Opel vectra B 1,6 benzin - trasenie
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Lubec
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Chlapi myslim, ze som dojazdil na dlhsiu chvilu.
Dnes som vymenil termostat a teplota sa konecne dostala na uroven ako ma byt, no z funkcneho auta som sa tesil len cestou domov.
Na krizovatke ped nasou ulicou som podradil do 1 a rozbehol som sa do mierneho kopceka, vytocil som ju trosku viac nez je normalne zvykom a z autom mi po 20m skublo vyskocila kontrolka motora, zaroven s kontrolkou mazania, ktora hned po tom zhasla. No auto od vtedy ide velmi divne, ziaden vykon, urcite je rozhadane vstrekovanie so zapalovanim, je citit zle spalovanie. Nastartuje, len ked sa mu zachce, samo zrejme nejde ako ma. Mam iste podozrenie, no nepisem to tu aby som Vas nezavadzal, rad by som pocul nezaujate nazory.
Dik vam za pomoc. Motor mam v podpise.
Dnes som vymenil termostat a teplota sa konecne dostala na uroven ako ma byt, no z funkcneho auta som sa tesil len cestou domov.
Na krizovatke ped nasou ulicou som podradil do 1 a rozbehol som sa do mierneho kopceka, vytocil som ju trosku viac nez je normalne zvykom a z autom mi po 20m skublo vyskocila kontrolka motora, zaroven s kontrolkou mazania, ktora hned po tom zhasla. No auto od vtedy ide velmi divne, ziaden vykon, urcite je rozhadane vstrekovanie so zapalovanim, je citit zle spalovanie. Nastartuje, len ked sa mu zachce, samo zrejme nejde ako ma. Mam iste podozrenie, no nepisem to tu aby som Vas nezavadzal, rad by som pocul nezaujate nazory.
Dik vam za pomoc. Motor mam v podpise.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- Lubec
- Strieborný užívateľ

Uf tak to dufam nie, je mi jasne,ze to nebude len tak nejaka blbost, no na rozsypanie bez nejakych vedlajsich priznakov by snad ten motor nemal dovod, do teraz slapal, ako hodinky krasne tichucko. Ok tak teda dam svoj nazor. Predpokladam, ze mi mohol skocit rozvodak. To zistim, az zozeniem vy... hviezdicove kluce, bez ktorych nedam dole kryt rozvodov.
Co sa diagnostiky tyka zrovna vcera som objednal op com, tak dufam ze mi do konca tyzdna dojde.
Co sa diagnostiky tyka zrovna vcera som objednal op com, tak dufam ze mi do konca tyzdna dojde.
Naposledy upravil/-a Lubec v 19 Nov 2010, 17:54, upravené celkom 1 krát.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- Lubec
- Strieborný užívateľ

Poznam,ale vdaka aj tak. No nechce sa mi do tohto sposobu, predpokladam ze chybovych kodov bude mat moja rj viac nez dost a vyblikaval by som do vianoc.
Naposledy upravil/-a Lubec v 16 Nov 2010, 22:57, upravené celkom 2 krát.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- Lubec
- Strieborný užívateľ

Odhalil si ma. No dnes uz to necham v teoretickej rovine, auto som rozobral ako to slo s naradim ktore som mal, zajtra skusim pozhanat tie hviezdice a uvidim. Snad na nieco pridem. Skoda len ze je vsetko zatvorene, mohol som pocistit krokac, egr, klapku no nemam cistic :roll:
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
-
iurai
-
Script
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Mar 2010, 12:58
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
No kamoš podobný prípad som mal aj ja a najľahší spôsob ako zistíš tvoju vadu bude keď si dáš zmerať kompresiu tlaku vo valcoch..
Ja som mal rozštiepený výfukový ventil a robilo mi to to isté čo tebe !
Tiež som sa čudoval že auto šlapalo ako hodinky a zrazu som ledva naštartoval a motor šiel ako traktor.
Ak budeš mať malé kompresie niektorých z valcov tak buď sviečka, ventil, piest, piestne krúžky alebo niečo z elektroniky rozdeľovač alebo keď máš tak zapaľovací modul.
Ja som mal rozštiepený výfukový ventil a robilo mi to to isté čo tebe !
Tiež som sa čudoval že auto šlapalo ako hodinky a zrazu som ledva naštartoval a motor šiel ako traktor.
Ak budeš mať malé kompresie niektorých z valcov tak buď sviečka, ventil, piest, piestne krúžky alebo niečo z elektroniky rozdeľovač alebo keď máš tak zapaľovací modul.
- Lubec
- Strieborný užívateľ

Chvala bohu si davat nemusim, zmeram si ju sam, len sa musim dostat k naradiu
Dnes pokus o pozretie rozvodov, zas nevysiel koli nedostatku naradia chybala ockova 16 :x Len tak mimochodom nevie nahodou niekto kde hladat rysky na vackach? Remenice su mi jasne, no nevidim rysky na bloku, pripadne sa mi stretli oproti sebe takze asi maju byt na tom zaistovaciom pripravku co?
Auto bezi stale zle no na 1 valci som mal sviecku mokru od benzinu.
Zacinam mat podozrenie cislo 2, pokial to nebudu rozvody mohol by to byt modul zapalovania, ale zeby odisiel z fleku?
Zacinam mat podozrenie cislo 2, pokial to nebudu rozvody mohol by to byt modul zapalovania, ale zeby odisiel z fleku?
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- Skoldo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Aug 2010, 08:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Lubec napísal:Chvala bohu si davat nemusim, zmeram si ju sam, len sa musim dostat k naradiuDnes pokus o pozretie rozvodov, zas nevysiel koli nedostatku naradia chybala ockova 16 :x Len tak mimochodom nevie nahodou niekto kde hladat rysky na vackach? Remenice su mi jasne, no nevidim rysky na bloku, pripadne sa mi stretli oproti sebe takze asi maju byt na tom zaistovaciom pripravku co?
No ja som mal tento isty problem ked kuknes temu astra motor prevodovka je tam otom pisane.Dal som nev moduli dokonca mam dva najprv islo afto uplne super a z nicoho nic zacalo sekat.A to som kupil dalsi modul zasa islo super a po case zasa seka.Netusim co stym moze byt ale moduli si zobral langdon2 dal do auta prvi a ide mu auto uplne dobre a mne stym modulom sekalo...Ale ak by si mal zaujem o nev modul mozem ti zohnat pouzivany za dobru cenu
Opel astra G 3dv. 1,6 16v 101ps
Opel astra G 5dv. 1,8 16v 116ps
Opel astra G 5dv. 1,8 16v 116ps