Denné LED svetlá
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- stanomata
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Dec 2009, 18:27
- Auto: Astra H
Denné LED svetlá
macil- ako je to vlasntne s tými ledkami, ved to ide do hmlovkoveho otvoru a firma ktora to ponuka dava že je to homog.
aj miky 5 to ma na montovane
aj miky 5 to ma na montovane

opel Astra H 1.7 59kW kombi
chiping - 74KW
chiping - 74KW
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Aby som nebol obvinený, že robím tajnosti, no papagájovať to isté dookola ma naozaj nebaví, tu je malá rada, ako hľadať príslušné informácie. Upozorňujem však, že dopracovať sa k potrebnej informácii, často nie je otázka piatich minút klikania myšou.
Otázka znela, čo možno považovať za schválené denné prevádzkové svietidlo vozidla.
Ja začínam s hľadaním takmer vždy na stránke www.zbierka.sk . Tam som si našiel, že o technických požiadavkách na toto osvetlenie hovorí, skrátene, Nariadenie vlády č. 308/2006 zb. zákonov, § 2, odstavec 2).
V ňom sa dozvieme, že svetlá musia spĺňať technické požiadavky dané smernicou Rady 76/758/EHS z 27. júla 1976, konkrétne jej prílohou III. Tam sa uvádza, že tieto sú popísané v odsekoch 2 a 6 až 11 a prílohách 3 a 4 predpisu EHK OSN č. 87,...
a takto môžme pokračovať ďalej.
Dúfam, že vám tento mininávod pomohol. :twisted:
Otázka znela, čo možno považovať za schválené denné prevádzkové svietidlo vozidla.
Ja začínam s hľadaním takmer vždy na stránke www.zbierka.sk . Tam som si našiel, že o technických požiadavkách na toto osvetlenie hovorí, skrátene, Nariadenie vlády č. 308/2006 zb. zákonov, § 2, odstavec 2).
V ňom sa dozvieme, že svetlá musia spĺňať technické požiadavky dané smernicou Rady 76/758/EHS z 27. júla 1976, konkrétne jej prílohou III. Tam sa uvádza, že tieto sú popísané v odsekoch 2 a 6 až 11 a prílohách 3 a 4 predpisu EHK OSN č. 87,...
a takto môžme pokračovať ďalej.
Dúfam, že vám tento mininávod pomohol. :twisted:
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Hehe.... LOLbukelo napísal:... zobrať si svoj OP a odovzdať ho na najbližšom OR PZSR a vyhlásiť sa za nesvojprávneho.

Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- stanomata
- Bronzový užívateľ
Denné LED svetlá
prečo mam pocit, že niekto sa tu cíti byť dokonalý 

chiping - 74KW
chiping - 74KW
tu je to zrozumitelne a dobre pisane.mick04 napísal:http://www.soundcar.sk/clanky/clan/led- ... azane.html
cool by bola montaz na strechu, napr. na pozdlzne lyziny
Teda do vysky 150cm od vozovky
- stanomata
- Bronzový užívateľ
Denné LED svetlá
to nepatrilo Macilovi
skôr to bolo myslene, že sa tu niektorý vytahujete aký ste dokonalý :?
skôr to bolo myslene, že sa tu niektorý vytahujete aký ste dokonalý :?
chiping - 74KW
chiping - 74KW
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Aby sme však boli dôslední, treba uviesť, že veta
z Iuraiovho odkazu už celkom neplatí. V EU bolo prijaté nariadenie, že všetky nové modely, vyrobené po 02. 2011 musia byť vybavené dennými svetlami povinne.Dennými prevádzkovými svietidlami môžu byť vybavené motorové vozidlá kategórií M a N, nie sú však povinné.
Re: Denné LED svetlá
vdaka za tych par slov, posielam ti polovicu mojho sirokeho usmevu :-)stanomata napísal: skôr to bolo myslene, že sa tu niektorý vytahujete aký ste dokonalý :?
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Okt 2009, 19:33
- Auto: Astra G
Zdravim . Tak sa mi ich podarilo namontovat v utorok . 50 eur za DRL a skoro 3 hodiny roboty . Pripojil som ich + - a parkovačky . Neboli žiadne komplikacie pri montovani , tak ked prejdem cez hliadku tak sa ozvem. Inač vošli natesno , medzi nimi je 62 cm a od krajov 39 cm , od vozovky 37 cm . Prepocital som že po 5000 km by sa mali vratit na benzine a to nevravim že žiarovkam, kotrolkam, obryskam sa neskracuje životnost. Jazdim skoro len sez den a 6000 cez rok . A dufam že bez pokuty .Ak mi poviete ako sa vkladaju fotky tak ich tu pridam .
Strieborný šíp 1.6 16V Astra 2000
- mrdalklika
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 01:52
- Auto: Astra G
- ferooo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Okt 2010, 14:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kde si nasiel +?mjaneta napísal:..Pripojil som ich + - a parkovačky..
Zlty kabel ide na parkovacky, cierny na baterku na - a biely ma ist na svorku 15. Ale ta je v kabine a je tam pritom stava uz pri 2. polohe kluca. Ja som sa napojil na poistku svetiel v motorovom priestore, odpadlo tak tahanie kablov z motora do kabiny.