.:DeViL:. napísal:
iurai napísal:
kazdpopadne ten co ide z kompresora na S128 (kontakt 1) ma byt normalne spojeny s kontaktom 3 na S128, ktory je pripojeny na zem.
rozpojene to ma byt iba v nejakej abnormalnej situacii - cize funguje to ako ochrana systemu, napr. ze klimu nezapne ak je prehriaty chladic.
Keďže sa robehli ventilátory, tak by to tak malo byť. Ale skúsim premerať.
ventilatory sa rozbehnu bez ohladu na S128
S128 kontakt 1 dovoli zapnut kompresor. bez tohto nejde
S128 kontakt 2 ma nejaku funkciu ohladom rychlosti ventilatorov
.:DeViL:. napísal:
iurai napísal:
o funkcii S128 neviem nic a ani sa mi po tom nechce patrat.
Zapína ventilátor chladiča keď ma voda cca 100°. Keď ma voda prevádzkovú teplotu, je obvod medzi kont. 1 a 3, ako si písal. Keď voda dosiahne asi 100° prepne tieto kontakty rozopne spojku kompresora a zopne kont. 2 a 3, čiže sa zapne ventilátor.
iurai napísal:podla tvojho popisu kompresor nema ZEM, lebo je rozpojena na S128.
ak je spravny tvoj predpoklad, ze mas v klime dost naplne
tie kontakty 1,2 na tlakovom snimaci su zopnute ? skusal si premerat odpor, "pisknut" to ?
Skúsim to pripojiť piamo na zem a uvidím. Obvod na medzi kont. 1 a 2 tlak. spínača nie je. Vymenil som naspäť pôvodný a tiež nič. Skúsim ešte raz dať skontrolovať tlak v hadiciach. Možno že len skontrolovali, či tam nejaký je ale nedoplnili na potrebný. Mimochodom aký by mal býť? Kompresor by mal vraj vytvárať až 30 bar.
mne sa zda byt jasne, ze mas problem s S128.
a tlakovy spinac ?
vyskusaj u plnica klim zapojit oba tlaky na manometre.
vtedy mozes obist aj S128 aj tlakovy spinac S20, staci ze budete kukat na tlaky
na nizkom tlaku bez zapnutej klimy by mohlo byt 2-5 barov - podla teploty auta ci okolia
a za behu klimy by nemal klesnut pod 2 bary
na vysokom tlaku - tu je aj ten spinac S20, nesmie klesnut pod 1,8.
pri 30 to vypne klimu a musi klesnut na 20 aby znova zaplo.
takze 2,5 - 20 je pohodove pasmo
tu mas nieco z manualov, ale je mozne ze tam maju mensi zmatok
ten tlakovy spinac je zapojeny na trubke cez ventilcek ? mozno tam je problem.
zda sa mi u teba moc vela problemov naraz
vymontovany ho mozes skontrolovat, ked ho napojis na bicyklovu dusu a napumpujes ;-)