disky na zimu
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 25 Jún 2010, 00:02
- Auto: Astra J
- Kontaktovať používateľa:
disky na zimu
Behaju po nete rozne clanky, ktore popisuju vyhody hlinikovych diskov oproti plecahcom aj v zimnom obdobi.
Asi teda bude lepsie mat hlinikovy disk oskrety ako plechovy zhrdzaveny alebo pokryveny, ale pri vybere zase bdue hrat ulohu aj oko, a ked sa taketo nieco krasne oskre: Dotz Freeride Peak ...bude sa to dat orpavit?
Malo by to pekny kontrast so snehom ked nejaky bude...
Asi teda bude lepsie mat hlinikovy disk oskrety ako plechovy zhrdzaveny alebo pokryveny, ale pri vybere zase bdue hrat ulohu aj oko, a ked sa taketo nieco krasne oskre: Dotz Freeride Peak ...bude sa to dat orpavit?
Malo by to pekny kontrast so snehom ked nejaky bude...
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Máj 2010, 07:09
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Jednoznačne!
Máš pravdu, veľa rôznych názorov je na nete. Dlho, predlho som všetky čítal, keď som sa rozhodoval pri voľbe diskov pre zimnú sadu pneumatík. A dospel som k jednoznačnej voľbe - hliníkové disky. Jednak mnohé z nich majú už z výroby úpravy pre zimnú prevádzku (štvornásobné lakovanie), cenový rozdiel oproti plecháčom je zanedbateľný (u mňa to bolo 69 ku 56 Eur za kus), a o vizuálnom dojme netreba ani hovoriť...
Ak máš škrtnúť, tak škrtneš, tomu neujdeš. A vtedy je skoro jedno, čo tam máš. A okrem toho, dobrá guma zabráni oderu disku, hovorím teraz o obrubníku. Z vlastnej skúsenosti. Šktrol som obrubník, pri tom zvuku poriadne zahrešil a potom s potešením zistil, že tam nie je žiadna stopa. Obuté mám Bridgestone Potenza 225/45 R18.
Zhrnuté a podčiarknuté - podľa mňa nie je o čom rozmýslať...
Ak máš škrtnúť, tak škrtneš, tomu neujdeš. A vtedy je skoro jedno, čo tam máš. A okrem toho, dobrá guma zabráni oderu disku, hovorím teraz o obrubníku. Z vlastnej skúsenosti. Šktrol som obrubník, pri tom zvuku poriadne zahrešil a potom s potešením zistil, že tam nie je žiadna stopa. Obuté mám Bridgestone Potenza 225/45 R18.
Zhrnuté a podčiarknuté - podľa mňa nie je o čom rozmýslať...
Opel Astra J, 1.6i Cosmo, 85kW, 6 st. automat
VW Polo 1.4i, 55kW, automat
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Nezničiteľné Leninove sane - Moskvič 2140
VW Polo 1.4i, 55kW, automat
Citroen XM 2.0i, automat
Citroen CX 2.5D Reflex
Nezničiteľné Leninove sane - Moskvič 2140
-
- Nový užívateľ
Re: Jednoznačne!
toto presne sa stalo aj mneMilan_PN napísal:Šktrol som obrubník, pri tom zvuku poriadne zahrešil a potom s potešením zistil, že tam nie je žiadna stopa.
Sranda, ze ked som disk oskrel, vtedy som toho vela nepocul, len mal taky blby pocit.. pozrem a bum, ryha jak svet. Ale potreboval som sa ako novacik asi na priklade naucit, ze ked som blizko pri obrubniku, nemam co tocit volantom.
Inak vsetky odporucania plechacom mi prisli prave s tym zamerom, aby sa usetrilo.. ale ked sa niketo pozera skor na kvalitu, tak tie "odporucania" plechacov uz niak neobstoja.. a v konecnom dosledku je to kvalitnejsie vzdy vyhodnejsie az z financneho hladiska.
-
- Nový užívateľ
vyhody diskov
staci popozerat nejake clanky, napr. aj na sme.sk a pod., hod to do googlu.. nema vyznam tu kopirovat cele odstavceMajklNajt napísal:No a ake su to teda tie vyhody hlinikovych diskov, pred plechovymi?
.. tak strucne, aj ked sa to samozrejme nebude tykat vsetkych diskov, hlavne nie tych z ciny
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Dizajn je asi jedinou výhodou.
Ja aj v zime používam hliníkáče, lebo pohľad na plechové neznášam a puklice nenávidím
Ale na oboch Oploch mám 15ky 195/65R15, čo síce pôsobí paradoxne na oboch V6kách, ale dostanem sa s tým skoro všade.
Na Fiate mám hliníkáče od výroby a na nich univerzálne pneu 175/70R14.
Som za úzke gumy
Ja aj v zime používam hliníkáče, lebo pohľad na plechové neznášam a puklice nenávidím
Ale na oboch Oploch mám 15ky 195/65R15, čo síce pôsobí paradoxne na oboch V6kách, ale dostanem sa s tým skoro všade.
Na Fiate mám hliníkáče od výroby a na nich univerzálne pneu 175/70R14.
Som za úzke gumy
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
som lenivy hladat... tak aby bola kompletna tema, hodte sem niekto link na tie clanky o vyhodnosti hlinikacov v zime
Thnx :roll:
Thnx :roll:
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET