BLOW OFF ventil.. dobry napad dat to do Vectry 2.0 DTI ??

Moderátori: dulo, buci_vectra

kto je "ZA" BOV ?

Hlasovanie ukončené 10 Jan 2011, 16:32

za
2
13%
proti
14
88%

Celkom hlasov: 16

Používateľov profilový obrázok
Ciblieri
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Dec 2010, 16:25
Auto: !! Zmeň si model auta !!

BLOW OFF ventil.. dobry napad dat to do Vectry 2.0 DTI ??

Príspevok od používateľa Ciblieri »

Caute Oplaci :) . Myslite ze by sa oplatil kupit BOV do VECTRY 2.0 DTI ?? ak ano preco ? a ak nie tak tiez preco ? :) diky za rady..
Opel Vectra 2.0 DTI rv.:99
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

nehlasoval som lebo neviem asi by to bolo dobre len pre zvukovy efekt
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
marek1512
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Apr 2008, 23:24
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa marek1512 »

Ja mám pocit, že ten ventil tam máš, akurát ti nepúšťa vzduch do atmosféry, čím to nemá ten efekt...
Vauxhall Vectra C SRI 1.8 VVT 2008
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
Ciblieri
Nový užívateľ
Nový užívateľ

a myslis ze keby som dal iny tak by to spravilo daco s vykonom alebo akceleraciou.. a ak mi to nepusta do atmosfery tak kam potom ? :?:
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

ak to ches pre akceleraciiu a vykon tak to ti nepomoze aspon moj nazor lamy do aut ..
ak chces vykon tak bud chip tuning alebo kupit ine auto.
BOV ti nejak nepomoze ale pre efekt ano toto je moj nazor a mozno si ho dam aj ja :)
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

ZA: dobry pocit

PROTI: nema ziaden uzitok
Ciblieri
Nový užívateľ
Nový užívateľ

rozumiem.. a myslite ze to bude poriadne odfukovat ? a este jedna otazka : fungoval by BOV ktory je na turbo benzinove motory ? ci tam je nejaky rozdiem medzi nimi ?
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13

Príspevok od používateľa dikard »

jednoznacne rozdiel je tam sice neviem aky ale niekde som to cital benzin a diesel je rozdiel :wink:

cital som aj ze ak tam das druhy tak spravi to nielen zvuk ale aj skrati odozvu turba pri preradovani a tym je auto trosku menej lenive
no ako uz bolo spomenute tak ide o zbytocnost lacnejsi je chip alebo druhe auto :lol: :lol:
plus plus korea :D
Ciblieri
Nový užívateľ
Nový užívateľ

cipnute uz je.. hento by som chcel v podstate len pre efekt.. ale nenasiel som ziadny navod medzi co sa to montuje a ze ak by sa mi to nepacilo ci sato da vsetko vratit do povodneho stavu..
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

tu mas jednu citaciu:

Kód: Vybrať všetko

Blow off v preklade odfuknut sfuknut

Princip blow off ventilu sa da pochopit len ak poznas cinnost turba ... v principe sa turbo sklada z dvoch turbin spojenych hriadelkou jedna turbina je napojena na vyfukove potrubie kde ju horuce spaliny z motora roztacaju tym sa cez osku roztaca druha turbina ktora tlaci vzduch do sania motora pod tlakom ... pre este lepsi efekt je vhodne tento stlaceny vzduch este ochladit a preto sa este za turbo umiestnuje chladic stlaceneho vzduchu (intercooler) tiez je na turbe umiestneni aj regulator maximalneho tlaku turba (actuator) ktory pri maximalnom tlaku turba cast spalin odvedie od turba priamo do vyfuku a tym nedovoli aby sa prekrocil maximalny tlak turba ... rychlost otacania turba zavisi od mnozstva spalin a tlaku vyfukovych plynov to znamena ze cim viac pridas tym viac sa bude turbo tocit a tym viac bude tlacit vzduch preto turbo zacne tlacit az od urcitych otacok a az potom zacina nastup jeho efektu ... bezne turba pracuju s plniacim tlakom 0,8 az 1 bar a otacky turba sa pohybuju pri tom od 10.000 az 150.000 otacok za minutu ... co sa vsak stane ked je potrebne ubrat plyn napriklad pri preradovani ? turbo je v maximalnych otackach dajme tomu 100.000 ot/min a tlaci 0,8 bar a zrazu tlaceny vzduch nie je kam tlacit lebo motor tym ze si ubral plyn ho uz neodobera a ani vyfukove plyny uz tak nepohanaju turbo dojde pretlakovaniu sania a tym sa vyrazne spomali otacanie turba kedze vyfukove plyny ho nepohanaju a na opacnej strane je tlak ktory brani v otacani ked potom zas pridas trva urcity cas kym zase turbo dosiehne svoje otacky a tym padom aj prevadzkovy tlak a tym padom aj pozadovany vykon ... jednoducho aby nedoslo k pribrzdeniu turba je potrebne prebytocny tlak ktory vznikne v sani nejako odviest a na to sluzi bolw off ventil ktory sa umiestnuje medzi turbo a sanie a da sa nestavit na pozadovany tlak a ked tlak v sani stupne nad nastavenu hodnotu blow off ventil ho odpusti odfukne tym padom turbo nestrati tolko otacok a moze zas po pridani plynu tlacit pozadovany tlak skor ... pri sportovych autach sa okrem tohoto principu pouziva este aj vstreknutia paliva do vyfukoveho potrubia pred turbom cim dojde k jeho vznieteniu a roztocenim turba aby pri preradovani nedoslo k jeho pribrzdeniu je to doprevadzane silnymi detonaciami do vyfuku a plamenmi ... samozrejme ze okrem toho blow off ventil aj setri turbo ... dufam ze z tohoto je vsetkym jasne ze blow off ventil ma vyznam len na motoroch preplnovanych turbom na inych motoroch nema ziadny zmysel (ani na motoroch preplnovanych kompresorom)
P.S.
turbo motorom bez blow off ventilu sa vobec nic nestane k poskodeniu by skor doslo keby nemali funkcny actuator regulator maximalneho tlaku turba
swabel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Levoča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa swabel »

Blow ma vyznam pri benzinovom turbomotore, lebo ma skrtiacu klapku, pred ktorou sa hromadi pretlak.
Na diesel by som to nedaval, tam je turboefekt zanedbatelny. Aj zvuk je srandovny pri diesloch.
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

swabel: skrtiacu klapku ma aj diesel pre informaciu
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

dikard napísal:swabel: skrtiacu klapku ma aj diesel pre informaciu
u diesla to ber tak, ze tu skrtiacu klapku nema
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai: ok dobre ty si tu sef :)
swabel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Levoča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa swabel »

A napisal som ja niekedy, ze diesel nema skrtiacu klapku?? Ako citam, tak citam, nikde som to nespomenul. :)
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

swabel: nechcem sa hadat a ani nebudem len spomeniem ze aj diesle maju skrtiacu klapku ale nie vsetky nedavno som to cital neviem ci tu na fore alebo na CZ ale chlapik pisal ze nejaky model ma len si nespomeniem aky skrtiacu klapku nebudem sa hadat (nie som servisak).... mate pravdu a tym koncim :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"