Rozvodový remeň
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
iurai
na motory su dobre FIAT. tie auta zrobia 180tkm a rozpadne sa to, len motor v pohode ;-) Aj taky FORD Zetec 1.6, 1.8. To su potom motory za 5000 kojuniek
U Vectry je to horsie. Taka x16xel stoji aj 10000 a to nemusi byt dobra. x20xev je akosi oblubena, aj za 14000. x18xe najlacnejsi, no pod 8000 nejde.
a nasom state ceny treba dat krat 2.
U Vectry je to horsie. Taka x16xel stoji aj 10000 a to nemusi byt dobra. x20xev je akosi oblubena, aj za 14000. x18xe najlacnejsi, no pod 8000 nejde.
a nasom state ceny treba dat krat 2.
-
iurai
-
Roman123
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Feb 2008, 07:44
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
macil napísal:Výmena všetkých ventilov, niekoľkých vodítok, preskúšanie a zabrúsenie hlavy, výmena rozvodov, vrátane pumpy, ktorá to, mimochodom, zapríčinila a drobnosti, ktoré s tým súvisia, v neautorizovanom servise, cca 25 tisíc.
Neviem však, nakoľko sa líšia ceny dielov na Z-kový motor od ceny dielov na ten môj, starší.
Presne ta ista pricina ako u Teba Macil. Vodna pumpa (a to bola menena rozv. sada Contitech) - na ozubenom kole sa urval plech, ktory tam bol len bodnuty a prerezal remen.
Vacky si to neodniesli (kamosovi pred pol rokom, to dolamalo kompletne aj vacky a hlavu komplet znicilo), ale ako sme predpokladali, vsetky ventili sú v keli. Dnes ich dame dole aby sme videli kolko voditok este.
Mam vsak otazku ci niekto nevie poradit ako skontrolovat hydraulické zdvihátka či sú OK, nie som si isty ci pri tom strete nedostali aj oni nieco.

Naposledy upravil/-a Roman123 v 25 Nov 2008, 23:06, upravené celkom 13 krát.
Vectra B 1,8 16V (Z18XE)
-
iurai
ten pliesok je na vsetkych vodnych pumpach ?macil napísal:Presne. Ten pliešok. Mne síce remeň neprerezal, ale priplietol sa medzi zuby a remeň na ňom o pár zubov preskočil.
Pokiaľ ide o hydroštely, neviem, či existuje nejaký spôsob ich kontroly. Moje to prežili, resp. klepú tak ako klepali aj predtým, ale iba za studena.
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
ponuka plati 18000 kompletka a opat pojazdne 
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- Robino
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Okt 2008, 13:25
- Auto: Astra G
Ja osobne by som odporučal tesnenia Reinz,alebo Goetze a čo sa rozvodov týka asi kompletnú sadu od INA -LUK , remeň od GATES.Ale to je len moje osobné presvedčenie založené na vlastnej skúsenosti.
Mondeo 1,8 TDCI, ex.Vectra C 2,2 DTI, Astra G 1,7 cdti, Astra G 1,4 16V, Vectra B 1,6 16V, Corsa B 1,2, Corsa C 1,0, Astra G 2,0i 100 KW,
- Teo
- Strieborný užívateľ

suhlas len ten remen asi contitech 
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
-
Roman123
- Pravidelný užívateľ

Tesnenia budu od Goetze, rozvodovu sadu som mal pôvodne od Contitech, a tam kladky boli INA (Made in Slovakia - 1 a Germany - 2) a vodna pumpa bola Made in Canada. Terez vymenim len vod. pumpu, len nemam jasno ktoreho dodavtela SKF, SIL, ...Robino napísal:Ja osobne by som odporučal tesnenia Reinz,alebo Goetze a čo sa rozvodov týka asi kompletnú sadu od INA -LUK , remeň od GATES.Ale to je len moje osobné presvedčenie založené na vlastnej skúsenosti.
Vectra B 1,8 16V (Z18XE)
-
Roman123
- Pravidelný užívateľ

MAcil, aku vodnu pumpu si mal vtedy (ak si spomenies), a ake pouzivas teraz?macil napísal:Presne. Ten pliešok. Mne síce remeň neprerezal, ale priplietol sa medzi zuby a remeň na ňom o pár zubov preskočil.
Pokiaľ ide o hydroštely, neviem, či existuje nejaký spôsob ich kontroly. Moje to prežili, resp. klepú tak ako klepali aj predtým, ale iba za studena.
Vectra B 1,8 16V (Z18XE)
- Teo
- Strieborný užívateľ

kup si pumpu airtex alebo graf nakolko sa vsetky dozily svojej vymeny v zdravi a stasti
-dlhorocne skusenosti 
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Tá čo prdla, neviem, ale asi to bol ten Contitech, potom som mal Airtex (lacné, ale vraj kvalitné), teraz mám originál z Opla. Tá, keď som uvidel plastovú vrtuľku, vo mne veľkú dôveru nevzbudzovala, ale vraj originály držia. Tak dúfam, že hej.Roman123 napísal:MAcil, aku vodnu pumpu si mal vtedy (ak si spomenies), a ake pouzivas teraz?macil napísal:Presne. Ten pliešok. Mne síce remeň neprerezal, ale priplietol sa medzi zuby a remeň na ňom o pár zubov preskočil.
- Teo
- Strieborný užívateľ

graf ma mosadz a airtex kovovu vrtulu a su ok
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- Teo
- Strieborný užívateľ

pohoda podla mna to aj tak robi jedna firma a len sa to prebaluje
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk