Pezot - si hladal nejaky eshop, odporucam http://www.spldynamics.sk/autohifi/ alebo skus Hifa kontaktovat
AUTOHIFI - DEBATA VSEOBECNE O HUDBE V AUTE
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
Redline - kua , tazke rozhodovanie.
Pezot - si hladal nejaky eshop, odporucam http://www.spldynamics.sk/autohifi/ alebo skus Hifa kontaktovat
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
-
marwi
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Pežot - ja, Langdon2 a manila sme momentálne naladení na LG-vlne.
(Teda, ja som ešte trošku aj Blaupunkťák, v Omege mám Acapulco.)
LG LCF800OR, ovládanie od volantu, BT audio, USB, AUX, 4x53W MOSFET, 4 x lineout + sub (3V), krásny displej, podsvietenie modré alebo červené, cena 130... Čo by si chcel viac?
(Teda, ja som ešte trošku aj Blaupunkťák, v Omege mám Acapulco.)
LG LCF800OR, ovládanie od volantu, BT audio, USB, AUX, 4x53W MOSFET, 4 x lineout + sub (3V), krásny displej, podsvietenie modré alebo červené, cena 130... Čo by si chcel viac?
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
coli84
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 23:57
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Redline tiež by som ti poradil pio,má časové korekcie,zvláda aktívne zapojenie a údajne má aj zabudovaný DSP procesor a čo sa týka možností nastavenia zvuku je na tom určite lepšie než než 117ka bez imprintu ale to je zase Alpine a ja osobne by som alpajnovský zvuk nevymenil za nič no ti pio je predsa len vyššia rada ako 117ka takže ja osobne by som riešil niečo iné od Alpine no tebe poradím Pioneer,jednoznačne!
- Pežot
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Aug 2010, 09:08
- Auto: Iná značka
Aj ty?Redline napísal:Dik za rady .Hudba sa uplne bude prekopavat takze treba dobry zaklad.
BMW 528i E39 - w.i.p.
Opel Corsa 1,2 16V 12/99 - rip
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
Tak tak...sice mam nejaku tu predstavu o zostave ale ked sa neviem rozhodnut tak sa radsej poradimAj ty?aj ja ... najhoršie je, že v tomto som komplet out
asi dám na Kaja
on sa viac vyzná ako ja
hehe ... prípadne sa spýtam hifa, ale ten má asi iné starosti ako teraz riešiť nejaké rádiá :?
Opel Vectra B X18XE (1998) - ex
Škoda SuperB 1,9TDi (2009)
Škoda SuperB 1,9TDi (2009)
-
coli84
- Strieborný užívateľ

jedna rada odo mňa ak teda chcete čo možno najlepší výsledok je dobrá a precízna inštalácia reproduktorov,dovolím si tvrdiť že inštalácia robí 60% zostavi,preto si myslím že kvalitné vytlmenie a uzatvorenie predných dverí je základ,postavte si hlavne silný predok,komponenty na nejaký dvoj,poprípade štvorkanál ak bude v kufri aj nejaký woofer a verím tomu že budete spokojný
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

colli84, je trošku vidno, že nepoznáš tie rádiá LG a máš trošku predsudky, ja tieto Pioneery okolo 200-250EUR poznám - otrasný displej, nejednoznačné ovládanie (gombíky, z ktorých ostanú v noci len svietiace čiarky) a komplikované nastavenie.
Áno, zvuk je dobrý, ale zas - hud. výkon 4x50W je dnes už nečasový.
Časové korekcie - preboha, v malej Corse, načo? Aj zmysel časových korekcií v Omege je z hľadiska priestoru otázny, ale budiž, má to zmysel pri použití ekvalizérov a viacerých digitálnych zosilňovačov, každý pracuje s inou latenciou.
Ale s tými dverami a tlmením s Tebou súhlasím.
manila - káblik od mikrofónu ťahaj smerom k vodičovi pod prístrojovkou a potom v A-stĺpiku pod plastom a na slnečnú clonu s ním, to je optimálne miesto, mám to tak vo všetkých mojich autách.
Pežot, ďakujem za dôveru, ja ho kupujem v Andreashope a donesú mi ho do Sony shopu do Polusu zdarma.
Áno, zvuk je dobrý, ale zas - hud. výkon 4x50W je dnes už nečasový.
Časové korekcie - preboha, v malej Corse, načo? Aj zmysel časových korekcií v Omege je z hľadiska priestoru otázny, ale budiž, má to zmysel pri použití ekvalizérov a viacerých digitálnych zosilňovačov, každý pracuje s inou latenciou.
Ale s tými dverami a tlmením s Tebou súhlasím.
manila - káblik od mikrofónu ťahaj smerom k vodičovi pod prístrojovkou a potom v A-stĺpiku pod plastom a na slnečnú clonu s ním, to je optimálne miesto, mám to tak vo všetkých mojich autách.
Pežot, ďakujem za dôveru, ja ho kupujem v Andreashope a donesú mi ho do Sony shopu do Polusu zdarma.
- Pežot
- Strieborný užívateľ

coli ja nechcem woofer práve
musím to vymyslieť tak, aby som sa zaobišiel bez neho ... mám 6 miest pre repráky a tam to možno aj skončí, ešte ma napadlo dať ďalšie dva do C-stĺpikov.
Kajo dúfam mi pomôžeš pri vymýšľaní ako na audio
lebo v tomto sa fakt nevyznám a nerád by som pokupoval kraviny ... :oops:
Kajo dúfam mi pomôžeš pri vymýšľaní ako na audio
BMW 528i E39 - w.i.p.
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
- Pežot
- Strieborný užívateľ

Nuž to je pravda
nechcem do toho nasypať 700€ 
Chcel by som skôr primeranú kvalitu za primeranú cenu
akože teraz mi to hrá tiež celkom dobre (na moje počúvanie), len ak už chcem dať to audio hlasnejšie stane sa, že repráky to nezvládajú :?
Chcel by som skôr primeranú kvalitu za primeranú cenu
BMW 528i E39 - w.i.p.
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
-
marwi
Kajo , podla toho co pises , tento Pioneer 88 RS II nepoznas. Je to radio , co minuly rok stalo 530 ecok a vie toho naozaj dost a kvalitou je to TOP radio. LG ktore mate nepoznam a preto to nemozem porovnavat. A casove korekcie nie su na to, co v domacom kine , ale napr. na to, ze spevak nespieva z laveho , alebo z praveho repraka, ale z prostriedku pristrojovky a ked zavries oci tak pri dobrej nahravke vies kde stoji gitarista a kde klavir atd... Uz som motoval celkom dost radii , aj drahsich , ako je toto radio ,ale mne toto radio sedi. Od Alpine som nepocul snad len " F1 Status " a podla mna, v nizsich cenovych kategoriach su fajn , ale v tejto cene uz su lepsie kusky. Samozrejme zalezi , aku hudbu kto pocuva. Na POP netreba take drahe radio , lebo ho nevyuzijes. Ja napr. nepotrebujem USB vstup , lebo komprimovane formaty ( MP3) pocuvam vynimocne. Na MP3 je toto radio zbytocne drahe... Prajem dobry posluch vsetkym...
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Áno marwi, nepoznám.
Hovoril som o Pioneer DEH-7200SD.
88 RS II vyzerá ako značný pokrok z hľadiska ergonómie a dizajnu, už tam nie sú tie trápne tlačítka, čo vyzerajú ako čiarky, je tam na prvý pohľad pekný displej, ale zas, za 300 € bez bluetoothu a USB, s relatívne nízkym výkonom.
Jasné, beriem to, že to je zrejme super stroj, ale s prídavným modulom BT a zosilňovačom.
Takže sa to vyšplhá na... na koľko? 500? 700? Bez repro a tlmenia.
To sa podľa mňa bežnému človeku, akým Pežot a ja sme, nevyplatí.
Navyše bez možnosti ovládať z volantu.
Viem
, na čo sú časové korekcie, a to čo píšem ja nie je podľa mňa v rozpore s tým, čo píšeš Ty.
V každom prípade ide o dosiahnutie ideálneho stavu, to je synchronizácia kanálov, ako som spomínal, potrebné je to z hľadiska použitých zosilňovačov (latencia) a priestoru.
To, čo píšeš Ty, ten príklad so spevákom, to je už dôsledok nesprávneho zladenia.
Hovoril som o Pioneer DEH-7200SD.
88 RS II vyzerá ako značný pokrok z hľadiska ergonómie a dizajnu, už tam nie sú tie trápne tlačítka, čo vyzerajú ako čiarky, je tam na prvý pohľad pekný displej, ale zas, za 300 € bez bluetoothu a USB, s relatívne nízkym výkonom.
Jasné, beriem to, že to je zrejme super stroj, ale s prídavným modulom BT a zosilňovačom.
Takže sa to vyšplhá na... na koľko? 500? 700? Bez repro a tlmenia.
To sa podľa mňa bežnému človeku, akým Pežot a ja sme, nevyplatí.
Navyše bez možnosti ovládať z volantu.
Viem
V každom prípade ide o dosiahnutie ideálneho stavu, to je synchronizácia kanálov, ako som spomínal, potrebné je to z hľadiska použitých zosilňovačov (latencia) a priestoru.
To, čo píšeš Ty, ten príklad so spevákom, to je už dôsledok nesprávneho zladenia.
-
coli84
- Strieborný užívateľ

Kajo máš pravdu,môj názor na LG je predsudkový no názor na Pioneer a časové korekcie je už z vlastnej skúsenosti,zosíky tam byť musia to je fakt,ale nemusia to byť digitály a netreba ani externý ekvalizér,výkon koncáku rádia ja osobne neriešim,aj tak žiadne autorádio asi viac ako 18W mať nebude
Pežot ak obetuješ asi tak dvacku za tlmenie a kúpiš si nejaké kompá s citlivosťou aspon 92db tak nebudeš potrebovať dať reprá všade kde boli od výroby,postačia ti predné dvere a ak to napojíš ešte aj na zosík tak sa podľa mňa nebudeš sťažovať ani na nedostatok hlasitosti
Pežot ak obetuješ asi tak dvacku za tlmenie a kúpiš si nejaké kompá s citlivosťou aspon 92db tak nebudeš potrebovať dať reprá všade kde boli od výroby,postačia ti predné dvere a ak to napojíš ešte aj na zosík tak sa podľa mňa nebudeš sťažovať ani na nedostatok hlasitosti