Kamaráti

Moderátor: macil

Používateľov profilový obrázok
Viktor
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Viktor »

a máš tev väčší alebo menší priemer? a chladené? keď sme mali asconu tak sme obúvali vždy 14tky, lebo vpredu boli tie väčšie chladené a 13ky nebola šanca obuť
Kadett E 1.6
Jacko72

Príspevok od používateľa Jacko72 »

Práve že ja tam mám 13" disky,tak to celkom nechápem,ale pôjdem zhodiť koleso a zmerám priemer kotúča,poprípade urobím fotke strmeňa a skúsim vložiť - síce neviem ako,ale skúsim...
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa Kimi »

... človek sa stále učí, ja mám tretiu Asconu ale strmene na dvoch 1.6 -kách boli prvovýroba totálne zhodné a neodvetrané , až na tejto mojej 1.8 je síce priemer kotúča rovnaký ale keďže je odvetraný aj strmene už boli iné, ale aj tak som tam "musel" dať tie 256 mm , je to rozdiel triedy v brzdení, a hlavne žiaden problém na 15" disky
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

... ešte ma napadlo že keď nemôžeš tie 13" disky nasadiť , tak tie brzdy nebuú origo a boli už prerábané, ale to je len taká myšlienka, kadetíkov je milion päťsto verzií/trochu preháňam asi/ tak je to možné takmer všetko, nezostane ti iná možnosť len to na tie kolesa doladiť, hoď sem foto čo tam chceš dať nech sa pokocháme :wink:
Jacko72

No zhruba som to zmeral - cca okolo 230mm - teraz budte múdry :( To prasa dosť presahuje cez kotúč...
Viktor
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Viktor »

http://kadett.cz/technika/brzdy/brzdy.htm
http://kadett.cz/technika/brzdy/trmeny.htm
dúfam trochu ti aspoň pomôžem, ja mám osobne tie ATE s kotúčom 236mm, a teraz ako som prehadzoval letné 14tky na zimné 13tky tak som si všimol že medzi diskom(plechovým) a strmeňom mám len minimálny priestor pár mm. Ale zdá sa mi že strmene GM sú konštrukčne o niečo menšie takže by nebol problém s kolesami ale ATE sú zase lepšie
Kadett E 1.6
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Jacko72 napísal:No zhruba som to zmeral - cca okolo 230mm - teraz budte múdry :( To prasa dosť presahuje cez kotúč...
... to sedí na 236 nejaký ten miimetrík už opadal... :wink:
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Jún 2007, 11:52
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mirrco »

Tie ATE su dobre brzdy, mal som pred tym volake "made in france" ale postupne sa obe zasekli (koli tomu ze valcek bol zelezny a pokovovany asi chromom, a to sa odlupilo a valcek v tom mieste zakorodoval v strmeni...)
ATE pouzili asi nekorodujuci material, sice nie je taky leskly ako na "Made in france" brzdach ale za to sa nema co udlupovat a zasekavat.
Zatial funguju spolahlivo bez zaseknutia alebo ineho problemu, uz 8 rokov ked ratam ze sa brzdilo na nich aj na tej predchodziej Asci.
Dnes som konence dokoncil elektriku prepinania k alternativnemu pohonu.
Zistil som ze vaha vzduchu (jej priemer otvoru) dusi motor, predpokladam ze by mohol mat este vyssi vykon, odskusam ked mi nieketo pozicia sisku.
Tu chcem napojit priamo do tej hadice na miesto vahy vzduchu.Kde je volnobezny ventil tam sa da privod alternativneho paliva a je to :)
Opel Ascona C 1.8i (C)18NE 74KW šaragľa
Obrázok
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

... to myslíš že ti pôjde bez váhy vzduchu? tak to som ťa asi podcenil ... :lol:
Jacko72

Ja mám jednu šišku na predaj za nejakých 5OOsk. Ja som si ju chcel dať na niektoré z mojich aut,ale ja mám moje stariny s karburátormi,a šiška je účinnejšia na vstrekovaní.
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Kimi:
Normalne to nepojde ale na alternativnom palive ta vaha vzdzuchu prekaza, preto (difuzor)kabrurator musel byt az za vahou vzduchu (co je dost daleko od klapky, v tej plastovej rure v predu dokonca este za filtrom) a ta obmedzuje vykon motora (limituje prechod vzduchu)
Toreticky by som mal dostat az 180 koni ale netreba, postaci 10% navise od povodneho aby som tu sisku kupil :)
Jacko72:
Tak zajtra to vyskusam bez filtra hadam prejdeny kilometrik nebude vadit.Potom sa z tou siskou dohodneme, cena je super!
Obrázok
Jacko72

Dobre Mirrco,ja by som mal byť zajtra v garáži - idem meniť pružiny a to spojkové lanko na Kadette a ešte by som mal nejakého 4-kového golfa pobede,tak budem niekde tu v PD - tak sa ozvi - tel.č.: 0905 347 022 - Jano.
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Jacko72 napísal:Ja mám jednu šišku na predaj za nejakých 5OOsk. Ja som si ju chcel dať na niektoré z mojich aut,ale ja mám moje stariny s karburátormi,a šiška je účinnejšia na vstrekovaní.
... mne šiška nijak nepridala ani pri vstrekovaní...
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

mirrco napísal:Kimi:
Normalne to nepojde ale na alternativnom palive ta vaha vzdzuchu prekaza, preto (difuzor)kabrurator musel byt az za vahou vzduchu (co je dost daleko od klapky, v tej plastovej rure v predu dokonca este za filtrom) a ta obmedzuje vykon motora (limituje prechod vzduchu)
Toreticky by som mal dostat az 180 koni ale netreba, postaci 10% navise od povodneho aby som tu sisku kupil :)
... budem úrpimný neviem o čom hovoríš a ani čo s tým ďalej, dáš si to patentovať? :wink:
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

Jacko - chcem usetrit macilkovi nervy a nechcel som vypisovat do temy kolko platite za poistku :lol:

Ake mas auticka na dvore, ked si taky zberatel :wink:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
Jacko72

No nič moc : Jeep Cherokee 2,5td, VW Scirocco r.v.:76 , Fiat Supermirafiori 1,6TC r.v.: 78 a Opel Kadett C City r.v.: 74 :-({|=
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Samé fajnovky... :wink:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

Jacko72 napísal: VW Scirocco r.v.:76 ,
- toto by som si chcel pozriet a v garazi mat novy model r.v. 2008
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
mirrco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Kimi napísal:
... mne šiška nijak nepridala ani pri vstrekovaní...
Mas pravdu, podla mna ti siska prida len ak ti prida vykon pri jazde bez filtra.
Tak som to bol odsusat,ale bez tej vesty to ale nechcelo fungovat lebo v sani nebol podtlak.Tak volaco som tam musel dat...
Malo to vykon podobny asi ako pri vstrekovani, akurat taky hnusny chraplavy zvuk.
Jacko72: Tvoje cislo som si ulozil ako Jano Ascon :) Akonahle pridem na to ako zvysit vykon priamim sanim sa ti ozvem. Zatial mi postaci ta vesta.
Tu je ten experiment:
http://mirrco.wz.cz/ascona/AsconaALT1.mp4
Obrázok
Jacko72

No problemo 8) ja to mám v garáži už dlho,tak to nikam neutečie - k tým filtrom,len tolko - mal som na Jeepe iba origo filterbox a jazdím občas aj do ZA cez Klak a vtedy som tú ostrú zákrutu so 4mi ludmi na "palube" dal na 2ojke a po namontovaní Filterboxu od Supersprintu tú zákrutu jazdím na 3ojke a len,len že ma nevynesie... Len ten filter stál 3800ska nie je bavlnený,ale Polyesterový,tým pádom mi odpadáva pranie filtra a tak isto aj jeho impregnovanie olejom.Stačí ho iba vyfúkať stlačeným vzduchom z opačnej strany nasávania.
Napísať odpoveď

Návrat na "ASCONA, COMMODORE, MONZA, MANTA, SENÁTOR, REKORD - VŠEOBECNE"