rucna brzda

Moderátori: dulo, buci_vectra

rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

Vendy4 napísal:tak ja mam len po stranu 173 viac nie.. a odkial si to stahoval??
pokial stiahnes toto
http://muj.edisk.sk/stahnout-soubor/440 ... .06MB.html
tak je to kompletne... myslel som, ze ked som to scanoval, niektore stranky mi usli...
a ano, ma to 173 stran, ale "dvojstran", takze musis pozerat, co je dole na strankach napisane, nie ako ti to cisluje acr.reader...
Používateľov profilový obrázok
Vendy4
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 15 Aug 2007, 12:31
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vendy4 »

rado.c napísal:
Vendy4 napísal:tak ja mam len po stranu 173 viac nie.. a odkial si to stahoval??
pokial stiahnes toto
tak je to kompletne... myslel som, ze ked som to scanoval, niektore stranky mi usli...
a ano, ma to 173 stran, ale "dvojstran", takze musis pozerat, co je dole na strankach napisane, nie ako ti to cisluje acr.reader...
ochh sorry to som si vobec nevsimol. :wallb: .. iba rychlo som to preletel... Tak dikes za radu :up:
Opel Vectra B 1.8 16V ´98´- uz NENI
Actual - VW
mariankooo

oblozenie

Príspevok od používateľa mariankooo »

Ja mam asi podobny problem jak vy, tiez neviem az po kam mam dotahovat tu rucnu brzdu, uz som dokonca menil aj oblozenie rucnej brzdy a neni to nijaka vyhra podla mna... Takze ani vymena oblozenia nejako extra nepomoze, skusim to este viac dotiahnut a az pomoze dam vediet.
Hlavne to nebola vyhra ked mi prasklo to oblozenie rucnej brzdy ked som siel na kruhovom a zacalo mi flekovat zadne koleso (!!!) a musel som tam ostat... Potom sli flojdi a sa pytali co sa stalo... No co asi... davam si cigaretku... :D ale potom som sadol dnu a musel som to nasilu odtiahnut z tade... aj ked sa to nejako roztocilo potom... Chudacik moje auticko :( ale uz jadzi a secko je ok :)
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

tak to mohlo byt celkom na pokakanie ked ti zacne flekovat kolo znicoho nic :D
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
mariankooo

Teo napísal:tak to mohlo byt celkom na pokakanie ked ti zacne flekovat kolo znicoho nic :D
Ti poviem ze aj bolo, a to mam vodicak 2 mesiace, auto mesiac ale zase uz som najazdil skoro 2 litre km... tak som zase az tak nestresoval :D nastastie to bolo na kruhaci, aj ked niekedy tam beham dostodvazne, sa mi nechce cakat na ostatnych a vtedy bola akurat spicka :D tak aj kopec aut a flojdi sli akurat okolo... A to som mal ist na druhy den do BA... si predstav ze by sa to stalo pri nejakych 140 pri prebiehani... by ma asi *nadávka* na mieste, by som sa posral tak ze by ani cm kubicky miesta neostalo v aute :DDD
mathis
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
Auto: Vectra B
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathis »

dnes som skusal moju rucnu a zistenie ma potesilo :) do zadu sa ani nepohne... :) akurat ju musim troxa dotiahnut, lebo berie dost vysoko....
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

tak drzim palce pri nahanani km :D
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
mariankooo

Teo napísal:tak drzim palce pri nahanani km :D
Len ci bude cas, lebo hu akurat predavam a asi letim fuc do cudziny... aj ked som doma len chvilu :D
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

:( skoda predat nie
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
Keysi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Sep 2009, 19:53
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Keysi »

rado.c napísal:
pokial stiahnes toto
vobec ni to nejde stiahnut :((
Opel VECTRA C Caravan, r.v.2006 , 1,9 CDTI 110kw/150 HP
Opel VECTRA B, r.v.1996 , 1,6i 16V 74kw/101 HP
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

takych tu bude viac :( co im to nepojde
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
vitaminxxl
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Júl 2008, 13:53
Bydlisko alt: Abbotsford

Príspevok od používateľa vitaminxxl »

Ludia, aka je pravdepodobnost, ze keby som kupil novu sadu celusti rucnej brzdy, plus uz mam cisto nove bubnokotuce, ze mi ta brzda dozadu nebude brzdit? Lanka boli menene nie tak davno (su skoro nove) no brzdit mi to nechce... bud sa celuste suchaju o bubon, alebo nebrzdia skoro vobec.
Oplati sa kupit novu sadu tych celusti???? A este by som chcel vediet, ci sa cely ten mechanizmus prisposobi sam vo vnutri, alebo ho mam nejako naklepkat do spravnej polohy este pred nasadenim kotuca?
Zda sa, ze ked hybem lankom, tak odtlaca len jednu stranu celuste, no neviem ci to tak ma byt. Odkedy mam auto, rucna mi nejde, no chcem to dat dokopy... ked tam je, tak nech funguje.
diky za rady
Moja prvá a už aj bývalá...
Obrázok
red baron

Príspevok od používateľa red baron »

[quote="Manta"]nerozumiem preco kazdy ked parkuje tak pouziva rucnu brzdu?..to je pekne blby a hlupi zvik podla mna..v zime zamrzne a mozes poskodit celuste..ved mas prevodovku a ked tam vrazis 1 alebo R podla toho ako a kde stojis tak to staci pokial nestojis na strasnom kopci...ja ani neviem ze ju mam akurat ked sa na nej tocim.. :D :D :D[/quote]

podľa teba to môže biť hlupi zlozvik .... ale podľa mňa je to dobrá vec a treba ju používať ....
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

vitaminxxl napísal:Ludia, aka je pravdepodobnost, ze keby som kupil novu sadu celusti rucnej brzdy, plus uz mam cisto nove bubnokotuce, ze mi ta brzda dozadu nebude brzdit? Lanka boli menene nie tak davno (su skoro nove) no brzdit mi to nechce... bud sa celuste suchaju o bubon, alebo nebrzdia skoro vobec.
Oplati sa kupit novu sadu tych celusti???? A este by som chcel vediet, ci sa cely ten mechanizmus prisposobi sam vo vnutri, alebo ho mam nejako naklepkat do spravnej polohy este pred nasadenim kotuca?
Zda sa, ze ked hybem lankom, tak odtlaca len jednu stranu celuste, no neviem ci to tak ma byt. Odkedy mam auto, rucna mi nejde, no chcem to dat dokopy... ked tam je, tak nech funguje.
diky za rady
kupuj diely, co mas pokazene !
najprv zisti , kde je chyba

vies, ze obe strany sa nastavuju oddelene ?
vitaminxxl
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai-
Tak lanko som menil, lebo bolo rozpadnute od hrdze, kotuce a dosticky boli stare a uz dost tenke, preto som ich menil (s odstupom par mesiacov), lenze asi bude treba vymenit aj celuste (na jednej sa zacina odlupovat ta brzdiaca cast) a zdaju sa mi vysuchane.
Inac to nastavenie kadzej strany myslis ako koleso zvlast, alebo lavu a pravu celust na jednom kolese? tym zubatym kolieskom som ich nastavovat skusal, ako som vedel.. keby to niekto vedel nastavit, tak mozno by som nepotreboval ani nove celuste..
Obrázok
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

myslel som tie ozubene kolecka. presny postup tu niekde vo fore bol.
treba to dost presne nastavit. vsak pises:
bud sa celuste suchaju o bubon, alebo nebrzdia skoro vobec
ja sa pamatam, ze som sa s tymto tiez potrapil.

pri montazi urcite nic nenaklepkat.
celuste maju byt skor pri sebe, aby siel bubon, a potom ich dostelujes

mechanizmus precisti, aby nedrhol. ide najma o to, ked brzdu povolis, aby sa celuste kusok vratili aby nedrhli

to ze tlaci 1 strana by mohlo byt ok. ked sa oprie o bubon, zacne tlacit do druhej strany
vitaminxxl
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Bubon som urcite nenaklepkaval pri nasadzovani. Potreboval by som skor vediet, ci ked posuniem tie dve celuste ako celok (bez nasadeneho bubna) napriklad dolava, ze ci sa po pusteni maju same vratit do nejakej polohy, alebo je to normalne, ze ostanu tak ako nimi pohnem.. (toto som naklepkaval - neviem ci som to napisal zrozumitelne)
Cistil som co sa dalo, ale este sa na to pozriem zajtra..
Mimochodom, davnejsie ta brzda fungovala silno, ale len dopredu. Pise sa tu, ze je to vlastnost toho mechanizmu, ale neverim, ze sa to neda spravit tak, aby zaberala poriadne aj dozadu...
Vymyslene je to dost nanic v porovnani s inymi znackami. :?
Obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Čeľuste si sadnú podľa bubna. Nastavenie čeľustí je následovné. V prvom rade, lanko musí byť zoštelované tak, aby bolo vždy napnuté, teda ani pri uvoľnení ručnej brzdy nesmie ovísať. Potom ručnú brzdu zatiahneš na 3. zub a čeľuste v bubnoch nastavíš štelovacím kolieskom tak, aby práve začali brzdiť, ale aby si dokázal bubnom ešte otočiť rukou. Po uvoľnení brzdy by sa mal bubon voľne otáčať. Občasné šuchnutie nevadí, ono si to časom sadne. Plný brzdný účinok by mal nastať pri zatiahnutí brzdy cca na 7. zub.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
vitaminxxl
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

diky iurai a macil.. obidvaja ste poradili dobre.. dneska som brzdy rozobral a dal dokopy tak, ze v podstate funguju celkom dobre.. :)
To, co som vtedy precistil nemalo vplyv na brzdenie samotne - trebalo prebrusit pilnickom tie plosky o ktore sa celuste opieraju a klzu. Dal som na ne troska vazeliny a hned to bolo o dacom inom. (a urcite novy bubon pomohol velmi)
Nakoniec som isiel uplne presne podla toho co pisal macil a tramtadadaaa,. brzda pri uvolnenej pake len velmi mierne sucha o bubon a ked ju zatiahnem nadoraz, tak v miernom kopci smerom dozadu auto stoji, v prudkom sa vsak velmi pomaly pohyna no to nevadi...
este raz diky a maj te sa - usetril som na novych celustiach
:thanks:
Obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Ak máš nové obloženie, alebo bubny, zatiahni ručnú brzdu aby mierne brzdila a takto prejdi pomalou jazdou zhruba 300m. Pri systéme, kde je odddelená prevádzková brzda od ručnej (parkovacej), sa toto odporúča raz za čas spraviť, aby sa očistili a sadli si trecie plochy a zachoval sa brzdný účinok.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - PODVOZOK/BRZDY"