa trapi motor toci a nic. pisal o tom aj Rasty ale naoziva sa.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
dik moc
Tigra 1.4
Vectra B 2.0 DTi
Vectra C 1.8
Insignia
Vectra B 2.0 DTi
Vectra C 1.8
Insignia
-
bocky
- Bronzový užívateľ

Re: Zhavice
No to potrebujes dva hrubsie kable + najlepsie potiahnut od baterky a minus niekde na kostru-to je jedno kre ale aby dobre drzali obydva kable! Kable + pripevnis na nejaky gombik-vypinac ale (najlepsie taky co sa stlaci a neostane zapnuty)od vypinacu na zhavice (stale vravime o +)a minus tak istodanibar napísal:bocky napísal:No Dakujem za rady ale asi seriem na to a dam to napriamo cez tlacitko! Mal som to tak v Ritme a fungovalo to spoplahlivo vzdy> Ked som xcel zhavit tak som zhavil aj ked bolo + 20 lebo ten fiat to potreboval skoro vzdy haha
ahoj poradil by si prosim ta ako spravit to rucne zhavenie? nechce mi startovat ak je 6 stupnou a viac sa trapi motor toci a nic. pisal o tom aj Rasty ale naoziva sa.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
dik moc
ja som si zohna zo srotoviska tie klobuciky na zhavice a napojil som to na tie aby som nemusel kazit originaaalne...
-
luboš
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Sep 2008, 13:38
DANIBAR : Ked pojdeš štart auto , tak otvor kapotu , odpoj dvj-pin konektor pri termostate. Kúsok od neho je čidlo s jedným káblikom- ten nechaj na pokoji. Sadni do auta zapni klúčik, musí sa ti rozsvietit špirálka- žhavenie. Naštartuj !A zasun konektor naspet. TO znamená , že musíš prerušit kontakt neakým prerušovacím tlačítkom , aby ti žhav. kedy ty chceš. NIKAM NEPRIVÁDZAJ NA TVRDO 12 V . VECTRA NIE JE RITMO !!!!! AKO TO TU KOLEGA PÍSAL. MOžeš niečo poškodit , a potom neni cesty spet. Ja som to riešil výmenou iného čidla , ale to je už o inom . Pre teba je táto varianta čo som napísal najpriatelnajšia.
VEBE X20DTH 99-00
- danibar
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Júl 2007, 13:34
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Dolna Suca
dikes lubos zajtra rano to skusim aj ked som si nie isty ci to najdem, a dvj pin konektor znamena dvoj konektor? dikluboš napísal:DANIBAR : Ked pojdeš štart auto , tak otvor kapotu , odpoj dvj-pin konektor pri termostate. Kúsok od neho je čidlo s jedným káblikom- ten nechaj na pokoji. Sadni do auta zapni klúčik, musí sa ti rozsvietit špirálka- žhavenie. Naštartuj !A zasun konektor naspet. TO znamená , že musíš prerušit kontakt neakým prerušovacím tlačítkom , aby ti žhav. kedy ty chceš. NIKAM NEPRIVÁDZAJ NA TVRDO 12 V . VECTRA NIE JE RITMO !!!!! AKO TO TU KOLEGA PÍSAL. MOžeš niečo poškodit , a potom neni cesty spet. Ja som to riešil výmenou iného čidla , ale to je už o inom . Pre teba je táto varianta čo som napísal najpriatelnajšia.
Tigra 1.4
Vectra B 2.0 DTi
Vectra C 1.8
Insignia
Vectra B 2.0 DTi
Vectra C 1.8
Insignia