Kolko platite poistku????

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

Poprosim o vyvratenie alebo potrvdenie toho co mi povedal moj novy "agent" :
Doteraz som mal len zmluvu na dobu neurcitu, ale od noveho roka chcem zmluvu iba rocnu, ale bol som upozorneny nato, ze ak nedam vypoved zmluvy - ROCNEJ - tato plati dalej :shock: :?:
Preco by som mal davat vypoved zmluvy, ktora je uzavreta na konkretne obdobie ???? Dakujem.
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa Rasto »

Ja mam poistku tiež len na rok a výpoveď som nedával. Tak isto keď sme kúpili auto v novembri, tak poistku som uzavrel na dobu určitú, len do konca decembra a neprišlo mi nič ohľadom pokračovania poistenia. Od januára mám uzavretú novú zmluvu, v ktorej je uvedený dátum konca poistenia.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Bruno napísal:Poprosim o vyvratenie alebo potrvdenie toho co mi povedal moj novy "agent" :
Doteraz som mal len zmluvu na dobu neurcitu, ale od noveho roka chcem zmluvu iba rocnu, ale bol som upozorneny nato, ze ak nedam vypoved zmluvy - ROCNEJ - tato plati dalej :shock: :?:
Preco by som mal davat vypoved zmluvy, ktora je uzavreta na konkretne obdobie ???? Dakujem.
v poistnych podmienkach moze byt napisane, o ze ak sa neda vypoved do terminu xxx, zmluva sa automaticky uzavrie na dalsie nasledujuce obdobie.
v takom pripade Ti odporucam dat vypoved hned v okamihu uzavretia

a nechaj si to vysvetlit tym agentom. co ak Ta neklame ?
iurai

rado.c napísal:
iurai napísal:
rado.c napísal:podla mojich skusenosti: od alianzu ruky prec, aj od kooperativy...
ceska poistovna je OK, aj komunalna...
rado.c - mam to chapat tak, ze si musel ty zaplatit sposobenu skodu, lebo tie 2 menovane to odmietli ?
nastastie, nestalo sa mi doposial (soferujem 11 rokov na aute 14 na motorke) ze by som sposobil skodu. ale mame znamych, co maju znamych... proste, pozname ludi, co robia likvidacie udalosti a dam na ich rady, ked sa treba "zaradit do spravneho radu".
rado.c, aky je problem s tymi 2 poistovnami, preco u nich neuzavriet PZP ?
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

iurai napísal:
rado.c napísal:
iurai napísal: rado.c - mam to chapat tak, ze si musel ty zaplatit sposobenu skodu, lebo tie 2 menovane to odmietli ?
nastastie, nestalo sa mi doposial (soferujem 11 rokov na aute 14 na motorke) ze by som sposobil skodu. ale mame znamych, co maju znamych... proste, pozname ludi, co robia likvidacie udalosti a dam na ich rady, ked sa treba "zaradit do spravneho radu".
rado.c, aky je problem s tymi 2 poistovnami, preco u nich neuzavriet PZP ?
netvrdim, ze to bude pravidlom, ale vraj prave s nimi je najhorsia "dohoda" v pripade likvidacii poistnych udalosti. uzavriet-neuzavriet: myslim, ze tu sa neriesi iba PZP, pretoze to nechrani teba (myslism investovanie do opravy tvojho auta) v pripade, ak sposobis skodu. ak je tebe sposobena skoda (to riesi PZP) zalezi od dotycneho vinnika, v akej poistovni ma zmluvu. ak ty sposobis skodu, a ide to z tvojej PZP, velmi neriesis, ci dotycnemu preplatia za 2 tyzdne, ci za 2 mesiace.
islo skor o to, ake su skusenosti ludi, co riesia poistne udalosti k spokojnosti klientov!!
u PZP je cena asi urcujucim kriteriom...
iurai

myslim si, ze pokial sa klient PZP (ten kto uzavrel PZP pre svoje auto ) nedostane do situacie, ze musi zaplatit skodu poskodenemu (lebo jeho poistovna to odmietla), tak je to zhruba jedno.

Osobne by som radsej uzavrel poistku u poistovne, ktora sa sprava ferovo.
1. Napriklad nezvysuje spekulativne ceny existujucim klientom a neznizuje akciovo ceny novym zakaznikom
2. Nepodporuje skodcov na ukor klientov, co nesposobuju skody. Napriklad tym, ze dava vsetkym rovnaky bonus
3. ponuka dobre produkty. napr. zlava ak je jediny sofer, zohladnenie rocne najazdenych km, alebo vyrazna zlava, ak nepouzivas 2 auta sucasne. (mozno nieco z tohto sucasna legislativa neumoznuje)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Vieš o nejakej poisťovni na SK, ktorá tieto body spĺňa, resp. aspoň jeden z nich? :twisted:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

hmm, to potrva kym sa to zlepsi. 1 a ciastocne 2 su kvoli boju o kazdu dusu. a za jednu a tu istu sluzbu nemoze jeden klient (novy) platit 3000 a druhy (stary) 6000.
ale Slovaci si bohati a pohodlni.
Treba im to zratat a neferovosti si zapamatat. Napiste im este dnes vypoved, aby vedeli, ze s Vami nebudu zametat.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslím, že to postupne zisťuje, čím ďalej, tým viac ľudí. Vidím to aj vo svojom okolí a rovnako to odporúča aj moja poisťovacia agentka. 8)
Opel Astra F-CC, X18XE
Bedgo

Re: Kolko platite poistku????

Príspevok od používateľa Bedgo »

kooperativa 1,8 benzina a platim 6900
langdon2
Admin - Opelclub VIP člen
Admin - Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa langdon2 »

Hooodne vela......
1.4 16V 4300 rocne KOoperativa
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Stanley224
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Mar 2008, 12:15
Auto: Iná značka
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stanley224 »

no dost celkom.ja mam alianz a platim 4710,-rocne a to mam 2,0diesel
Mazda 6 Wagon 2.0 MZR-CD
Grave Digger

Príspevok od používateľa Grave Digger »

3750 Sk na 1.8 benzín
Redline
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 04 Okt 2008, 16:26

Príspevok od používateľa Redline »

Generali 4540 Sk 1.8 Benzin
petof
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 08:22
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa petof »

nazdar viem ze to je dlho rozoberana tema ale tak moja zakonna poistka bola 3475 ,- / rok , Poistovna Allianz , podla mna v pohode.
Opel Astra G 1.4/16V , r.v 2002 ,http://www.publicons.de/images/trans.gif
Viktor
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49

Príspevok od používateľa Viktor »

ako najlepšie vybaviť nižšiu poistku? na kadetta 1,6 platím v kooperative skoro 6tis. na rok sice mám vodičák len 2roky tak asi preto je tá cena vyššia ale bolo by dobré ušetriť aspoň tisícku
Kadett E 1.6
georgo19

Príspevok od používateľa georgo19 »

corsa b rv.98 1.0 12v- Kooperativa - 2.100sk :P
Frenky Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Frenky Signum »

Signum 1,9 CDTi 110kW - 4913,- (Allianz)
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
iurai

Viktor napísal:ako najlepšie vybaviť nižšiu poistku? na kadetta 1,6 platím v kooperative skoro 6tis. na rok sice mám vodičák len 2roky tak asi preto je tá cena vyššia ale bolo by dobré ušetriť aspoň tisícku
mne na 1.6 nechcu dat menej nez 5500 v Kooperative. Treba zohladnit, ze to je pre Bratislavu, takze je tam cca 10 % navyse.
Bud je Kooperativa zla, alebo ja.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Košice a Bratislava sú v rovnakej kategórii rizika a ja, taktiež v Kooperatíve, za jednaosmičku, platím oveľa menej.
Podaj výpovaď. Napokon, pre tých, ktorým končí poistné obdobie spolu s koncom roka, je najvyšší čas.
Opel Astra F-CC, X18XE
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"