Svieti dobijanie a ABS
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
red baron
- semir89
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2010, 16:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
MajklNajt napísal:6h * 4A = 24Ah
Kolko Amper hodinovu bateriu mas v aute pouzitu? Potom si dosad do vzorca a vyjde ti aj nabijaci cas
No takto teda o tom nabijani. AK mas napr. 50Ah bateriu, tak pri nabijacom prude 1A ju treba nabijat 50h. Ak ju nabijas prudom 10A, tak na nabitie staci 5h. Oba pripady som pouzil ako priklad, samozrejme sa ma nabijat inak:
Spravny nabijaci prud by mal byt zhruba 1/10 z kapacity baterie. Teda ak ma bateria 50Ah vydelime 10 = 5 Amperov. Pri 5A ju treba nabijat 10 hodin.
Teraz mam tam 45ah..Viem je to mala pre Vectru, ale predosla dosluzila, a supúol som z rezervy, len sa bojim ci neje hotova tym ze mi doma stala pol roka
Vectra B1.8 16v GL 97.r (automaticka klima, 16 ALU, korozia minimalna)

Vectra B 1.8 16v 85kw 97r. -ex
- semir89
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2010, 16:12
Mal som len 12,9-...sem tam skocilo aj na 13.3red baron napísal:jednoducho naštartuj auto a odmeraj napätie na kolíkoch baterky ....
malo by biť 13.8 - 14.5 V ..... pridaj otáčky na cca 2000 - 2500 a znovu meraj .... rovnaké napätie .... zapoj spotrebiče , svetlá , vyhrievanie zadného skla , ventilátor .... napätie by znova malo biť medzi 13.8 - 14.5 .... ak je tak ( alebo príbližne tomu ) regulátor je ok .
Vectra B1.8 16v GL 97.r (automaticka klima, 16 ALU, korozia minimalna)

- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
To áno a v prípade beúdržbového akumulátora je to aj tak trochu problém. V tom prípade sú ine metódy kontroly nabitia, ale to tu rozpisovať nebudem, nakoľko sa to vymyká téme. Ja som len chcel poukázať na to, že úplne vybitý akumulátor s kapacitou 50Ah po nabíjaní prúdom 5A po dobu 10h, v žiadnom prípade nebude úplne nabitý.red baron napísal:to hej .... máš plnú pravdu , ale koľký z vás majú doma bometer ( merač hustoti elektrolitu ) ? ja ho síce mám , ale sa nepamätám kedy som ho použil ..... ( nemal som dôvod ... )
-
1neroamd
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Jún 2009, 10:40
Vacsinu nabijaciek sa pripoji na svorky akumulator a vsetko sa necha tak, davate akumulator do vodneho kupela aby sa chladil?
Meriate telpotu elektrolitu aby nepresiahla 40 stupnov? kdeze
Unuvate sa merat nabijaci prud ampermetrom a to este nehovorim o suntovani ked merak nema potrebny rozsah haha
Spravne sa nabija od vecera do rana, minimalne nastavit 4,6,8 A ak to nabijavka vyzaduje etovsio
Inak ako som uz pisal na volnobehu na svorkach aku 6,nieco Volta a pri vyssich otackach to som uz ani nemusel skusat.
Aky velky odpor by mali mat diody? ak budu mat vsetky podobne hodnoty bud su vsetky v prdeli alebo vsetky dobre a nejde regulator. Poziadam vas ak to viete napiste a
este jedna otazka da sa pouzit regulator boš na alternator delco lebo na elite bol len regler bos
Unuvate sa merat nabijaci prud ampermetrom a to este nehovorim o suntovani ked merak nema potrebny rozsah haha
Spravne sa nabija od vecera do rana, minimalne nastavit 4,6,8 A ak to nabijavka vyzaduje etovsio
Inak ako som uz pisal na volnobehu na svorkach aku 6,nieco Volta a pri vyssich otackach to som uz ani nemusel skusat.
Aky velky odpor by mali mat diody? ak budu mat vsetky podobne hodnoty bud su vsetky v prdeli alebo vsetky dobre a nejde regulator. Poziadam vas ak to viete napiste a
este jedna otazka da sa pouzit regulator boš na alternator delco lebo na elite bol len regler bos
-
iurai
s tymto vsetkym by som si dovolil nesuhlasit1neroamd napísal:Vacsinu nabijaciek sa pripoji na svorky akumulator a vsetko sa necha tak, davate akumulator do vodneho kupela aby sa chladil?
delco/delphi a bosch su odlisne a maju rozdielne diely1neroamd napísal: Inak ako som uz pisal na volnobehu na svorkach aku 6,nieco Volta a pri vyssich otackach to som uz ani nemusel skusat.
dobre dostupne, a lacne
ked kladies taketo otazky, radsej by som to nechal na cloveka, co elektrine rozumie. kvoli alternatoru ti moze zhoriet auto
ine riesenie by bolo altik z vraku za 50 E. alebo profesionalny repas/vymenny diel za 100 E
-
1neroamd
- Pravidelný užívateľ

Ale noo my nevrav ze davas baterku do lavora s vodou ked ju nabijas,a strkas do elektrolitu teplomer
Ak ano gratulejem si minimalista a skutocni odbornik
A ohladom tich nabijaciek. Vcera som kupoval novu v baumaxe mali 6amperovu za 25eur ale nemala ani moznost vyber z 6V na 12V ani ampermeter iba 3 signalizacne LED diady.
Tak som kupil 8amperovu a ta ma aj moznost nabijania 3clankovych (5-25Ah) aj 6clankovych(20-80Ah) PB akumulatorov, ampermeter, 20A poistku 6V alebo 12V. Ale stala 44eur
Tak co viac chces robit? cvak minus cvak plus 10-11 hodin hotovo
Dioda prepusta od 1.7V a to len v jednom smere v zavernom pri vysokom napati sa prerazi a prepusta v oboch.
Co mam multimeter tak je na h... da sa tam nastavit hocico ale zmeria tak napatie, odpor ako kedy, mozno prud do 1A
Ale diody budu vsetky poriadku (alebo vsetky zle). Ale ked prehodim kable tak nic merak nekuazuje
Skor to bude ten regulator netipujem ze odislo vinutie alebo kruzky
Nesom najmudrejsi ale nejaki zaklad o elektrike mam ale vy ste mudrejsi tak sa pitam.
Dal som nabit baterku celu noc v aute. Rano mala 13.2V pri startovani to pokleslo na 10.9V Pri chode na volnobeh sa to ustalilo na 11.8V- spotrebice vypate. Zapal som co sa dalo pokleslo napatie na 11.7v stale volnobeh
Motor pri otackach 2K 11.8V a pri 4K stale 11.8V
Kontrolka dobijania nezasvietila. Bude vypalena?
A teraz je tam ten delphi
Ak ano gratulejem si minimalista a skutocni odbornik
A ohladom tich nabijaciek. Vcera som kupoval novu v baumaxe mali 6amperovu za 25eur ale nemala ani moznost vyber z 6V na 12V ani ampermeter iba 3 signalizacne LED diady.
Tak som kupil 8amperovu a ta ma aj moznost nabijania 3clankovych (5-25Ah) aj 6clankovych(20-80Ah) PB akumulatorov, ampermeter, 20A poistku 6V alebo 12V. Ale stala 44eur
Tak co viac chces robit? cvak minus cvak plus 10-11 hodin hotovo
Dioda prepusta od 1.7V a to len v jednom smere v zavernom pri vysokom napati sa prerazi a prepusta v oboch.
Co mam multimeter tak je na h... da sa tam nastavit hocico ale zmeria tak napatie, odpor ako kedy, mozno prud do 1A
Ale diody budu vsetky poriadku (alebo vsetky zle). Ale ked prehodim kable tak nic merak nekuazuje
Skor to bude ten regulator netipujem ze odislo vinutie alebo kruzky
Nesom najmudrejsi ale nejaki zaklad o elektrike mam ale vy ste mudrejsi tak sa pitam.
Dal som nabit baterku celu noc v aute. Rano mala 13.2V pri startovani to pokleslo na 10.9V Pri chode na volnobeh sa to ustalilo na 11.8V- spotrebice vypate. Zapal som co sa dalo pokleslo napatie na 11.7v stale volnobeh
Motor pri otackach 2K 11.8V a pri 4K stale 11.8V
Kontrolka dobijania nezasvietila. Bude vypalena?
A teraz je tam ten delphi
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 21 Apr 2009, 00:41
- Auto: Vectra B
A kontrolka dobijania zasvieti ked zapnes zapalovanie a este nenastartujes... Zhasne po nastartovani.
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
iurai
-
iurai
ide zhora. pri vymene musi byt odpojeny plus pol baterie :!:
das prec hadicu sania, teleso filtra. ockovou 15-kou v smere hod. ruciciek uvolnis napinak a das dole remen.
das prec torznu vzperu aj s drziakom, horny drziak alternatora.
alternator je k bloku motora chyteny 2 skrutkami - tieto su pod nim
das prec hadicu sania, teleso filtra. ockovou 15-kou v smere hod. ruciciek uvolnis napinak a das dole remen.
das prec torznu vzperu aj s drziakom, horny drziak alternatora.
alternator je k bloku motora chyteny 2 skrutkami - tieto su pod nim
-
1neroamd
- Pravidelný užívateľ

mam nove zimne hnusne matadory jazdene asi 500KM a zjazdene micheliny na plechoch ak mas zaujem
mam 1ks micheli primaci pilot letnu
a este 2bridgestony turanzy ale tie by neboli za 60
mam 1ks micheli primaci pilot letnu
a este 2bridgestony turanzy ale tie by neboli za 60
Naposledy upravil/-a 1neroamd v 18 Júl 2011, 13:37, upravené celkom 1 krát.