Rozvodový remeň
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Roman123
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Feb 2008, 07:44
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Rozvodový remeň
Tak smola dnes som isiel po dialnici a pri asi 110 km/h zrazu padli otacky, pomali rychlost a samo motor zdochol. Rozvietili sa kontrolka motora a emisii. Vybilkal som hned na mieste chyby 0100 a 0340. Myslel som teda, ze ja to deda snimac vackoveho hriadela. Ale po dani dole plast krytu som zistil, ze je roztrhnuty rozvodovy remen (Meneny kompletne s kladkami aj vodnou pumpou pre cca 3 mesiacmi (mal 10 000km)) . Rachot som sice nepocul, ale je nejaka sanca ze sa motor nestretol? Mam Vectru B 1,8 16V Z18XE r.v. 2001, poprípade co moze stat oprava?
Vectra B 1,8 16V (Z18XE)
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Re: Rozvodový remeň
Nieje ziadna šanca ,ze sa motor nestretolRoman123 napísal:Tak smola dnes som isiel po dialnici a pri asi 110 km/h zrazu padli otacky, pomali rychlost a samo motor zdochol. Rozvietili sa kontrolka motora a emisii. Vybilkal som hned na mieste chyby 0100 a 0340. Myslel som teda, ze ja to deda snimac vackoveho hriadela. Ale po dani dole plast krytu som zistil, ze je roztrhnuty rozvodovy remen (Meneny kompletne s kladkami aj vodnou pumpou pre cca 3 mesiacmi (mal 10 000km)) . Rachot som sice nepocul, ale je nejaka sanca ze sa motor nestretol? Mam Vectru B 1,8 16V Z18XE r.v. 2001, poprípade co moze stat oprava?
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Roman123
- Pravidelný užívateľ

macil napísal:Poznám to, žiadny rachot, len tiché zaševelenie. Zaujímavé je, že mne sa niečo podobné stalo pri podobnej rýchlosti. Šanca, že sa to nestretlo je nulova. Konštrukčne to nie je možné. Teraz ide len o to, aby škody bolo čo najmenej.
Co ta to vtedy vyslo? Samozrejme ze zalezi od rozsahu skody.
Vectra B 1,8 16V (Z18XE)
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Výmena všetkých ventilov, niekoľkých vodítok, preskúšanie a zabrúsenie hlavy, výmena rozvodov, vrátane pumpy, ktorá to, mimochodom, zapríčinila a drobnosti, ktoré s tým súvisia, v neautorizovanom servise, cca 25 tisíc.
Neviem však, nakoľko sa líšia ceny dielov na Z-kový motor od ceny dielov na ten môj, starší.
Neviem však, nakoľko sa líšia ceny dielov na Z-kový motor od ceny dielov na ten môj, starší.
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
spravim to za 18000 sk ak je zaujem aj zo zarukou
0903 75 75 34 alebo aj menej ak skody nebudu take velke 
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
Roman123
- Pravidelný užívateľ

Teo napísal:spravim to za 18000 sk ak je zaujem aj zo zarukou0903 75 75 34 alebo aj menej ak skody nebudu take velke
Neviem ako si to myslel s tou cenou (ak škody nebudu take velke) , ale ked ratam vymenu ventilov, voditiek, gufier ventilov a vaciek, tesnenie pod hlavu a kryt ventilov, rozv. remen ak nie opat cela sada, ta len material mi vychadza okolo 28.000,- Sk
Vectra B 1,8 16V (Z18XE)
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Urcite sa da do tejto ceny zohnat motor ,ale ako spravne pises nieje motor ako motor. Oprava sa da zrealizovat aj s materialom (aj ked budu poskodene vsetky ventily) oklolo 20tis +- 10%macil napísal:Nie je motor, ako motor, ale však skús. Len ti pripomeniem, je to Z18XE.
Mám Opel
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Aký motor, dvoj, trojročný, či pätnásťročný? Čim dlhšie je motor vo výrobe, tým skôr ho zoženieš, ale Ople so Z-kovými motormi ešte veselo, v plnej sile, lietajú po cestách.TSteinar napísal:na toto som presne minule myslel. velka vyhoda koncernu VW, zabijes motor a kedykolvek zozenies do 10 tisic druhy.