autoradio - strata pamäti, pomoc

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

kmiro1
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 04 Dec 2009, 13:35
Auto: !! Zmeň si model auta !!

autoradio - strata pamäti, pomoc

Príspevok od používateľa kmiro1 »

zdravim, potreboval by som od Vas radu

mam opel vectru c 1.8 2006, dal som do nej autoradio clarion, hrat hra super, nerobi my to pravidelne, ale raz za cas autoradio straca pamat a musim si ho odznova nastavovat a ladit stanice..

na napajanie treba mat zapojene 3 kable, stale napatie + a - mam zapojene spravne, 3ti kabel by som mal zapojit tam, kde po nastartovani ukazuje +12V a po vypnuti zapalovania 0V, ale take napatie som tam nenameral tak som ten 3ti kabel zapojil na napatie do zapalovaca (nakolko do zapalovaca ide napatie +12V az po nastartovani),

ak viete v com moze byt problem tak my skuste poradit, pripadne skadial by som mohol este skusit zobrat napajanie na ten 3ti kabel..

myslim si, ze v autoradiu by chyba nemala byt, nakolko si to nastavenie a aj stanice pamata, len raz sa my nastavenie vymaze napriklad az na stvrty den (medzitim prve tri dni je vsetko v poriadku), inokedy my pamat autoradia nedrzi ani jeden den..

Dakujem Vam za vsetky rady..

moved by admin
marwi

Príspevok od používateľa marwi »

Tie + kable maju farbu : cerveny a zlty. Urcite musia byt v ISO konektore ( to je ten konektor pre pripojenie radia) Treba ich pohladat a zapojit. Pravdepodobne je chyba v tom , alebo ich oba pripojit na trvale + a bude sa dat zapnut radio aj bez kluca , ale bude mat trochu vacsi odber , ak jazdis denne tak to nebude vadit. Ak nejazdis tyzden aj viac , tak to moze vybijat baterku , ak uz mas slabsiu... Prajem dobry zvuk...
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

toto auto ma v ISO konektore len stale napajanie, ziadnych +12v od klucika tam nie je
kmiro1
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 04 Dec 2009, 13:35
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa kmiro1 »

stale napatie tam mam aj som ho nameral +12V (+12 mam ten zlty kabel) a prave toto napatie by malo udrzivat nastavenie autoradia a ulozene stanice, len neni tomu stale tak, sem tam sa stanice vymazu a nastavenie autoradia strati pamat, len nechapem co moze byt toho dosledkom..

dalsie napatie +12V (ten cerveny kabel) som riesil tak, ze som ho zapojil na zapalovanie a po nastartovani sa my zapne automaticky autoradio, moze byt chyby aj v tom ze som zapojil ten cerveny kabel na napatie zo zapalovaca?

podla mna na to, aby si autoradio zapamatalo ulozene stanice a nastavenia je potrebne to stale napatie, ktore mam zapojene spravne..

skusim este +12V (cerveny kabel) zapojit na priamo so stalym napatim (zlty kabel), len dufam, ze my to moc baterku vybyjat nebude, zatial my startuje na prvy krat a niekedy 2-3 dni nejazdim..

dakujem
Napísať odpoveď

Návrat na "AUDIO/VIDEO/NAVIGÁCIA - VŠEOBECNE"