ked viem ze nieco musi byt kvalitne tak tam supnem origos alebo skoro originalny diel ... na zhavice som pozeral vselikade a zistil som ze sa cena jedneho pohybuje okolo 13E tak som nevahal kupil u nas v obchode a neobjednaval od nikade (nechcelo sa mi cakat kedze ma to dost sr..o ) ...a tie veci co nemusia byt origo davam lacnejsie ... brzdove platnicky som dal napr valeo ... capy na zadnu napravu tak isto ... pri tych zhavicoch este je pravda origos nazhavil rychlo jak hovado tak do 2 sekund do cervena ale pokazeny aj 15 sekund a len teply ... taaakze sa tu nikto nad tym nevzrusujte co a aky dat mate na kazdy 2 roky zaruku ked to kupite v obchode a ked behnete do servisu tak ako nahradny diel pol roka ....tak sa tu nad tym tolko nevzrusujte
skúška žhavičov a kde sa nachadzaju motor 1,9 cdti 88kw
Moderátori: dulo, buci_vectra
- dertypek
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 18:29
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ja mam na tieto meniace veci takyto nazor ...
ked viem ze nieco musi byt kvalitne tak tam supnem origos alebo skoro originalny diel ... na zhavice som pozeral vselikade a zistil som ze sa cena jedneho pohybuje okolo 13E tak som nevahal kupil u nas v obchode a neobjednaval od nikade (nechcelo sa mi cakat kedze ma to dost sr..o ) ...a tie veci co nemusia byt origo davam lacnejsie ... brzdove platnicky som dal napr valeo ... capy na zadnu napravu tak isto ... pri tych zhavicoch este je pravda origos nazhavil rychlo jak hovado tak do 2 sekund do cervena ale pokazeny aj 15 sekund a len teply ... taaakze sa tu nikto nad tym nevzrusujte co a aky dat mate na kazdy 2 roky zaruku ked to kupite v obchode a ked behnete do servisu tak ako nahradny diel pol roka ....tak sa tu nad tym tolko nevzrusujte

Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
-
iurai
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Ak pise, ze mam 88 kW motor, tak s najvacsou pravdepodobnostou virive klapky nema, ale to je jedno ...
Zhavice sa na tychto motoroch nachadzaju zozadu motora, tzn. od vodica, pod commonrailovou rampou a je k nim dost blby pristup.
A mne sa stalo presne to, co spominal Juraj, jeden skur.... zhavic nesiel vytocit a nakoniec sa dokrutil, pomohlo iba odvrtanie.
Zhavice sa na tychto motoroch nachadzaju zozadu motora, tzn. od vodica, pod commonrailovou rampou a je k nim dost blby pristup.
A mne sa stalo presne to, co spominal Juraj, jeden skur.... zhavic nesiel vytocit a nakoniec sa dokrutil, pomohlo iba odvrtanie.
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
[quote="zelenay"]
oplaci neviete či diagnostika na opli 1,9 cdti 88kw vypíše že je zlý žhavič
Myslim, ze diagnistika, chybu zhavica najde aj vypise, ale myslim, ze musi byt uplne KO, nie zcasti dobry a zcasti zly .... a jed dost mozne, ze ked by si mal zly len jeden zhavic, uz by si asi vobec nanastartoval ... ale nech sa vyjadria skusenejsi
Myslim, ze diagnistika, chybu zhavica najde aj vypise, ale myslim, ze musi byt uplne KO, nie zcasti dobry a zcasti zly .... a jed dost mozne, ze ked by si mal zly len jeden zhavic, uz by si asi vobec nanastartoval ... ale nech sa vyjadria skusenejsi
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
ked mas uplne zly jeden zhavic nastartujes v pohode aj ked je 0°C ani to nebudes vediet ze je zly ked uz boo -5 tak na prvy raz naskocil motor ale iba na 3valce a po 2-3 sekundach uz isiel na 4 a plynule ja som tak v zime jazdil mesiac auto vzdy na prvy raz starovalo len sa roztriaslo a potom uz OK. dalsie starty uz v pohode ako keby nic so zhavicmi nebolo.
a ked som mal zly zhavic svitila mi konktrolka porucha elektroniky motora asi minutku potom zhasla. vzdy ked som nastartoval studeny motor tak zasvietila na chvilku.
a ked som mal zly zhavic svitila mi konktrolka porucha elektroniky motora asi minutku potom zhasla. vzdy ked som nastartoval studeny motor tak zasvietila na chvilku.
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
iurai
Spohrelt - dobre napisaneSpohrelt napísal:Myslim, ze diagnistika, chybu zhavica najde aj vypise, ale myslim, ze musi byt uplne KO, nie zcasti dobry a zcasti zly .... a jed dost mozne, ze ked by si mal zly len jeden zhavic, uz by si asi vobec nanastartoval ... ale nech sa vyjadria skusenejsizelenay napísal:![]()
![]()
oplaci neviete či diagnostika na opli 1,9 cdti 88kw vypíše že je zlý žhavič
priznam sa, ze netusim co zelenay riesi. mohol by radsej o tom napisat, namiesto kladenia nezmyselnych otazok :!:
mozno ma zhavice rovno od vyroby, tzv. "storocne" a vymenu odsuva na neskor, kde mu hrozi ze to bude drahe. vid tema:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=17086
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
ano ono uz ked je chladnejsie asi 5°C tak uz kontrolka zhavenia preblikne. a cim nizzia teplota vonku tak dlhsie svieti zhavenie.
lenze to nesuvisi s teplotou okolia ale teplotou motora. staci ak po par hodinach nastartujes konktrolka nemusi svietit.
iba ked je motor studeny tak svieti zhavenie v lete mi nesvieti nikdy ale ci zhavy alebo nie to uz neviem
lenze to nesuvisi s teplotou okolia ale teplotou motora. staci ak po par hodinach nastartujes konktrolka nemusi svietit.
iba ked je motor studeny tak svieti zhavenie v lete mi nesvieti nikdy ale ci zhavy alebo nie to uz neviem
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
iurai
ked vies takto dobre vyhodnotit odpovede v tejto teme - vsetky, a aj tie moje, znamena to, riesenie problemu je ti vopred zname, a vlastne ti nejde o riesenie problemu, skor len o diskusiu k nemuzelenay napísal:---- jurai---- toto fórum si myslím je o tom že sa pýtame alebo odpovedáme neni každý múúúdri ako ti .Keď máš k tím otáskam čo povedať tak ok.ale ked nie tak zbytočne vypisuješ pi.....y
ak by to tak nebolo, iste by si napisal ze o ake auto ide, s akym motorom, ake spravanie pozorujes, ake su tvoje obavy, a ine skutocnosti. napriklad aj odkial si
samozrejme na tom nie je nic zle, a pre ten pripad je tu sekcia Online Keci, kde sa radi s tebou porozpravaju ti, co maju prave vela casu
ber toto cisto ako moj sukromny nazor. ovsem je podporeny tym, ze som od teba nevidel prispevky 2 druhov
-
zelenay
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Dec 2008, 20:28
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
---jurai--- aké auto mám to musí byť jasné ,a že čo sa toľko vypytujem auto je stroj súčiastky sa opotrebúvajú nie som automechanik takže keď niečo neviem a mám problém tak sa pýtam .
-problém auto mám dovezené takže výmena žhavičov či bola nebola
koĺko vydržia ...proste nechcem aby ma to prekvapilo vzime ráno.
A myslím že téma žhaviče môže zaujímať a pomôct aj iným.
-------------------------------------------
opel vectra caravan
1.9 cdti 88kw rv 2006
-problém auto mám dovezené takže výmena žhavičov či bola nebola
koĺko vydržia ...proste nechcem aby ma to prekvapilo vzime ráno.
A myslím že téma žhaviče môže zaujímať a pomôct aj iným.
opel vectra caravan
1.9 cdti 88kw rv 2006