Palivové čerpadlo nedostáva impulz - Z14XE
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- alvin
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 25 Sep 2010, 21:49
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Palivové čerpadlo nedostáva impulz - Z14XE
zopakoval sa mi staronový problém,po týždňovom státi motor ani nemukol. Vďaka ochote Langdona2 a Red Barona,pomocou diagnostiky zistili,že chybové hlásenie ukazuje zaseknuté relátko palivového čepadla,ale ani po jeho premostení sa čerpadlo nerozbehne,ale samotné čerpadlo je funkčné,pri pripojení priamo na baterku sa roztočí. nemal už niekto podobný problém,nevie poradiť,čo s tým ?
BOL TO Opel Astra G/2005 RMG SONY,okolo 120 000 km,predtým iný výrobok GM -DAEWOO Matiz II,používal som aj OPEL ASTRA F/2001 sedan 1.4i a hatchback 1.6i, /1999 oba 8V,vrátil som sa ku Kórejcom,v rodine máme ASTRU J/2010
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
obávam sa najhoršieho RJ motora bude zrejme v.......
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Signum, aj ja som nato myslel.....RJ motora ani ziadnu chybu nechlasi...ked som tu chybu toho relatka vymazal, viac sa ziadna chyba nezobrazila....Alvinovi toto uz robilo castejesie davnejsie...potom same prestalo, dlho to slo, a teraz uz nic....
Skusime to cerpadlo este napriamo zapojit, na skusku...ci motor naskoci..
Skusime to cerpadlo este napriamo zapojit, na skusku...ci motor naskoci..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
Čo je to za motor? Z14XE? Nezabudnite že relé K16 napája aj vstrekovače. Po zapnutí zapaľovania by malo zopnúť a ak do určitého času nenaštartuješ tak ho RJ opäť odpojí.
Skúsili ste relé zopnúť cez test akčných členov aby sa vylúčila chyba RJ motora?
Skúsili ste relé zopnúť cez test akčných členov aby sa vylúčila chyba RJ motora?
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
- langdon2

Ano, je to Z14XE r.v.2005Rasto napísal:Čo je to za motor? Z14XE? Nezabudnite že relé K16 napája aj vstrekovače. Po zapnutí zapaľovania by malo zopnúť a ak do určitého času nenaštartuješ tak ho RJ opäť odpojí.
Test akcnych clenov mi pri tomto aute nesiel spravit...proste som sa tam nedostal cez Op Com...a to som skusal viacero rocnikov, motorov a aj ine modely aut....
A v tomto aute sa nachadzaju tie rele dve....obe su rovnake, aj cislo na nich sedi....pri jednom je aj poistka, tusim 15A
Opel Insignia 2,0Cdti
- Rasto
- Strieborný užívateľ

K16 je relé bez poistky (vzdialenejšie od medzisteny). To druhé relé s poistkou je K18.
Pokiaľ prepojíš piny 2 a 8 K16 a nie sú poškodené vodiče k čerpadlu a jeho ukostrenie, tak sa čerpadlo musí rozbehnúť (je to napájané trvalým napätím z batérie cez poistku F6).
Ak sa rozhodnete vyriešiť to obídením relé cez spínačku, tak to by som radšej natvrdo uzemnil vodič z pinu 8 relé K16. Neviem ako dlho by sa páčilo kontaktom v spínače napájanie palivového čerpadla a vstrekovačov.
Dnes som skúšal cez OP COM testy akčných členov a idú bez problémov pre všetky ročníky Z14XE. Skúšal som to s verziu 090821D, ale určite to išlo aj s tou novšou verziou ktorá ide len na celú obrazovku.
Pokiaľ prepojíš piny 2 a 8 K16 a nie sú poškodené vodiče k čerpadlu a jeho ukostrenie, tak sa čerpadlo musí rozbehnúť (je to napájané trvalým napätím z batérie cez poistku F6).
Ak sa rozhodnete vyriešiť to obídením relé cez spínačku, tak to by som radšej natvrdo uzemnil vodič z pinu 8 relé K16. Neviem ako dlho by sa páčilo kontaktom v spínače napájanie palivového čerpadla a vstrekovačov.
Dnes som skúšal cez OP COM testy akčných členov a idú bez problémov pre všetky ročníky Z14XE. Skúšal som to s verziu 090821D, ale určite to išlo aj s tou novšou verziou ktorá ide len na celú obrazovku.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
- langdon2

Rasto, praveze ani ked sme premostili samotne rele, tak cerpadlo nenabehlo..Musim doniest multimer, a zmerat ci vobec do Relatka ide stava...., poiskty som pozeral, vyzerali good. No musim ich prepipat, moja chyba, ze som multimer zabudol doma.....
A Op COm mam tu najnovsiu verziu, a testy akcnych clenov mi nesli...proste sa mi to nedalo nato ani kliknut.... :?
A Op COm mam tu najnovsiu verziu, a testy akcnych clenov mi nesli...proste sa mi to nedalo nato ani kliknut.... :?
Opel Insignia 2,0Cdti
- Rasto
- Strieborný užívateľ

Pracovné kontakty K16 majú rovnaké napájanie ako celé K18 a ak by bolo vypadnuté, tak by nebol napájaný ani EGR, ani odvetranie nádrže a vyhrievanie lámbd, čo by bolo určite uložené medzi chybovými kódmi v RJ.
- langdon2

No hovorim, chyby su tam neni ziadne...bola jedna nepritomna ulozena....priseknute kontakty na rele pal. cerpadla...tu som vymazal, a viac sa nezobrazila...
HOvorim, auto to uz robilo, potom na chvilu prestalo, zasa slo....atd.....
HOvorim, auto to uz robilo, potom na chvilu prestalo, zasa slo....atd.....
Opel Insignia 2,0Cdti
-
iurai
podla schem pre rocnik 2002 je treba spojit hruby cerveny a hruby cervenomodry na relatku. rele moze byt prehodene v skrinke.
tie 3A iste daju slusnu iskru
vid tema
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... e+cerpadla
vid tema
- langdon2

Skusal som, nic sa nedialo....iurai napísal:podla schem pre rocnik 2002 je treba spojit hruby cerveny a hruby cervenomodry na relatku. rele moze byt prehodene v skrinke.
vid tema
Opel Insignia 2,0Cdti
-
iurai
- alvin
- Pravidelný užívateľ

Veľmi krásne ďakujem vám všetkým za pomoc a rady,nakoľko pre mňa je lektrika napoly španielska dedina,ovládam fakt len tie základne veci,ani nevynikám nejakou nadmernou zručnosťou,preto som všetkým veľmi zaviazaný,najmä Langdonovi2 a Reb Baronovi, verím že ich šikovným rukám ,sa podarí moju Astru priviesť k rozumu,lebo ten pocit mať auto pred domom a môcť sa naň len tak akurát pozerať,je skľučujúci. so značkým servisom,čo sa týka tejto závady mám neblahú skusenosť, v podstate na nič nevedeli prísť :? ,ale tentokrát verím že s Vašou pomocou si moja trucovitá Eibhlin už raz pre vždy dá povedať
.
Mne elektrické schémy zas ta moc nevravia,ozaj len v hrubých rysoch,ale toto je,myslím si, podnetné a tie schémy sú určite hodnotné,dovolil som si totiž vytvoriť túto tému na oboch fórach a obrovskou nádejou čakám na stredu,ako stroskotanec na svoju záchranu.8) 8)
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=20554
Mne elektrické schémy zas ta moc nevravia,ozaj len v hrubých rysoch,ale toto je,myslím si, podnetné a tie schémy sú určite hodnotné,dovolil som si totiž vytvoriť túto tému na oboch fórach a obrovskou nádejou čakám na stredu,ako stroskotanec na svoju záchranu.8) 8)
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=20554
BOL TO Opel Astra G/2005 RMG SONY,okolo 120 000 km,predtým iný výrobok GM -DAEWOO Matiz II,používal som aj OPEL ASTRA F/2001 sedan 1.4i a hatchback 1.6i, /1999 oba 8V,vrátil som sa ku Kórejcom,v rodine máme ASTRU J/2010
- alvin
- Pravidelný užívateľ

Dnes som Astru odtransportoval k známemu do dielne,dúfam,že tam ju privedú k rozumu,ani ma nezderú z kože,ale už aspoň viem prečo sú tam tie 2 relátka. To druhé je od skrytého vypínača,ktorý nebol používany už niekoľko rokov.Ešte raz ďakujem všetkým za pomoc a ochotu a o vysledku budem tu informovať
-
iurai
- langdon2

Ano da, a aj sa spravilo...Cerpadlo ide..Ale ani vstrekovacom sa moc nechcelo....Udajne podla Red Barona..ja som v sobotu nemohol....Proste nestiham....Momentalne chodim z roboty do roboty.... :?iurai napísal:myslel som, ze za tyzden sa da doviest elektrina od baterie po cerpadlo, co je vzdialenost 3 metre
Opel Insignia 2,0Cdti
- alvin
- Pravidelný užívateľ

Langdon2 a Red Baron, zaj robili,čo sa dá,vyskúšali všetko možné aj nemožne.Mne potom začal vrtať červík v hlave,či ten skrytý vypínač by tam nemohol robiť nejakú šarapatu,on sa už niekoľko rokov nepoužíval,ale povedzme jeden opálený či zoxidovaný kontakt,verím tomu,že v tej dieli na to prídu.Ja som si pôvodne myslel,že to preušuje zapaľovací okruh,ako som mal kedysi na škodovke,ale dozvedel som sa od mechanika,čo to montoval,že to prerušuje zapaľovací okruh,na to je tam aj to druhé relátko,nič by som nebodal za to,keby som bol poštukal hore dole tým vypínačom popr.,do neho strekol WD40.ale zas.keď relátko pri pokuse o šart cvaklo,tak já ti nevím,Karle. dnes ak sa mi neozve ten majster sám,mu dám ešte pokoj ,zajtra tam zavolám,čo a ako,momentálne by som voz potreboval až v piatok,dovtedy to hádam bude. A všetky rady a hlavne osobnú pomoc od Vás si veľmi cením,pamätám,že kedysi tak držali spolu trabantisti a wartburgári,stačil ostat pri ceste so zdvihnutou kapotou,vždy sa nejaký pristavil,dokonca raz aj Dederón,pozorujem,že teraz je najväčšia značková súdržnosť medzi majiteľmi vozom GM.Ups,to som skzol trošku po práde témy,ozvem sa sem,keď budem vedieť viac,čo tomu je,dúfam teda,že už len bolo