problem startovania
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Jan 2011, 13:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
problem startovania
Caute mal uz niekto tento problem S Astrou G1.4 16v,v septembri svietila kontrolka motora EGR ventil-meneny ,potom miestami svietila ale teraz asi 2tyzdne svieti stale pred tyzdnom problem startovat na 2-3 opakovanie/doteraz bez problemov aj pri -18,baterka tiez bez problemov/vcera uz katastrofa min.5-10 krat za sebou taha taha ale naskocí s tazkostami aj to ked uz plynom nadoraz pomozem.Cím dalej sa to zhorsuje,povodne sme tapali zapalovacia lista-cievka no dnes sme odskusali kamaratovu a to iste takze asi inde bude problem,po diagnostike -vypíse chybu vo 1,2,3,4 valci chyba zapalovania a ten pan na 95% urcil vadnu riadiacu jednotku.EGR o.k. ,tok paliva tiez,cestou domov problem sa uz aj na jednotke rozbehnut a na 4,5 stupni trhanie.Tak uz neviem fakt R.J.?sviecky lamda kat. asi nie?Neda sa nieco este robit aj s R.J. ci kupit "novu"-repas.Doteraz dol Opel u mna "nemec"ale uz viem ze ma svoje "muchy" ako aj ine.Dakujem za rady a odpovede.Rasto.
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Sep 2010, 19:03
Re: problem startovania
Rastislav Blizniak napísal:Caute mal uz niekto tento problem S Astrou G1.4 16v,v septembri svietila kontrolka motora EGR ventil-meneny ,potom miestami svietila ale teraz asi 2tyzdne svieti stale pred tyzdnom problem startovat na 2-3 opakovanie/doteraz bez problemov aj pri -18,baterka tiez bez problemov/vcera uz katastrofa min.5-10 krat za sebou taha taha ale naskocí s tazkostami aj to ked uz plynom nadoraz pomozem.Cím dalej sa to zhorsuje,povodne sme tapali zapalovacia lista-cievka no dnes sme odskusali kamaratovu a to iste takze asi inde bude problem,po diagnostike -vypíse chybu vo 1,2,3,4 valci chyba zapalovania a ten pan na 95% urcil vadnu riadiacu jednotku.EGR o.k. ,tok paliva tiez,cestou domov problem sa uz aj na jednotke rozbehnut a na 4,5 stupni trhanie.Tak uz neviem fakt R.J.?sviecky lamda kat. asi nie?Neda sa nieco este robit aj s R.J. ci kupit "novu"-repas.Doteraz dol Opel u mna "nemec"ale uz viem ze ma svoje "muchy" ako aj ine.Dakujem za rady a odpovede.Rasto.
Jednoducho servis a oni pojdu vylucovacou metodou a zistia pricinu, ja idem v pondelok s tym istym problemom do servisu tak uvydim ze kolko ma to bude stat
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 21:16
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
skus si najst na fore,ja som mal podobne problemy...
potom jedneho rana som uz ani nenastartoval auto..ukazovalo mi zle spalovanie na 2 valci...dalsi den zle spalovanie na 4 valci a stale daky iny..vymenili sme listu zapalovaciu z druheho auta a pisalo to to iste..auto ani nenastartovalo..
vymenili mi katalyzator a zrazu auto slo ako hodinky...po dakom case mi to zase zacalo vyhadzovat zle spalovanie raz na tom,raz na onom valci...bolo mi povedane,ze v motoroch Z14XE velmi casto odchadzaju riadiace jednotky a mozno preto mi to hadze taketo hluposti...po case to dako prestalo a teraz to islo polroka celkom v pohode..niekto vravel,ze mozno predierajuce sa ventily..
kazdopadne som auto predal dokym slo ako-tak a som spokojny...tieto motory Z14XE to je kriiiz...
potom jedneho rana som uz ani nenastartoval auto..ukazovalo mi zle spalovanie na 2 valci...dalsi den zle spalovanie na 4 valci a stale daky iny..vymenili sme listu zapalovaciu z druheho auta a pisalo to to iste..auto ani nenastartovalo..
vymenili mi katalyzator a zrazu auto slo ako hodinky...po dakom case mi to zase zacalo vyhadzovat zle spalovanie raz na tom,raz na onom valci...bolo mi povedane,ze v motoroch Z14XE velmi casto odchadzaju riadiace jednotky a mozno preto mi to hadze taketo hluposti...po case to dako prestalo a teraz to islo polroka celkom v pohode..niekto vravel,ze mozno predierajuce sa ventily..
kazdopadne som auto predal dokym slo ako-tak a som spokojny...tieto motory Z14XE to je kriiiz...
OPEL CORSA,1.3 CDTI,51KW,rocnik 2005
-
- Nový užívateľ
problem startovania
Cau,tu zapalovaciu listu sme skusili aj od kamarata a robilo to to iste,Sviecky boli menene pred 4 rokmi mechanik hovoril ze tam by nemal byt problem ale aj tak som budem menit rozvody ,olej uvidím aj brzdy pri 120000km takze príde aj na sviecky.Jeden kamarat mal toto podobne s Peugeotom to trhanie a nedalo sa uz nastartovat -zaneseny resp.rozsypany katalyzator.mirda2908 napísal:skus si od niekoho poziciat zapalovaciu listu a potom uvidis a kedy si menil sviecky ale skor to bude vtej liste chlapci o auto sa musite aj starat nie len sadnut a ist :roll:
-
- Nový užívateľ
Cau tak ako si pochodil aby som bol v obraze ?
- deathrunner
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Aug 2010, 19:12
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 21:16
- Kontaktovať používateľa:
nemal som moc na vyber,auto som dal do servisu,ja som bol na sluzobke...volali mi zo servisu asi 10krat nech to riesim alebo si pridem po auto...
povedali mi---mame original katalyzator GM za 1000 eur alebo daku nahradu za 500...zobral som tu nahradu....malo to trosku iny zvuk ale inak auto slo OK...
potom mi kamos vravel,ze u nich daju UNIVERZALNY katalyzator a navaria ho dolu..za 50 eur to mas spravene...ale tomu by som moc neveril.....
povedali mi---mame original katalyzator GM za 1000 eur alebo daku nahradu za 500...zobral som tu nahradu....malo to trosku iny zvuk ale inak auto slo OK...
potom mi kamos vravel,ze u nich daju UNIVERZALNY katalyzator a navaria ho dolu..za 50 eur to mas spravene...ale tomu by som moc neveril.....
OPEL CORSA,1.3 CDTI,51KW,rocnik 2005
-
- Nový užívateľ
Jednoducho servis a oni pojdu vylucovacou metodou a zistia pricinu, ja idem v pondelok s tym istym problemom do servisu tak uvydim ze kolko ma to bude stat[/quote] Cau Achmed 24, ako si dopadol v servise ?
- mick04
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
Samozrejme že každá automobilka má svoje čierne kone a svoje nepodarené roky výroby áut, Opel bol pred VWnom do roku 1990-1-2-3 a tak je to aj uvádzané čo som sa dočítal, potom po Calibre a Omege Lotus Opel zaspal a VW ho predbehol aj čo sa marketingu týka, čo sa presne dialo to ti nikto nepovie, kto ťahal za nitky či sa Opel podriadil GM?, ale asi určite, tam ide o velke peniaze a ťahá sa za dlhé nitky, čo ti dovolia to môžeš ináč končíš, v robote mám Mercedes a aj VW a poruchy sú aj tam: Viano, Touran, Caddy, vo VW boli nepríjemný, neochotný, bol si u nich nič, potom prišla kríza a niečo sa zlepšilo ale pokial je auto v záruke tak nič sa nezistilo všetko v norme prečo auto trhá nevieme, po záruke, toto je opotrebené, toto treba vymeniť, jedna kontrolka svieti druhá kontrolka svieti a eurá idú a idú, neviem čo chceš počuť, že Opel vybehol v roku 1990 na trh s Calibrou a my sme sa vozili na Śkode 105, 120 ?!Toto je téma na jednu knihu 8)Hrabo napísal:podla mna OPEL je najslabsi Nemec
samozrejme nic v zlom..je to fakt
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
Calibra C20NE-EX
spekulacie nad slabym Oplom som dal do tejto temy
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
-
- Nový užívateľ
problem startovania
caute ak mam problem startovat natocit ASTRA G na 5-6 krat na diagnostike vypíse problem zapalovania v 1,2,3,4 valci a vyskusali sme nove sviecky a z kamaratovho auta zapalovaciu listu -ma ASTRA G 1.6 16v a moje AStra G 1.4 16v robilo to to iste teda mali sme teda radsej pouzit z 1.4 ?,chyba RJ,katalyzatora alebo TESNENIE POD HLAVU a je niekto v okolí Trencina okrem OPLU kto by to vedel zistit?Dík.