Vypadlo mi osvetlanie pristrojovky a kurenia!

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Miko1984
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 12 Mar 2010, 17:17
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Vypadlo mi osvetlanie pristrojovky a kurenia!

Príspevok od používateľa Miko1984 »

Caute oplaci,vzdy mi niekto z vas dobre poradil,tak dufam ze mi niekto pomoze aj teraz...Mam astru G "99"Prestala mi svietit pristrojovka-svieti iba displej s kilometrami,odislo aj osvetlenie okolo kurenia,dispej na stredovom paneli nesvietil uz pred tym.Svieti mi iba ovladac na zapinanie svetiel....poistky som skontroloval a su dobre.Neviem ci mi odisli ziarovky a musim vymenit nove,co sa mi teda vobec nechce,urcite viete aka je to robota :shock: alebo mam nieco s elektrikou,pretoze mi blbnu aj stierace.Ide iba druha rychlost,cyklovac cvaka na prazdno.Neviem ci mam zly motorcek alebo kontakty na prepinaci stieracov....prepacte,viem ze som dal dve temi v jednej,ale mozno to suvisy a mam problem komplet v elektrike.Za kazdy nazor dakujem
Používateľov profilový obrázok
buci_vectra
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa buci_vectra »

Skontroluj si najprv ziarovky ktore ti nesvietia, budu zrejme vypalene.
Nemusi byt problem hned v elektronike.

Stierace s tym podla mna nasuvisia, skontroluj si na motorceku stieracov konektor, aj packa stieracov sa da premerat.
Zial momentalne nemam k schemam pristup, tak ti viacej neporadim.
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová ;)
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE

PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Fifčok
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Júl 2009, 22:03
Auto: Insignia
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fifčok »

hmm a to osvetlenie ty odislo len tak, zo dna na den?
robil si nieco na aute? ...
skusil by som na nejakom lahko dostunom mieste vymenit ziarovky. Potom by sa uvidelo ci je problem v tom alebo v niecom inom.
pripadne premerat napetie.
Insignia ST A20DTH 120kW r.v. 2014
Omega B MV6 X30XE 155kW r.v. 1997 - ex
Vectra B Z18XE 92kW r.v. 2001 - ex
Miko1984
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Fifčok napísal:hmm a to osvetlenie ty odislo len tak, zo dna na den?
robil si nieco na aute? ...
skusil by som na nejakom lahko dostunom mieste vymenit ziarovky. Potom by sa uvidelo ci je problem v tom alebo v niecom inom.
pripadne premerat napetie.

mal som vytiahnute autoradio,bol povoleny kontakt na antenu.Zistil som ze je rozbita koncovka,ktora sa napaja na antenu.To radio nie je original a bola tam riadna grca kablov,niekto to tam jednoducho napratal a hotovo.Ja som dal vsetko naspat ako bolo,vsetko na aute fungovalo ako pred tym....Myslis ze moze byt chyba tam?
Miko1984
Nový užívateľ
Nový užívateľ

A nevies prosim ta kde by som tu na fore nasiel navod,ako zhodit ten motorcek stieracov,mam navod aj s fotkami ako rozobrat celu pristrojovku aj stredovy panel,nikto mi poslal link na cesky opel klub kde boli aj fotky,to bolo super,nieco take by som potreboval aj k tym stieracom.Mne vacsinu,ked robim bez navodu zostane zopar srobou navyse :lol: a potom som z toho nervozny
Miko1984
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Este ma napadlo,ci nemoze byt problem v tom vypinaci na svetla,ten sice svieti,ale na nom sa da stlmit alebo zosilnit osvetlenie pristrojovky.Neviete ci je prepojene aj s osvetlenim stredoveho panelu?Mozno som ho omylom stlmil,potom sa pokazilo a preto to nesvieti.....ale to by nesvietil ani ten vypinac na svetla nie?
Fifčok
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Júl 2009, 22:03
Auto: Insignia
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fifčok »

na to rozobratie toho motorceka stierov skus pozriet do prirucky jak na to, najdes ju tu:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=2430
s tym cosi robil to radio neviem.. ak to potom fungovalo vsetko OK ... ale mohlo byt nieco niekde povytiahnute a ked si presiel po jame alebo nerovnosti sa to rozpojilo, al eto len polimizujem skus najprv tie ziarovky ...
hmm a ten vypinac ten ma stlmit vsetko osvetlenie pristrojovky ....
a nemusis vzdy davat novy prispevok, ked chces nieco co si prave dopisal len doplnit staci editovat tvoj stary prispevok
Insignia ST A20DTH 120kW r.v. 2014
Omega B MV6 X30XE 155kW r.v. 1997 - ex
Vectra B Z18XE 92kW r.v. 2001 - ex
buci_vectra
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa buci_vectra »

Na astre som si to dajak nevsimal, ale na vectre mi to kolecko na regulaciu intenzity funguje tak, ze ked kluc nieje v spinacke a zapnem stretavacky, tak vsetko svieti plnym jasom, negeaguje na kolecko. Na kolecko zacne reagovat az ked zapnem zapalovanie.
Ale keby si mal stlmene osvetlenie, tak ti to stlmi aj display pocitadla km... a ten si pisal, ze ti svieti.
Mam aj tak pocit, ze ti len vyhoreli ziarovky... :roll:
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová ;)
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE

PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
misso101
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 20:13
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa misso101 »

same problem here...
ani mne nesvieti kurenie, ostatné mi svieti. už len objednať modré ledky a ide sa na výmenu a zmenu podsvietenia
Astra G 2,0 16V Turbo
iurai

podsvietenie pristrojovky a ovladacov - princip cinnosti

Príspevok od používateľa iurai »

Podsvietenie pristrojovky, ovladacov kurenia, informacneho displaya, tlacitok, originalneho radia a podobne na Vectra B, Astra G a mozno aj inych Oploch funguje takto:
a) ked su vypnute svetla - plna intenzita
b) ked su zapnute svetla (nie denne svietenie) - intenzita podla nastavovacieho kolecka v spinaci svetiel.

premenlive kladne napatie na podsvietenie vyraba multitimer, co je modul primontovany do poistkovej skrinky, toto napatie je rozvedene do vsetkych vymenovanych suciastok.
ak je niekde skrat, napr. zle vlozena samovyroba LED ziarovky, alebo , tak podsvietenie vypadne vsade.
rovnako aj, ak je porucha v multitimeri

toto napatie je dovedene na konektor radia, takze chyba moze byt aj tu, alebo v samotnom radiu
Miko1984
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Re: podsvietenie pristrojovky a ovladacov - princip cinnosti

Dakujem,skusim pozriet este raz to radio,rovno zhodim stredovy panel a pozriem ci su tie ziarovky odpalene.Ale ak nie,budem musiet behnut do servisu,nech sa mi na tu elektriku pozru.
Ale aj tak vsetkym moc dakujem.
Miko1984
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Misso k tej tvojej zmene podsvietenia zelam vela pevnych nervov a trpezlivosti.Mozno aj mna to caka.
misso101
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 20:13
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa misso101 »

Miko1984 napísal:Misso k tej tvojej zmene podsvietenia zelam vela pevnych nervov a trpezlivosti.Mozno aj mna to caka.
ja sa už nato aj teším, aspon sa nebudem celý den nudiť, potom si dáme vedieť ako to dopadlo, chcel by som to v marci už meniť. :)
Astra G 2,0 16V Turbo
Miko1984
Nový užívateľ
Nový užívateľ

ja sa už nato aj teším, aspon sa nebudem celý den nudiť, potom si dáme vedieť ako to dopadlo, chcel by som to v marci už meniť. :)[/quote]

Dohodnute,ked budem mat odpalene ziarovky,budem sa do toho musiet pustit aj ja.Ja som to tu riesil pred par mesiacmi,ked som si chcel minit podsvietenie na modro,ale stale nbolo casu.Chalni z fora mi poposielali fotky ako to pozhadzovat,tak teraz sa hodia a cas si budem musiet najst :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - ELEKTRO"