Náhodné trhanie motora 1.7 DTi
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Radoslav
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Mar 2008, 14:09
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Náhodné trhanie motora 1.7 DTi
Nazdar, mám problém
Mám Astru 1.7DTi a stáva sa mi, že motor trhá, škube. Je to náhodné, 100km prejde úplne plynule bez problémov a potom zrazu škubne. Stáva sa to väčšinou, keď trochu pridám plyn, alebo hocikedy aj len tak keď idem po diaľnici 120, bez pohnutia plynového pedála a zrazu trhne, dva krát, tri krát, kedy ako. Robí to na každej rýchlosti (na neutráli nie, alebo som ešte nemal to šťastie vystihnúť to, je to náhodné). Idem po meste, dvojka pridávam trhá, škube, trojka pridávam trhá škube, štvorka, až dokým nepovolím plyn a len veľmi jemnúčko ho znova pritláčam. Menil som palivový filter, lial som do nádrže aditíva, nalial som tam aj ten prečisťovací prostriedok na nafťáky STP (v takej čiernej fľaši, možno to niektorí poznáte), natankoval som Shell V Power naftu a nič nepomáha. Premeral som aj váhu vzduchu, je úplne v poriadku. Bol som s tým aj v servise Opel, samozrejme sa technik vozil hore dole, vytáčal to a akurát vtedy sa tá kur..a nemecká rozhodla, že bude sekať dobrotu, takže mi nemohol nič povedať. Prišiel som domov a zrazu trhá znova. Niesom technický antitalent, viem si kde čo porobiť aj sám, ale tu mi už dochádzajú sily. Takže by som vás chcel poprosiť, ak by mal niekto nejaký dobrý nápad, alebo podobnú chybu už mal, poraďte, budete môj guru na celý život.
-
spitko
Corsa 1,3CDTI
Ahoj, podobny problem mam aj ja na Corse, chova sa mi presne ako aj tebe. Najskor mi to robilo pri 1600 ot/min teraz aj pri 2000 no a dnes rano som ju startoval tak 3 krat, zacalo to aj pri volnobehu. Motor ma tendeciu zdochnut a niekedy aj zdochne :-(
Stlacam plynovy pedal a nic aj potom pomaly sa zrazu chyti a ide. Som z toho tiez dost nestastny, lebo inak som z autom velmi spokojny.
pomohlo ti to po vymene alebo vycisteni toho AGR ventilu?
Stlacam plynovy pedal a nic aj potom pomaly sa zrazu chyti a ide. Som z toho tiez dost nestastny, lebo inak som z autom velmi spokojny.
pomohlo ti to po vymene alebo vycisteni toho AGR ventilu?
-
Radoslav
- Nový užívateľ

Zatial som este ten AGR (EGR) nevycistil lebo neviem ako na to. Je to tam uplne ine ako u 2.0DTI a nikde som nenasiel ako sa to u 1.7DTI robi. Vyzera to zlozitejsie ako 2,0ka. Je tam na vrchu nejaka riadiaca jednotka a chladic, bojim sa do toho len tak na verimboha pustit, aby som nespravil este horsie.
-
spitko
AGR
No, mna to uz nastvalo a ja som ten ventil odpojil, je to len servomotorcek z ktoreho ide len jeden kabel +/-. A auto ide v pohode, ani necukne. Len mi teraz svieti kontrolka servisu. Skusal som do konektoru zapojit odpor 10 OHM, 15W ale hriel sa ako cert, hlavne ak pridas alebo uberes plyn. Asi vtedy sa privadza napatie na vystup, lebo pri vonobehu sa teplota odporu stabilizovala. Dalsia vec aspom myslim isla mi hore spotreba. skusim este na tom pobehat a uvidim ak nebude v tej spotrebe nejaky extra rozdiel kaslem na to 6 litrov za novy ventil nedam, a zevraj aj na STK nie je problem.
-
Radoslav
- Nový užívateľ

A pred tym odpojenim ti tiez cukalo auto uplne nahodne? Teda vlastne som si vsimol, ze mne to cuka az ked je auto zohriate pri ceste na 50 km a viac. Neviem, ci sa v tom EGRku nieco neprehreje, nejaka klapka, ktora sa potom nechce otvarat, resp. zatvarat. Ale chcem ta poprosit, kedze si ten EGR odpojil asi vies kde je a ako sa s nim robi. Ja by som ho rad aspon precistil, ale fakt neviem kde v tej 1,7icke je (teda mam tusenie, ale nerad by som nieco pokazil). Mozes mi poslat nejake foto ako sa robi to zaslepenie, alebo cistenie? Ale je to 1,7icka, lebo v 2,0ke je to uple ine. Dik
-
iurai
-
iurai
cital som to od niekoho, kto opravuje riadiace jednotky cerpadiel.Radoslav napísal:No to mas pravdu, vystrasil si ma.Nevies mi k tomu povedat nieco blizsie? Kde si to cital, alebo ako sa to da diagnostikovat, alebo opravit? Niesom jediny, co tu ma tento problem s tou 1,7ickou a urcite by aj inych zaujimalo ako to opravit. Dik.
jeho postreh bol, ze cim skorej sa taka RJ opravi, tym menej skod v nej vznikne
link na opravu:
http://www.mrserv.de/index.php?option=c ... &Itemid=33
- Marky
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Jún 2007, 18:40
Tak tak, nejcastejsi zavada na techto motorech, proste ble studenaky. Jinak super link na tu opravu alespon ma clovek predstavu jak to pak vypada a zkusenejsi si to muze opravit sam, jinak nevim proc za to chteji takove tisice kdyz to nekdo opravujeiurai napísal:nechcem strasit, ale cukanie dieslov, ked je motor zahriaty, moze robit aj kaziaca sa riadiaca jednotka v cerpadle. aspon tak som o tom cital
PS: dovolim si to postnout i na jine forum
Astra G Caravan NJOY Y20DTH 74kW + Vectra C Caravan Elegance Z19DTH 110kW
-
iurai
a to si si uz isty, ze mas tento problem ?Radoslav napísal:Ty vole, to kde si vyhrabal? :o To je super, perfektna stranka.Tam je aj popis, co byva zle, studenaky atd. To by sa hadam dalo urobit aj doma, sikovny elektrotechnik a bolo by to super. Diky moc za ten link, je vazne dobry, velmi si mi pomohol.
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
mam otazku??? - je mozne zaslepit AGR ventil pri motore 1,7 TD ??? , kedze sa popisalo dost otom, ze pri dizloch to nejde dost ma prekvapil svagor so svojou astrou, kde mu motor blbol a po diagnostike prisli na to EGR-ko a mu to v OPLI vycistili a zaslepiliSignum napísal:A co tak AGR ventil?
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
Macil nepotesil si ma - prehral som pivo, do krvi som sa so svagrom hadal, ze to nieje mozne u dizloch 
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
- saimon
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2008, 18:28
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim. Tak som tu zasa a prosim o radu. Som vlastnikom Opel Astry 1.7Dti. Problem je v tom, ze motor pri zaradenom stupni od dvojky hore vydava strasne zvlastny zvuk, ktory aj mne laikovi vravi ze nieco nie je v poriadku. Je to taky dunivo trubivy zvuk. Tazko sa to opisuje. Neviete nahodou niekto kde by mohol byt problem, resp. co to moze sposobovat?
Ak je nieco nejasne, pytajte sa. Doplnim informacie ako budem vediet. Vrela vdaka.
Ak je nieco nejasne, pytajte sa. Doplnim informacie ako budem vediet. Vrela vdaka.
*** Opel Astra 1.7 DTi, r.v. 2000 ***
-
Radoslav
- Nový užívateľ

takze chalani hlasim sa stastny, pretoze som odtranil problem za strasne tisice prakticky zadarmo.
To trhanie bolo predsa len ta riadiaca jednotka. Vizerala presne tak, ako vizera ta na tych fotkach u nemca (http://www.mrserv.de/index.php?option=c ... &Itemid=33)
Samy studenak a nozicka kondenzatora bola dokonca odlomena. Vsetko som precinoval, vycistil, premeral, skratka ten postup ktory tam je. Presial som asi 350 km a ani sklbnutie. Povazujem to za vyriesenie problemu, ktory maju urcite mnohi z Vas, pretoze je to seriova vada. Nechcem strasit, ale urcite to mate viaceri, aj taki ktori si myslia, ze ten problem nemaju, pretoze sa to prejavuje ked je auto zohriate a az po dlhsej jazde zvycajne. Teda odporucam kazdemu kto ma 1.7 DTi aby si to skontroloval a ked je to OK tak tu krabicku jednoducho zalepi. Ale nie je dobre jazdit s chybou aj nadalej, lebo mozu odist aj nejake suciastky a potom je dost horsie (pajkovat SMD nieje ziadna hracka). Pre tych ktori to rozoberu: to lepidlo predava len jedna firma na Slovnsku a zaslu vam to aj na dobierku bez problemov. Je to na : http://www.weicon-sk.sk/index.php?page=9
Vela stastia.
Samy studenak a nozicka kondenzatora bola dokonca odlomena. Vsetko som precinoval, vycistil, premeral, skratka ten postup ktory tam je. Presial som asi 350 km a ani sklbnutie. Povazujem to za vyriesenie problemu, ktory maju urcite mnohi z Vas, pretoze je to seriova vada. Nechcem strasit, ale urcite to mate viaceri, aj taki ktori si myslia, ze ten problem nemaju, pretoze sa to prejavuje ked je auto zohriate a az po dlhsej jazde zvycajne. Teda odporucam kazdemu kto ma 1.7 DTi aby si to skontroloval a ked je to OK tak tu krabicku jednoducho zalepi. Ale nie je dobre jazdit s chybou aj nadalej, lebo mozu odist aj nejake suciastky a potom je dost horsie (pajkovat SMD nieje ziadna hracka). Pre tych ktori to rozoberu: to lepidlo predava len jedna firma na Slovnsku a zaslu vam to aj na dobierku bez problemov. Je to na : http://www.weicon-sk.sk/index.php?page=9
Vela stastia.
-
iurai
- saimon
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2008, 18:28
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim. Tak som tu zasa a prosim o radu. Som vlastnikom Opel Astry 1.7Dti. Problem je v tom, ze motor pri zaradenom stupni od dvojky hore vydava strasne zvlastny zvuk, ktory aj mne laikovi vravi ze nieco nie je v poriadku. Je to taky dunivo trubivo klepavy zvuk
. Tazko sa to opisuje. Neviete nahodou niekto kde by mohol byt problem, resp. co to moze sposobovat?
-
iurai
otvor si na to extra temu. a nejaka dobra nahravka by nebola na skodu !saimon napísal:Zdravim. Tak som tu zasa a prosim o radu. Som vlastnikom Opel Astry 1.7Dti. Problem je v tom, ze motor pri zaradenom stupni od dvojky hore vydava strasne zvlastny zvuk, ktory aj mne laikovi vravi ze nieco nie je v poriadku. Je to taky dunivo trubivo klepavy zvuk![]()
. Tazko sa to opisuje. Neviete nahodou niekto kde by mohol byt problem, resp. co to moze sposobovat?