Kamaráti
Moderátor: macil
-
Jacko72
- Kimi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
- Auto: Nemám auto
... človek sa stále učí, ja mám tretiu Asconu ale strmene na dvoch 1.6 -kách boli prvovýroba totálne zhodné a neodvetrané , až na tejto mojej 1.8 je síce priemer kotúča rovnaký ale keďže je odvetraný aj strmene už boli iné, ale aj tak som tam "musel" dať tie 256 mm , je to rozdiel triedy v brzdení, a hlavne žiaden problém na 15" disky
- Kimi
- Strieborný užívateľ

... ešte ma napadlo že keď nemôžeš tie 13" disky nasadiť , tak tie brzdy nebuú origo a boli už prerábané, ale to je len taká myšlienka, kadetíkov je milion päťsto verzií/trochu preháňam asi/ tak je to možné takmer všetko, nezostane ti iná možnosť len to na tie kolesa doladiť, hoď sem foto čo tam chceš dať nech sa pokocháme 
-
Jacko72
- Viktor
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
- Auto: Iná značka
http://kadett.cz/technika/brzdy/brzdy.htm
http://kadett.cz/technika/brzdy/trmeny.htm
dúfam trochu ti aspoň pomôžem, ja mám osobne tie ATE s kotúčom 236mm, a teraz ako som prehadzoval letné 14tky na zimné 13tky tak som si všimol že medzi diskom(plechovým) a strmeňom mám len minimálny priestor pár mm. Ale zdá sa mi že strmene GM sú konštrukčne o niečo menšie takže by nebol problém s kolesami ale ATE sú zase lepšie
http://kadett.cz/technika/brzdy/trmeny.htm
dúfam trochu ti aspoň pomôžem, ja mám osobne tie ATE s kotúčom 236mm, a teraz ako som prehadzoval letné 14tky na zimné 13tky tak som si všimol že medzi diskom(plechovým) a strmeňom mám len minimálny priestor pár mm. Ale zdá sa mi že strmene GM sú konštrukčne o niečo menšie takže by nebol problém s kolesami ale ATE sú zase lepšie
Kadett E 1.6
-
mirrco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Jún 2007, 11:52
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Tie ATE su dobre brzdy, mal som pred tym volake "made in france" ale postupne sa obe zasekli (koli tomu ze valcek bol zelezny a pokovovany asi chromom, a to sa odlupilo a valcek v tom mieste zakorodoval v strmeni...)
ATE pouzili asi nekorodujuci material, sice nie je taky leskly ako na "Made in france" brzdach ale za to sa nema co udlupovat a zasekavat.
Zatial funguju spolahlivo bez zaseknutia alebo ineho problemu, uz 8 rokov ked ratam ze sa brzdilo na nich aj na tej predchodziej Asci.
Dnes som konence dokoncil elektriku prepinania k alternativnemu pohonu.
Zistil som ze vaha vzduchu (jej priemer otvoru) dusi motor, predpokladam ze by mohol mat este vyssi vykon, odskusam ked mi nieketo pozicia sisku.
Tu chcem napojit priamo do tej hadice na miesto vahy vzduchu.Kde je volnobezny ventil tam sa da privod alternativneho paliva a je to
ATE pouzili asi nekorodujuci material, sice nie je taky leskly ako na "Made in france" brzdach ale za to sa nema co udlupovat a zasekavat.
Zatial funguju spolahlivo bez zaseknutia alebo ineho problemu, uz 8 rokov ked ratam ze sa brzdilo na nich aj na tej predchodziej Asci.
Dnes som konence dokoncil elektriku prepinania k alternativnemu pohonu.
Zistil som ze vaha vzduchu (jej priemer otvoru) dusi motor, predpokladam ze by mohol mat este vyssi vykon, odskusam ked mi nieketo pozicia sisku.
Tu chcem napojit priamo do tej hadice na miesto vahy vzduchu.Kde je volnobezny ventil tam sa da privod alternativneho paliva a je to
Opel Ascona C 1.8i (C)18NE 74KW šaragľa

-
Jacko72
-
mirrco
- Strieborný užívateľ

Kimi:
Normalne to nepojde ale na alternativnom palive ta vaha vzdzuchu prekaza, preto (difuzor)kabrurator musel byt az za vahou vzduchu (co je dost daleko od klapky, v tej plastovej rure v predu dokonca este za filtrom) a ta obmedzuje vykon motora (limituje prechod vzduchu)
Toreticky by som mal dostat az 180 koni ale netreba, postaci 10% navise od povodneho aby som tu sisku kupil
Jacko72:
Tak zajtra to vyskusam bez filtra hadam prejdeny kilometrik nebude vadit.Potom sa z tou siskou dohodneme, cena je super!
Normalne to nepojde ale na alternativnom palive ta vaha vzdzuchu prekaza, preto (difuzor)kabrurator musel byt az za vahou vzduchu (co je dost daleko od klapky, v tej plastovej rure v predu dokonca este za filtrom) a ta obmedzuje vykon motora (limituje prechod vzduchu)
Toreticky by som mal dostat az 180 koni ale netreba, postaci 10% navise od povodneho aby som tu sisku kupil
Jacko72:
Tak zajtra to vyskusam bez filtra hadam prejdeny kilometrik nebude vadit.Potom sa z tou siskou dohodneme, cena je super!

-
Jacko72
- Kimi
- Strieborný užívateľ

... budem úrpimný neviem o čom hovoríš a ani čo s tým ďalej, dáš si to patentovať?mirrco napísal:Kimi:
Toreticky by som mal dostat az 180 koni ale netreba, postaci 10% navise od povodneho aby som tu sisku kupil![]()
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
Jacko - chcem usetrit macilkovi nervy a nechcel som vypisovat do temy kolko platite za poistku
Ake mas auticka na dvore, ked si taky zberatel
Ake mas auticka na dvore, ked si taky zberatel
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
-
Jacko72
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
- toto by som si chcel pozriet a v garazi mat novy model r.v. 2008Jacko72 napísal: VW Scirocco r.v.:76 ,
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
-
mirrco
- Strieborný užívateľ

Mas pravdu, podla mna ti siska prida len ak ti prida vykon pri jazde bez filtra.Kimi napísal:
... mne šiška nijak nepridala ani pri vstrekovaní...
Tak som to bol odsusat,ale bez tej vesty to ale nechcelo fungovat lebo v sani nebol podtlak.Tak volaco som tam musel dat...
Malo to vykon podobny asi ako pri vstrekovani, akurat taky hnusny chraplavy zvuk.
Jacko72: Tvoje cislo som si ulozil ako Jano Ascon
Tu je ten experiment:
http://mirrco.wz.cz/ascona/AsconaALT1.mp4

-
Jacko72
No problemo 8) ja to mám v garáži už dlho,tak to nikam neutečie - k tým filtrom,len tolko - mal som na Jeepe iba origo filterbox a jazdím občas aj do ZA cez Klak a vtedy som tú ostrú zákrutu so 4mi ludmi na "palube" dal na 2ojke a po namontovaní Filterboxu od Supersprintu tú zákrutu jazdím na 3ojke a len,len že ma nevynesie... Len ten filter stál 3800ska nie je bavlnený,ale Polyesterový,tým pádom mi odpadáva pranie filtra a tak isto aj jeho impregnovanie olejom.Stačí ho iba vyfúkať stlačeným vzduchom z opačnej strany nasávania.