Majitelia Vectier C, aj Vam hrkaju zadne brzdove platnicky?
Moderátori: dulo, buci_vectra
- igi76
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 20:33
- Auto: Signum
Ahojte,no mne sa tento hrkotavý problém začal prejavovať asi pred dvoma dnami.Je to presne to iste ako tu spomína specimen.Ja som platničky menil asi pred dvoma mesiacmi a až doteraz bolo všetko OK.Tiež so vydedukoval že su to platničky lebo ked pribrzdím tak to prestane.Budem to ale asi riešiť kupov origo platničiek aby som predisiel nervom ktore mal specimen.Neskor dám vedieť či pomohlo.
Sigi 1,9CDTi 110kW Sport Edition
Astra F White 1,4 44KW EX
- igi76
- Bronzový užívateľ
Takže ešte pred vymenou hrkotajucich zadn.platničiek som sa rozhodol že skusim tu medenu pastu.Použil som pastu BOSCH ale musím povedať že to pomohlo tak na pár kilometrov a zasa je to po starom.Zistil som ale že tie moje platničky vobec nemaju z vrchu tu pružinku ktorá ich pritlača a su o par mm menšie takže v tom prasati uplne logaju.Neviem veru či mam isť do nejakých nahrad aj ked z pružinkou(ktoru ma asi aj tak len jedna platnička)alebo naozaj radsej investovať do origo.
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Feb 2010, 13:39
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
No s tymto problemom som si uzil svoje, najhorsie bolo ale to ze do ktorehokolvek servisu som prisiel nikto mi neveril ze su to platnicky, tak ma presviedcali ze vymenme toto toto a este toto a ono to prestane, tak som do toho nasypal okolo 600 eur a ono to neprestalo... a to len preto lebo mi nikto neveril ze naozaj je to prava platnicka... nakoniec sme tam teda s jednym mechanikom dodatocne spravili pruzinku a uz je to ok... ale aspon nie som jediny s carovnym autom...
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
600eur #-o
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- misso101
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 20:13
- Auto: Astra G
no chalani, tak ja mám síce Astru G, a tiež mi to hrká ako som vymenil zadné brzdové doštičky.
Specimen má pravdu že sú to doštičky, majú vôlu na tých uškách čo sa zakladajú do strmenov, jendoduchá oprava je tým, že treba vbybrať doštičku, do strmenu kam zapada došticka natrieť tmel, najlepšie taký čo vydrží aj vyššie teploty, založiť doštičku a hrkanie je preč.
mne to tiež robilo a mal som s toho obrovské nervy, ked som šiel pomaličky po hrboloch... tak hrkanie aj dnuka aj vonku bolo jasne počuť, myslel som že je to lanko ručnej, ale ked som zatlačil jemne brzdový pedál hrkanie prestalo.
Specimen má pravdu že sú to doštičky, majú vôlu na tých uškách čo sa zakladajú do strmenov, jendoduchá oprava je tým, že treba vbybrať doštičku, do strmenu kam zapada došticka natrieť tmel, najlepšie taký čo vydrží aj vyššie teploty, založiť doštičku a hrkanie je preč.
mne to tiež robilo a mal som s toho obrovské nervy, ked som šiel pomaličky po hrboloch... tak hrkanie aj dnuka aj vonku bolo jasne počuť, myslel som že je to lanko ručnej, ale ked som zatlačil jemne brzdový pedál hrkanie prestalo.
Astra G 2,0 16V Turbo
- igi76
- Bronzový užívateľ
Takže platničky vymenene,použil som Ate ktore doporučil aj Signum.Zohnal som ich za 39€.Zatial v zadu ticho ako v hrobe ,dufam že to vydrží.
P.S. teraz mám na predaj zadne pl. ale bez tych pružiniek.Ak by niekto chcel tak su vlastne ako nove maju asi 300km.Cena dohodou.
P.S. teraz mám na predaj zadne pl. ale bez tych pružiniek.Ak by niekto chcel tak su vlastne ako nove maju asi 300km.Cena dohodou.
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Nov 2009, 00:36
aj ja mam ten problem
Tiez mi hrka vnutorna platnicka na kolesach, lebo tam nie je pruzina na nich. a neviem co s tym. ako keby som vozik tahal za sebouiurai napísal:a nikto iny tento problem nema ?
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Nov 2009, 00:36
ako vyskusat
[quote="Specimen"]Pocut to najma pri nizsich rychlostiach a pri uplne drobnych nerovnostiach, je to uplne jemne hrkanie akoby kov o kov, vyskusaj to tak ze jemne pribrzdis, lebo staci len trochu pribrzdit a uz ako je platnicka pritlacena na kotuc tak uz nehrkoce, lenze v momente jak pustis brzdu tak to zacne znova... nemam pocit ze by sa to hrkanie stupnovalo otackami kolies, cize by som to tipoval skor na nieco ine...[/quoteno staci ze jemne zatiahnes rucnu brzdu a zistis ci to hrka aj tak alebo nie