ZAFIRA 1.9 CDTI/110KW r.v.2007
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
GATOR5
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Sep 2010, 20:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ZAFIRA 1.9 CDTI/110KW r.v.2007
Ahoj OPLÁCI.Som tu nový a vidím,že tu je kopec tém ako aj užitočních rád ohĺadom pomoci.
Tak teraz k veci:
1./ kúpil som asi pred cca 1-mesiacom Zafiru r.v.2007,motor 1.9 CDTI/110KW.Po pravidelmon jazdení som zistil,že mi mizne voda v chladiacom systéme.Dolieval som asi 1/2 litra na cca 150 km.Riešil som najskôr kde voda mizne v sústave po trase.Nikde však problém nebol a ani nie je.
2./ mizne mi tak isto olej a na cca 500 km som musel doliať cca 1/2 litra oleja.Keď však otvorím nádržku na dolievanie chladiacej kvapaliny,je cítiť výfukové spaliny.S toho usudzujem,že by mohol ísť olej do vody a byť zlé tesnenie pod hlavou resp.samotné hlava.Kam však mizne aj voda aj olej ???
3./ ak by mi niekto vedel poradiť,budem veľmi rád a tiež by ma zaujímalo koľko by asi takáto oprava prípadne samotná hlava mohla stáť ??!!
Tak teraz k veci:
1./ kúpil som asi pred cca 1-mesiacom Zafiru r.v.2007,motor 1.9 CDTI/110KW.Po pravidelmon jazdení som zistil,že mi mizne voda v chladiacom systéme.Dolieval som asi 1/2 litra na cca 150 km.Riešil som najskôr kde voda mizne v sústave po trase.Nikde však problém nebol a ani nie je.
2./ mizne mi tak isto olej a na cca 500 km som musel doliať cca 1/2 litra oleja.Keď však otvorím nádržku na dolievanie chladiacej kvapaliny,je cítiť výfukové spaliny.S toho usudzujem,že by mohol ísť olej do vody a byť zlé tesnenie pod hlavou resp.samotné hlava.Kam však mizne aj voda aj olej ???
3./ ak by mi niekto vedel poradiť,budem veľmi rád a tiež by ma zaujímalo koľko by asi takáto oprava prípadne samotná hlava mohla stáť ??!!
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
v Tvojom pripade by som asi isiel hned vratit auto kde si ho kupil pretoze ten motor bude asi KO
resp. spotreba oleja vysoka vhodna na GO motora, nehovoriac o uniku chladiacej kvapaliny 
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
GATOR5
- Nový užívateľ

Ahoj Signum.
Díky za tvoj postreh ktorý ma pravdu povediac síce moc nepotešil,no realita asi bude taká ako píšeš aj Ty sám.Problém je aj v chlapíkovi ktorý mi auto predal,pretože odmieta akúkoľvek komunikáciu na túto tému.Jedná sa o človeka ktorý vozí autá z Nemecka a našiel som ho na nemenovanom internetovom portáli.Mimochodom serióznom portáli.No predsa!?Nie je možné,že je KO "len" tesnenie alebo hlava???
Mimochodom ja som zo Serede a Ty ako vidím si z GA.Nevedeli by sme sa spojiť nejak inak???
Díky za tvoj postreh ktorý ma pravdu povediac síce moc nepotešil,no realita asi bude taká ako píšeš aj Ty sám.Problém je aj v chlapíkovi ktorý mi auto predal,pretože odmieta akúkoľvek komunikáciu na túto tému.Jedná sa o človeka ktorý vozí autá z Nemecka a našiel som ho na nemenovanom internetovom portáli.Mimochodom serióznom portáli.No predsa!?Nie je možné,že je KO "len" tesnenie alebo hlava???
Mimochodom ja som zo Serede a Ty ako vidím si z GA.Nevedeli by sme sa spojiť nejak inak???
-
Signum
- Strieborný užívateľ

velmi spravne Kajo zmeranie kompresie by zrejme viacej napovedalo co je vlastne s motoromKajo napísal:Voda asi mizne cez tesnenie pod hlavou a olej cez krúžky.
Mala by sa zmerať kompresia.
Mám Opel
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Urcite musi ist dolu hlava..potom sa mozete bavit o opravach a co ako dalej...
Kruzky moz byt uplne v poriadku...ten olej ti moze aj cez tesnenie pod hlavou unikat...proste sa ta voda s olejom spalia.
Kruzky moz byt uplne v poriadku...ten olej ti moze aj cez tesnenie pod hlavou unikat...proste sa ta voda s olejom spalia.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
riso357
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2010, 18:45
- Bydlisko alt: PD
ja mam taku istu Zafiru mne mizla len voda.ked som ju kupoval palubak vypisoval ze je malo chlad.kvap. v nadrzke chlapik co ju predaval povedal ze staci doliat.doliali sme ked bol motor studeny a stale to vypisoval.tiez smrdeli plyny z nadrzky a bola spinava od oleja.teraz sme dali dole hlavu a zistilo sa ze pe prasknuta pri druhom valci.dali sme ju vcera zavarit na moravu.a ten chlapik od ktoreho sme to kupovali pred mesiacom a pol s nami komunikuje a tvrdi ze zaplati oprvu.
Opel Zafira 1,9cdti 110kw r.v. 05 DPF OFF
-
GATOR5
- Nový užívateľ

Ahojte Opláci,
takže aj mojom prípade bola prasknutá hlava čo sa potvrdilo ako to tu už niektorý skúsení popísali (signum a ostatní ktorým mimochodom Ďakujem touto cestou).
Nová hlava stála 400 Euro (Poľsko) +veci potrebné k výmene.Všetko spolu cca 900 Euro.
S chlapíkom od ktorého som to kúpil sa najpv zdráhal niesť akúkoľvek zodpovednosť,no prišlo nakoniec k dohode a zaplatil polovicu s celkovej sumy.
Dalo sa to riešiť aj súdnou cestou,no všetci asi vieme ako a hlavne koľko by trvalo kým by sme prišli na koniec prípadu.
Neviem snáď som volil správnu cestu???
Zatiaľ sa všetci majte :-))
takže aj mojom prípade bola prasknutá hlava čo sa potvrdilo ako to tu už niektorý skúsení popísali (signum a ostatní ktorým mimochodom Ďakujem touto cestou).
Nová hlava stála 400 Euro (Poľsko) +veci potrebné k výmene.Všetko spolu cca 900 Euro.
S chlapíkom od ktorého som to kúpil sa najpv zdráhal niesť akúkoľvek zodpovednosť,no prišlo nakoniec k dohode a zaplatil polovicu s celkovej sumy.
Dalo sa to riešiť aj súdnou cestou,no všetci asi vieme ako a hlavne koľko by trvalo kým by sme prišli na koniec prípadu.
-
iurai
myslim, ze to je OK. slovenske sudy rozhoduju dost nepredvidatelne.GATOR5 napísal:S chlapíkom od ktorého som to kúpil sa najpv zdráhal niesť akúkoľvek zodpovednosť,no prišlo nakoniec k dohode a zaplatil polovicu s celkovej sumy.
pokial to auto neviezol po vlastnej ose, mozno o probleme nevedel
dufajme, ze neutrpel zvysok motora
-
GATOR5
- Nový užívateľ

Takže,opäť sa ozývam po doriešení "reklamácie" ktorú som tu už popisoval vyššie.Autíčko mám opravené a za upilnulé 3-dni som nabehal cca 500 km.Zatial žiadny problém,všetko funguje ako má.Takže,verím že to bude už aj nadaľej,ok!!!
Mal by som však jednu otázku a ak by niekto vedel milý Opláci poradiť,budem rád.
Zostala mi stará hlava ktorá bola a je prasknutá.Predajca môjho auta mi radil,že ak sa bude dať táto hlava zavariť a dá sa vyrovnať,eventuelne by som ju vedel ešte predať,aby sa mi vrátili nejaké peniažky späť za opravu ktorú som s časti platil.
Neviem však koľko by to stálo a ako zistím či sa dá hlava zavariť???
Ďakujem vopred.
Mal by som však jednu otázku a ak by niekto vedel milý Opláci poradiť,budem rád.
Zostala mi stará hlava ktorá bola a je prasknutá.Predajca môjho auta mi radil,že ak sa bude dať táto hlava zavariť a dá sa vyrovnať,eventuelne by som ju vedel ešte predať,aby sa mi vrátili nejaké peniažky späť za opravu ktorú som s časti platil.
Neviem však koľko by to stálo a ako zistím či sa dá hlava zavariť???
Ďakujem vopred.
-
Signum
- Strieborný užívateľ

osobne si myslim,ze sa to neoplati dat zavarit a nasledne zrovnat
otazne je kedy a kolko penazi sa Ti vlastne vrati :?:
Mám Opel
-
Signum
- Strieborný užívateľ

tak na tuto otazku Ti zrejme tazko niekto da odpovedGATOR5 napísal:Mám v Trnave kontakt ktorý chce za to 35 euro,že diagnostikuje či sa dá hlava zavariť.Len neviem ´daľej koľko by stálo samotné zverenie a rovnanie.A ani koľko by som mohol potom pýtať za hotovú hlavu????
Mám Opel
-
riso357
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2010, 18:45
- Bydlisko alt: PD
no podla toho aku tam mas trhlinu ja som mal podobny problem.priatelkin oco nam to vsetko opravoval.dal to zavarit niekde pri Brno(ak chcete kontakt mozem dat)vcera to poskladal a zatial je to o.k. zajtra si idem po auto a uvidim.vyslo to 6200kc komplet.zavarenie,nove gumicky na ventii a zabrusenie.samozrejme to aj tlakovali.
Opel Zafira 1,9cdti 110kw r.v. 05 DPF OFF