Padá nafta?

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
schumi80
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Dec 2008, 15:17
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa schumi80 »

myslis od iuraja toto :

este mozes vyskusat nastartovat, nechat bezat 30 sekund a vypnut
a potom skusit startovat po hodine. ci bude start lahsi

a stopni si na hodinach, ze kolko presne sekund si startoval, alebo si urob nahravku na mobile.

ked nastartuje a 30 sekund pobezi, tak sa nijako nezohreje motor.
dalsi start o hodinu bude rovnako studeny, rozdiel bude v dobe statia auta:
1 hodina oproti 12 hodinam

ano skusil a moj vysledok :

Dnes rano pri vonkajsej teplote -16 stupnov som toto skusil: Prve starovanie: 2 x po 20 sekund az potom chytilo
Druhe startovanie o hodinu neskor: 10 sekund a chytilo pekne

Tak mi z toho vychadza ze sa mi zavdusnuje palivovy privod

Administrator Nechcem prenasat temu len odpovedam
Opel vectra 2,2 Dti CDX r.v. 9/2001
Dracolich
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 30 Aug 2010, 19:54
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa Dracolich »

No to máme potom fakt ten istý problém. Ono ak pozrieš auto zospodu nemusí byť ani nič vidieť, pretože tam stačí malá bublina a už je to v háji.
Skôr som ale myslel od neho to meranie tlakov
schumi80
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

kompresiu som neskusal ale premyslam nad extra pumpickou a ked tak si nataham ale Teo to neodporuca. Ale viem ze Renaut to ma uz ma od výroby a fuguje to. Skusal som i test na padanie nafty
/parkovanie z kopca s plnou nadrzou alebo do kopca/ a bolo to rovnake neviem nakolko je tento test vierohodny....
pito15
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Jan 2009, 14:45

pada nafta

Príspevok od používateľa pito15 »

ako som už písal že všetko čo sa dá vymeniť je vymenené tak som prepojil a obišiel filter priehľadnou hadicou a zistil som že ráno tam nafta je v tej hadičke. Na druhý deň mi vonkajšia teplota ukazovala minus 12 a auto som nechal 2 krát nažhaviť a chytilo dosť dobre . Na další deň som ten prepoj odstránil a nechal auto stáť 2 dni ledva som ho natočil cez káble sme sa natočili kým potvora lapila....
další pokus bol znova prepojiť a obísť filter a nechal som ho stáť do rána ...nafta ráno v hadici bola a teplota vonk bola minus 5 auto chytilo dosť dobre ......další pokus bol že som to vrátil naspäť a nechal stáť do rána teplota bola ešte lepšia minus 1 a na počudovanie mi to nechcelo chytiť a musel som použiť káble aby chytilo
Takže mám asi chybu niekde vo filtri ako to už našli viacerí ktorým tiež robilo také problémy ......viete kde sa dá taký kompletný obal filtra zohnať....?????
ešte som zistil že mi to dosť slabo točí štartérom a baterka je asi ročná...tak som bol u jedného elektrikára a ten mi meral dobíjanie a zistil že by to malo dobíjať viac ako dobíja tak mu to musím na jeden deň tam nechať a on mi skontroluje či tam nie sú nejaké straty v nedokonalých spojoch ....takže potom uvidím či niečo našiel ....
schumi80
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Re: pada nafta

pito15 napísal:ako som už písal že všetko čo sa dá vymeniť je vymenené tak som prepojil a obišiel filter priehľadnou hadicou a zistil som že ráno tam nafta je v tej hadičke. Na druhý deň mi vonkajšia teplota ukazovala minus 12 a auto som nechal 2 krát nažhaviť a chytilo dosť dobre . Na další deň som ten prepoj odstránil a nechal auto stáť 2 dni ledva som ho natočil cez káble sme sa natočili kým potvora lapila....
další pokus bol znova prepojiť a obísť filter a nechal som ho stáť do rána ...nafta ráno v hadici bola a teplota vonk bola minus 5 auto chytilo dosť dobre ......další pokus bol že som to vrátil naspäť a nechal stáť do rána teplota bola ešte lepšia minus 1 a na počudovanie mi to nechcelo chytiť a musel som použiť káble aby chytilo
Takže mám asi chybu niekde vo filtri ako to už našli viacerí ktorým tiež robilo také problémy ......viete kde sa dá taký kompletný obal filtra zohnať....?????
ešte som zistil že mi to dosť slabo točí štartérom a baterka je asi ročná...tak som bol u jedného elektrikára a ten mi meral dobíjanie a zistil že by to malo dobíjať viac ako dobíja tak mu to musím na jeden deň tam nechať a on mi skontroluje či tam nie sú nejaké straty v nedokonalých spojoch ....takže potom uvidím či niečo našiel ....
Toto s prievitnou hadickou urcite skusim

Ale teraz som nasiel este na inej stranke toto citujem:
Skus dat na palivovy privod spätny ventil, stoji par korun, a palivo padat nebude. Treba ho dat co najnizsie. Vela stasia
Dracolich
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 30 Aug 2010, 19:54
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa Dracolich »

No ja tam spätnú klapku mám - dal som ju pred palivový filter. Obal palivového filtra zoženieš od niekoho kto chodí do zahraničia na súčiastky - akús autobazáre a autovrakoviská (ja zatiaľ hladám neúspešne). A baterka má koľko Ampérhodín?
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

vidim, ze sa do toho seriozne pustate.

cital som niekde postup, ze sa naftove vedenie odpoji najprv pri nadrzi a potom sa tam pripoji merac podtlaku
potom sa urobi podtlak a sleduje sa, ze ci vedenie podtlak drzi, alebo nie.

ak nie, postupuje sa dalej odpojenim dalsej casti vedenia nafty a takto sa hlada netesnost.

mozno to bolo pouzitim tlaku, to sa uz nepamatam.

dalsie moznosti boli spatny ventil alebo prehistoricka naftova pumpicka (zeby Peugeot ?) k tomuto som cital aj nazor, ze to nie su dobre rady

inak u tychto starsich aut moze byt zle startovanie suhrnom roznych mensin pricin. potom tazko najst hlavneho vinnika

este tu mate jednu temu:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... t=padan%2A
schumi80
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

premerat tlak v palivovom systéme by mi snad vedeli i v servise opel, nie? a ked to bude dobre mozem vylucit padanie nafty?
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa Brembo.SV »

daj priehladnu hadicku i na prepad od vstrekovacieho cerpadla. **mal som prasknuté prepadové potrubie na vstrekovacoch,nafta neunikala, v palivovom filtry bola nafta,no vstrekovacie cerpadlo bolo bez nafty. Zavzdusnit sa ti to moze i cez prepad.
schumi80
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Bol som v opli a vymenili mi palivový filter auto 3 dni chytalo hned na tuk a potom zasa to iste tazke štartovanie. Ako je to mozne? Aditíva do
dávam stale
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Čo z toho, čo ti radili vyššie, si spravil, okrem toho, že si dal auto do servisu?
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - VŠEOBECNE"