Kdesi som o tom cosi cital, neviem znova najst.
Hrdzaveju mi, no skor hniju bocne listy na prednom okne.
Aj by som to strhol dole, len netusim co ma tam caka.
Je to problem velky, ci nie? Nema dakto skusenost?
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
odporucam dat dole,karoseria pod nimi bude uz tiez chytena. Osetrit to poriadne,malokto vie,ze i pod tim kvitne slusne karoseria,lenze zvonku,co je lahko osetritelne
Dnes som menil tie bočné gumy, tiež hrdzaveli.
Hrdzavie spona v ich hornej časti a plechové koľajničky po celej dĺžke.
Karosérii nebolo nič, predsa som však spoj plechov, na ktorom sú gumy ošetril farbou + neutrálny silikón.
Nová guma už má koľajničku plastovú, bohužiaľ, spona hore ostala plechová.
Jedna lišta stojí v Opli cca 33 EUR.
Ja som kúpil lišty od dula z angličana, v spodnej časti však bolo treba teplovzdušnou pištolou lištu deformovať, keďže angličan má dole zrejme širšie sklo.
Pri tejto príležitosti som kúpil v Opli aj hornú, horizontálnu lištu (12 EUR), preventívne, lišta obsahuje hliníkovú koľajnicu a je nasunutá na sklo.
Starú lištu je potebné vysunúť do boku a novú zboku nasunúť. Predtým treba všetko namazať WD40.
Alternatíva: horná lišta nie je potrebná, okno je lepené a tesné, lišta tak či tak prepustí vodu, je iba ozdobná! Niektoré autá ju tam nemajú (Fabia, Peugeot 308). Zaoberal som sa aj myšlienkou lištu tam nedať, iba tenkú vrstvu čierneho neutrálneho silikónu, no potom mi prišlo ľúto, že ju mám kúpenú.
Postup je taký, že najskôr vrchná lišta a potom bočné.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
ak som spravne pohopil tak tie bocne listy treba vysunut do vonku , teda ak stojim pri spetnom zrkadle tak potiahnut smerom k sebe ?
To ked vyzuniem tak na miesto nej zasuniem novu , tot vsjo ? Bo aj ja som si to vsimol ze chyta hrdza. A da sa to niekde zohnat okrem oplu, bo tomu sa snazim oblukom vyhnut ?
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma )
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000
Ked budes davat dole tu listu, zacni hore pri streche a postupne postupuj smerom k zrkadlu, takto to ide jednoduchsie
A ano, novu opacnym postupom nasunies... tot vsjo
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
mozu byt trochu prilepene tmelom,takze najprv mozu ist na zaciatku tuho. Po demontazi odporucam skontrolovat koroziu pripadne osetrit,pri montazi natriet pruznym autotmelom proti vniknutiu vlhkosti