ja používam Nokiu E72 s ich OVI mapami, keďže mám aj T-mobile net, som stále v režime online(dokonca v ČR, Rakúsku aj Chorvátsku-účty to výrazne nemení). Mám však na karte aj stiahnuté mapy(maploader)- SVK, ČR, AT, HU, Chorvátsko, je to pár desiatok MB a môžem stým šlapať aj offline.
Inak tam používam aj Garmin- ale menej a Sygic- ten je fakt skvelý.
S prenosnými navigáciami zatiaľ skúsenosť nemám- neviem sa rozhodnúť čo kúpiť :roll: , mobil zatiaľ celkom postačuje- v podstate už viac ako 5rokov fungujem na 6120 classic(s ext.GPS), 5800XM, N97 mini, E52, a momentálne E72
Všeobecne platí: stačí mať aktualizované mapy a navigácia vás dopravý až na konkrétné číslo popisné
Aku (prenosnu) navigaciu mate ?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- vitaminxxl
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Júl 2008, 14:53
- Auto: Vectra B
- Bydlisko alt: Abbotsford
- vitaminxxl
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Júl 2008, 14:53
- Auto: Vectra B
- Bydlisko alt: Abbotsford
ked myslis to, co sa ma dat na kartu, aby ti fungovalo na c710-ke Igo, tak musis stiahnut samotny subor programu plus k nemu treba par suborov, ktore ti vytvoria pristup na windows CE v GPSku.
Neviem ako to je pri inych navigaciach, ale kym som prisiel na to, ako to rozchodit na mojom Miu, troska mi to trvalo.. ked mas ten isty typ, viem ti poslat vecer linky priamo na vsetko, co potrebujes.. mapy mi funguju aj na mojej malej xperii, kde to zabera cca 4GB a zahrnaju aj USA a Kanadu...
Neviem ako to je pri inych navigaciach, ale kym som prisiel na to, ako to rozchodit na mojom Miu, troska mi to trvalo.. ked mas ten isty typ, viem ti poslat vecer linky priamo na vsetko, co potrebujes.. mapy mi funguju aj na mojej malej xperii, kde to zabera cca 4GB a zahrnaju aj USA a Kanadu...
Moja prvá a už aj bývalá...

- palix
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
Ja mám Nokiu 5230 s Ovi mapami. Je to zdarma - bez použitia internetu - chodí to cez GPS modul v mobile. Čo som zatiaľ skúšal, tak pohoda. Teraz otestujem na dovolenke.
Mobil stál cca 149€, mapy sú zdarma. Naviac sa tam dá nainštalovať Sygic, Garmin XT. Ale prečo inštalovať niečo nelegálne, keď OVI sú pre mňa FREE? Navyše vraj mapy robí aj tak jeden výrobca - vraj...
A ešte jedno obrovské "+" pre takúto navigáciu:
- mám ju stále vo vrecku, keďže je to mobil.
Mínusom môže byť menší display...
Uvidím, ako budem spokojný pri ceste. Ale trasu som pozeral. Ak človek zadá rozumne prejazdové body, tak nebude blúdiť - predpokladá to ale určitú prípravu na cestu. Podľa toho, čo som zadal ja bude cesta v pohode.
Mobil stál cca 149€, mapy sú zdarma. Naviac sa tam dá nainštalovať Sygic, Garmin XT. Ale prečo inštalovať niečo nelegálne, keď OVI sú pre mňa FREE? Navyše vraj mapy robí aj tak jeden výrobca - vraj...
A ešte jedno obrovské "+" pre takúto navigáciu:
- mám ju stále vo vrecku, keďže je to mobil.
Mínusom môže byť menší display...
Uvidím, ako budem spokojný pri ceste. Ale trasu som pozeral. Ak človek zadá rozumne prejazdové body, tak nebude blúdiť - predpokladá to ale určitú prípravu na cestu. Podľa toho, čo som zadal ja bude cesta v pohode.
Opel Astra G, r.v. 2007