Zafira 1,8 16 V 92 kw-slabý výkon
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
pinnacle
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Jún 2009, 11:11
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Zafira 1,8 16 V 92 kw-slabý výkon
Zdravím mám Zafiru 1,8 16 V 92 kw r.v.2001.
problém spočíva v tom,že ma strašne slabý výkon,je to dovoz z nemecka.
Vymenil som sviečky,váhu vzduchu,nepomohlo to,stále dokonca svietila oranžová kontrolka chyby motora....cca 2 dni dozadu som znovu zhodil hovorovo povedané cievky,resp.jeden celý zaliatý modul s cievkami,vystriekal kontoxom nahodil a po chvíle chyba zhasla a auto šlapalo na plný výkon....až do včera,kedy som cca 10 min stál na parkovisku,motor naštartovaný a z ničoho nič sa zase rozsvietila chyba a výkon zase o ničom,ako keby to išlo na tri valce.
Napichol som sa na diagnostiku doma a ukázalo mi tri chyby
P-100-zlý signál váha vzduchu
P-170-bohatá,alebo chudobná zmes....
P-302-zapalovanie valca 2-výpadky....
prvé dve chyby sú možno následkom tretej chyby,nepáli dobre druhý valec.
Má niekto s týmto skúsenosť?Myslím že tu by mohol byť problém s celým zaliatym modulom cievok,alebo žeby riadiaca jednotka?To je ten horší prípad.
Dík za každé info
problém spočíva v tom,že ma strašne slabý výkon,je to dovoz z nemecka.
Vymenil som sviečky,váhu vzduchu,nepomohlo to,stále dokonca svietila oranžová kontrolka chyby motora....cca 2 dni dozadu som znovu zhodil hovorovo povedané cievky,resp.jeden celý zaliatý modul s cievkami,vystriekal kontoxom nahodil a po chvíle chyba zhasla a auto šlapalo na plný výkon....až do včera,kedy som cca 10 min stál na parkovisku,motor naštartovaný a z ničoho nič sa zase rozsvietila chyba a výkon zase o ničom,ako keby to išlo na tri valce.
Napichol som sa na diagnostiku doma a ukázalo mi tri chyby
P-100-zlý signál váha vzduchu
P-170-bohatá,alebo chudobná zmes....
P-302-zapalovanie valca 2-výpadky....
prvé dve chyby sú možno následkom tretej chyby,nepáli dobre druhý valec.
Má niekto s týmto skúsenosť?Myslím že tu by mohol byť problém s celým zaliatym modulom cievok,alebo žeby riadiaca jednotka?To je ten horší prípad.
Dík za každé info
-
rado.c
1 - vaha vzduchu - za pokus stoji http://www.liqui-moly.sk/detail/cistic- ... hu-novinka
2 - moze byt problem napriklad aj s "lambda-sondou" aj ked nevypisalo priamo jej chybu. mozno je tam uz nejaka "univerzalna". ale to skor si myslim, ze tato chyba ma suvis s "1"
3 - vymena sviecok, zapalovacieho modulu aj s kablami ku svieckam.
2 - moze byt problem napriklad aj s "lambda-sondou" aj ked nevypisalo priamo jej chybu. mozno je tam uz nejaka "univerzalna". ale to skor si myslim, ze tato chyba ma suvis s "1"
3 - vymena sviecok, zapalovacieho modulu aj s kablami ku svieckam.
-
rado.c
-
primko
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Feb 2009, 09:15
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
šklbanie motora pri jednotke
zdravím vás, čítal som že máte podobný problém ako ja , v servise mi vymenili l-sondu ale auto si stále pri jednotke sem tam zašklbe , čo je horšie že je to nepravidelné a najviac ho to baví ked som na križovatke. Známi mi povedal že to môže už byť len RJ , chcem sa teda opýtať či je možné starú RJ nejak repasovať aby nebolo nutné kupovať novú, nakolko je dosť drahá.
Vopred dakujem
Vopred dakujem
- clio1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 12:16
- Auto: Zafira A
- Kontaktovať používateľa:
lord.po môžeš to dať repasovať do čiech cez www.ridicijednotky.cz!!
pinnacle a čo sa týka teba skús zapalovací modul, ja som mal podobný problém a výmena to vyriešila, alebo skús si od niekoho požičať ale aspoň na týždeň inak nezbadáš rozdiel... a musí byť presne z takého istého motora ako máš ty....
pinnacle a čo sa týka teba skús zapalovací modul, ja som mal podobný problém a výmena to vyriešila, alebo skús si od niekoho požičať ale aspoň na týždeň inak nezbadáš rozdiel... a musí byť presne z takého istého motora ako máš ty....
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex