Problém pri rannom štarte

Moderátori: dulo, buci_vectra

Santa17
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 17 Sep 2008, 13:03
Auto: Vectra B

Problém pri rannom štarte

Príspevok od používateľa Santa17 »

Zdravím, tak zase sa ohlasil problém a obraciam sa na Vás skúsenejších... [ VeBe ´98 1.8 16V]
Nikdy som nemával problém so štartovaním, vždy naskočilo na prvú šupu, aj v zime, ale teraz stačí trocha chladnejšie ráno a už je problém. Auto akoby sa dusilo, vyskočí okamžite po štarte na 1000 otačky, ale tie začnu okamžite lietať hore dole a skape pričom auto vydáva divné zvuky ako vysávač (ale to je myslím bežné, kým sa motor nezahreje), keď začnem zošliapovať plyn akoby motor nereagoval, chvíľu nič a o chvíľu otáčky vyletia vysoko hore a potom skape aj keď pridavam plyn, zadusí ho akoby neprichádzal benzín alebo vzduch, fakt netuším kde je problém. Musím to opakovať zo dvakrát alebo trikrát a až potom už všetko ide ako má... Keď sa motor zahreje a ten zvuk "vysávača" sa vypne, už ide vsetko bez problémov. Dokonca potom vždy naskoči okamžite keď je motor zabehnutý a nahriatý.
Vyblikal som si chyby a výsledok je 0100 - nespravny signal merača prietoku vzduchu
0340 - nespravny signal čidla vačkového hriadela

Tiež som si všimol, že motor ma nepustí vyššie ako nad 4000otačky

Myslel som, že by mohla byť chyba v tom merači prietoku vzduchu, ale je mi divne prečo pri teplom motore takýto problém nie je. Viete niekto poradiť čo treba spraviť?
Mohol by za to ten nespravny signal čidla vačkoveho hriadela? Tu poruchu mi hlási už dlho ale motor šiel tak som tomu nejako nevenoval pozornosť, až teraz keď su chladne rána zrazu sa vyskytol ten problém...
Za každú radu pokorne ďakujem =P
Vectra B 1.8 16V
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

pouzi hladanie.
strucne

p0340 - bezna chyby, spravidla cidlo vacky alebo zvetrala kabelaz.
P0100 - vaha vzduchu. bez nej tento motor naozaj dobre nejde
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"