Ježiši, to je ťažká otázka

Ako správny fanatik mám tých navigácií asi 10.
V skratke:
- Garmin Nuvi 200: skoro žiadne funkcie, slabá mapa, výborná výdrž bat., ľahko sa crackne
- Garmin eTrex Vista C, milión funkcií, ale pomalé prekreslovanie, ale tak, je to turistický, takže ok
- Mio 720, dosť veľa zbytočných f., BT, foťák a tak, ale výborné mapy iGO, ľahko cracknuteľný, výdrž batérie nulová. Mám 2 s napevno zabudovanými nabíjačmi, iba tak je to použiteľné
- Mio MOOV 400 - najskôr som ho chcel zahodiť, také zlé mapy mal. Potom som ho crackol a v poho, iGO 8. Obstojná výdrž aku, lacný prístroj 100E, problematický držiak do auta, úplne debilne riešené nasúvanie a nabíjanie
- Mio MOOV 8..., no, ten najvyšší model so 7" disp a TV tunerom. TV tuner je výhoda, ale GPS je funkčne slabé, aku slabý (pozeranie TV na aku nemožné) a celé je to dosť pomalé. Ešte som nenašiel odvahu to cracknúť.
- iPhone, výborné je spojenie navigácie s google maps, podľa tohto sa viem asi najlepšie orientovať. Nevýhoda, treba mať pripojenie k netu, čo môže byť drahé. Dlho trvá, kým to chytí signál.
- Nokia N90, čakanie na signál je také dlhé, že keď ho chytí, už som dávno v cieli.
- rôzne PDAčka s GPS - soft je iGO 8, takže kvalita, ale u modelov s 640*480 displejom je prekreslovanie pomalé. Mám tu tiež MSI BT GPS modul, ktorý sa chystám niekomu darovať, ten vydrží 8 hodín bez nabitia a je dorbý.