Mám Opel Astra , r.v 2002 , 1.4 , 16V , Z14XE R , 140 tisic km.
Moj problem :
Pred tyzdnom v pondelok som siel z prace asi po 1 KM ako som vyrazil mi preblikla kontrolka elektroniky motora
stalo sa to prvy krat hned som podradil z 5tky a az som spomalil. dal som nohu z plynu dole kontrolka svietila. auto kleslo na vykone vobec netahalo. ked som chcel pridat kontrolka blikala.
Preto som zvysny kilometer dosiel na 3jke domov maximalne 50km/h.
Po odparkovani 10 minut som volal kamaratovi co sa vyzna ako tak do aut ze mu ukazem problem co sa deje s autom. Na podiv auto naštartovalo pekny zvuk ticho a nic nesvietilo na palubovke.
Tak ze sa ideme previest , 15 minut som sa vozil a nic otacky som vytačal mimo dediny klasika 90km/h ziadne problem . ostal som prekvapeny . chyba asi bola ze som nesiel na diagnotisku hned dalsi den. presiel tyzden bez poruchy / svietenia kontroliek straty vykonu. Auto fungovalo normalne.
Az do vcera ked som siel poobede prec a asi tiez po 5 minutach jazdy zacala blikat kontrolka ta co je v prilohe. hned padol vykon auto ako keby sa dusilo. dal som nohu dole z plynu a ostala svietit , a tak som siel pomaly do ciela asi 8 km este.
tam som zotrval cca 1 hodinu po naštartovani ze idem domov opať auto bolo tiche normalny zvuk len to ze kontrolka ostala svietit. ale vykon v normalne auto išlo v poriadku.
Po dnešnej diagnostike ukazalo chybu 0300 Cievka zapalovania.
Servisak mi aj povedal že ak padal výkon auta ma to súvis s tretim valcom. že to tam bolo pekne vidno.( sice neviem kde )
Že ak su staršie sviečky tak že cievka zapalovania prebíja niečo.. moc odborných nazvov na mna ... ktorym nerozumiem.
Povedal mi že nova cievka zapalovania + sviečky
Má niekto podobne skusenosti ?
Chyba bola vymazana a chcem sa spýtat či sa da na tom zatial jazdit či nehrozi ziadne poškodenie inych časti v aute.
Ďakujem
kod chyby 0300
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
petof
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 08:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
kod chyby 0300
Opel Astra G 1.4/16V , r.v 2002 ,http://www.publicons.de/images/trans.gif
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
VIes ake stare sviecky mas? Vymen ich, to je zatial to najlacnejsie co mozes vyskusat.
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
petof
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 08:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
čo vlastnim toto auto je cca viac ako 2 roky som sviečky nemenil.
Opel Astra G 1.4/16V , r.v 2002 ,http://www.publicons.de/images/trans.gif