samovolne stiahnutie okna

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

jazx

samovolne stiahnutie okna

Príspevok od používateľa jazx »

zdravim xcem sa opýtat ci sa uz niekomu stalo ze sa mu samo stiahlo okno (el stahovanie), pretoze ja som nasiel auto so siahnutym oknom asi tak na 1/3 a nie som si vedomy zeby som ho stiahol, kedze bolo chladno a este aj prsalo ( kua a to ze prsalo ma seje najviac kedze mam teraz mokre sedadlo). vdaka za reakcie cafte.
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

zalezi podla toho...
ja mam spravene tak, ze ked zamknem dialkovym, automaticky sa mi zavru okna. ak vsak sa oknu postavi cosi do cesty, pride na doraz a vrati sa trosku dole... preto si davam pozor, aby som zamykal so zavretymi oknami.
inac ma momentalne nic nenapada.
Roso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Jan 2007, 21:24
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Roso »

Vie sa to stať aj keď nahodíš nové deflektori.
Vectra B 1,8 16V X18XE - Kawasaki Z 1000
Felda 1,3mpi Sporline ex
Kadet 1,6 i moja prvá vážna známosť ex
http://www.roso.salem.sk/
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

Teoreticky môžu poškodené káble medzi dverami a stlpikom spustit okno.No to stačí s nimi trocu zatriasť -pohýbať a hned vieš či to tam robí.Inak len pri zatváraní sa asi nezavrelo dobre.
wlassto

Príspevok od používateľa wlassto »

no na tigráx, sa samo sťahuje väčšine pravé okno a to ked otvoríš kufor, prečo, neviem, ale zase aj samo sa vytiahne, ked kufor zatvoriš
jazx

dedo.miki napísal:Teoreticky môžu poškodené káble medzi dverami a stlpikom spustit okno.No to stačí s nimi trocu zatriasť -pohýbať a hned vieš či to tam robí.Inak len pri zatváraní sa asi nezavrelo dobre.

auto ma cca mesiac tak ze tie kable asi nebudu poskodene.
a k tomu centralu: no el. stahovanie mam len na prednych oknach a ked zamykam tak mi ich nevytahuje, aj ked som myslel ze bude ked central s alarmom stal okolo 22 tis. :-( vraj to nema vytahovat (tvrdil predajca).
jerryl
Opelclub Čestný člen
Opelclub Čestný člen
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
Auto: Ampera
Bydlisko alt: Topoľčianky
Kontaktovať používateľa:

Re: samovolne stiahnutie okna

Príspevok od používateľa jerryl »

jazx napísal:zdravim xcem sa opýtat ci sa uz niekomu stalo ze sa mu samo stiahlo okno (el stahovanie), pretoze ja som nasiel auto so siahnutym oknom asi tak na 1/3 a nie som si vedomy zeby som ho stiahol, kedze bolo chladno a este aj prsalo ( kua a to ze prsalo ma seje najviac kedze mam teraz mokre sedadlo). vdaka za reakcie cafte.
Ak máš originál el.sťahovanie od opla,tak to ešte môže robiť pamäť dorazu. Stačí podržať na 3 sekundy tlačítko zatvorenia po uplnom dovretí.Zapíše do pamäte a bude pokoj.Môže sa stať,že pri podržaní sa ti okno samovolne otvorí do 1/3tiny.Potom musíš uzatvárať okno postupne a pri konci pred uzatvorením podržíš na 3 sekundy.
Mal som tento problém na Omege.
jazx

jerryl napísal:
jazx napísal:zdravim xcem sa opýtat ci sa uz niekomu stalo ze sa mu samo stiahlo okno (el stahovanie), pretoze ja som nasiel auto so siahnutym oknom asi tak na 1/3 ....
Ak máš originál el.sťahovanie od opla,tak to ešte môže robiť pamäť dorazu. Stačí podržať na 3 sekundy tlačítko zatvorenia po uplnom dovretí.Zapíše do pamäte a bude pokoj.Môže sa stať,že pri podržaní sa ti okno samovolne otvorí do 1/3tiny.Potom musíš uzatvárať okno postupne a pri konci pred uzatvorením podržíš na 3 sekundy.
dik dobre vediet aj taketo veci, ale upresnim este ze ja som okno otvorene nemal takze som len auto zamkol a nasiel som ho s pootvoreným oknom. asi to budem musiet odsledovat. a o tej pamäti dorazusa da niekde niečo najsť? (mne sa to nepodarilo). dakujem
jerryl
Opelclub Čestný člen
Opelclub Čestný člen
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
Auto: Ampera
Bydlisko alt: Topoľčianky
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jerryl »

jazx napísal:
jerryl napísal:
jazx napísal:zdravim xcem sa opýtat ci sa uz niekomu stalo ze sa mu samo stiahlo okno (el stahovanie), pretoze ja som nasiel auto so siahnutym oknom asi tak na 1/3 ....
dik dobre vediet aj taketo veci, ale upresnim este ze ja som okno otvorene nemal takze som len auto zamkol a nasiel som ho s pootvoreným oknom. asi to budem musiet odsledovat. a o tej pamäti dorazusa da niekde niečo najsť? (mne sa to nepodarilo). dakujem
Mal som niečo napísané v nemčine v knihe údržby,ale došiel som na to náhodne keď sa mi to stalo.Tak som skúšal všetky možné varianty a zabralo mi práve toto čo som popisoval vyššie.
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Je to v návode k autu. Po každom odpojení batérie, alebo rozpojení konektora vo dverách, keď dojde k odpojeniu napájania k ovládaniu okien, je potrebné naprogramovať dojazdy. Robí sa to tak, ako vyššie popísal Jerryl. Teda zatvoríš okno podržaním tlačidla, až kým sa úplne nezatvorí a potom ešte cca tri až päť sekund tlačidlo podržíš. V prípade problému so zatvorením, že by sa okno samo vracalo, je potrebné ho zatvoriť krátkymi stlačeniami ovládacieho tlačidla.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
jazx

vdaka macil. ja som to hladal na nete :-), a este spravilo to len raz a od vtedy uz sa to neopakovalo, zatial. majte sa a prijemny zvysok vikendu.
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fastspeed »

wlassto napísal:no na tigráx, sa samo sťahuje väčšine pravé okno a to ked otvoríš kufor, prečo, neviem, ale zase aj samo sa vytiahne, ked kufor zatvoriš
Preto Ti to robí, lebo keď zatvoríš kufór, tak tam je pri zatváraní pretlak vzduchu, a s tým otvorením okna to kompenzuje auto, aby sa ľahšie zatvoril kufór.
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

jazx napísal:auto ma cca mesiac tak ze tie kable asi nebudu poskodene. A k tomu centralu: no el. stahovanie mam len na prednych oknach a ked zamykam tak mi ich nevytahuje, aj ked som myslel ze bude ked central s alarmom stal okolo 22 tis. :-( vraj to nema vytahovat (tvrdil predajca).
Diaľkovým Ti okna neuzavrie (ale dá sa to "domácou" zmenou zapojenia dosiahnúť). Dajú sa ale zatvoriť kľúčikom v zámku vodičových dverí. Prvý krát doprava sa Ti uzamknú dvere, druhý krát doprava uzavrie závora zámky a aktivuje alarm (ak máš origo Opel) a keď tretí krát pootočíš kľúčikom doprava a podržíš, tak Ti uzavrie okná.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
jazx

Rasto napísal: Diaľkovým Ti okna neuzavrie (ale dá sa to "domácou" zmenou zapojenia dosiahnúť). Dajú sa ale zatvoriť kľúčikom v zámku vodičových dverí. Prvý krát doprava sa Ti uzamknú dvere, druhý krát doprava uzavrie závora zámky a aktivuje alarm (ak máš origo Opel) a keď tretí krát pootočíš kľúčikom doprava a podržíš, tak Ti uzavrie okná.
mam origo to s tým klucikom skúsim. a k tej úprave mas aj nejaku schemu, je to nieco zlozite alebo to bude hracka?
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

Mrkni na toto fórum: http://www.astra-g.cz/forum , tam si vyber Elektroinstalace a potom Elektrické zavírání oken dálkou (nedá sa mi sen nakopírovať celý odkaz).
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
jazx

Rasto napísal:Mrkni na toto fórum: http://www.astra-g.cz/forum , tam si vyber Elektroinstalace a potom Elektrické zavírání oken dálkou (nedá sa mi sen nakopírovať celý odkaz).
dakujem :D, a to zatvaranie okien klucikom funguje a uz hned pri prvom pootoceni zatvara okna, len neviem co to bol za blby napad, nezapracovat to do centralu sak central by mal plne nahradit zamykanie klucom (si myslim), este raz dik.
nak

Príspevok od používateľa nak »

no boooože!ja si okno otvaráram ručne a auto otváram 3 klučmi....chápete?jeden mám od dverí,druhým štartujem a tretí od nádrže.... :lol: A teraz čakám otázku,že čo to mám za šrot?Nepoviem!Ale raz sa mi vráti naspäť OMEGA,lebo mi ju ukradli :(
vladimir

Príspevok od používateľa vladimir »

nak napísal:no boooože!ja si okno otvaráram ručne a auto otváram 3 klučmi....chápete?jeden mám od dverí,druhým štartujem a tretí od nádrže.... :lol: A teraz čakám otázku,že čo to mám za šrot?Nepoviem!Ale raz sa mi vráti naspäť OMEGA,lebo mi ju ukradli :(
:lol: :lol: :lol: pekná pripomienka
ps :aj ja si otváram ručne :wink:
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

nak napísal:no boooože!ja si okno otvaráram ručne a auto otváram 3 klučmi....chápete?jeden mám od dverí,druhým štartujem a tretí od nádrže.... :lol: A teraz čakám otázku,že čo to mám za šrot?Nepoviem!Ale raz sa mi vráti naspäť OMEGA,lebo mi ju ukradli :(
1. LADA
2. Skoda 105
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
macska4092
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 20 Aug 2007, 09:13

Príspevok od používateľa macska4092 »

Bude to iba chybou tej pamäte okna. Skus naprogramovat. Jo a niektore verzie Tigier maly jednu super vec! Akoze program. Bolo to tu spominane. Pri otvarani zadnych dveri stiahne okna vpredu a po zavreti zas vytiahne. Bolo to tak naprogramovane seriovo aby vnutri sediacim pri zatvoreni kufra nepukol bubienok. Dobre nie. Uvital by som aj na mojej Astre.
Opel Astra F-CC, C18XE
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"