skúška žhavičov a kde sa nachadzaju motor 1,9 cdti 88kw

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 18:29
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa dertypek »

ja mam na tieto meniace veci takyto nazor ...
ked viem ze nieco musi byt kvalitne tak tam supnem origos alebo skoro originalny diel ... na zhavice som pozeral vselikade a zistil som ze sa cena jedneho pohybuje okolo 13E tak som nevahal kupil u nas v obchode a neobjednaval od nikade (nechcelo sa mi cakat kedze ma to dost sr..o ) ...a tie veci co nemusia byt origo davam lacnejsie ... brzdove platnicky som dal napr valeo ... capy na zadnu napravu tak isto ... pri tych zhavicoch este je pravda origos nazhavil rychlo jak hovado tak do 2 sekund do cervena ale pokazeny aj 15 sekund a len teply ... taaakze sa tu nikto nad tym nevzrusujte co a aky dat mate na kazdy 2 roky zaruku ked to kupite v obchode a ked behnete do servisu tak ako nahradny diel pol roka ....tak sa tu nad tym tolko nevzrusujte :P :D
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
zelenay
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Dec 2008, 20:28

Príspevok od používateľa zelenay »

:oops: A kde sú tie žhaviče ? motor 1,9 cdti 88kw rv2006
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

zelenay napísal::oops: A kde sú tie žhaviče ? motor 1,9 cdti 88kw rv2006
a ked ti na tuto jednoduchu otazku odpovieme, tak tvoja najblizsia bude:

zhavic sa rozsypal ked som ho "vykrucal" a potom ti poradime - chod do servisu a zaplat nemale peniaze za "hrajkanie sa"
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

zelenay napísal::oops: A kde sú tie žhaviče ? motor 1,9 cdti 88kw rv2006
Sú to také čierne plastové koncovky na kábloch umiestnené pod plastovým krytom motora vedľa vírivých klapiek :D
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa Spohrelt »

Ak pise, ze mam 88 kW motor, tak s najvacsou pravdepodobnostou virive klapky nema, ale to je jedno ...
Zhavice sa na tychto motoroch nachadzaju zozadu motora, tzn. od vodica, pod commonrailovou rampou a je k nim dost blby pristup.

A mne sa stalo presne to, co spominal Juraj, jeden skur.... zhavic nesiel vytocit a nakoniec sa dokrutil, pomohlo iba odvrtanie. :cry:
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

Tak sory ak tam nie sú klapky, ale spozná to podľa dlhých plastových koncoviek :wink:
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
zelenay
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

:idea: :idea: :idea: oplaci neviete či diagnostika na opli 1,9 cdti 88kw vypíše že je zlý žhavič

----------------------------
opel vectra caravan
1,9 cdti 88kw 2006
----------------------------
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

ano ak budes mat zly aspon jeden zhavic na diagnostike ti to vypise urcite.
aspon vypise chybu porucha zhaveni alebo nieco take. skusal som to s OP-comom a funguje to :)
ale kod chyby uz neviem
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa Spohrelt »

[quote="zelenay"]:idea: :idea: :idea: oplaci neviete či diagnostika na opli 1,9 cdti 88kw vypíše že je zlý žhavič

Myslim, ze diagnistika, chybu zhavica najde aj vypise, ale myslim, ze musi byt uplne KO, nie zcasti dobry a zcasti zly .... a jed dost mozne, ze ked by si mal zly len jeden zhavic, uz by si asi vobec nanastartoval ... ale nech sa vyjadria skusenejsi :wink:
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ked mas uplne zly jeden zhavic nastartujes v pohode aj ked je 0°C ani to nebudes vediet ze je zly ked uz boo -5 tak na prvy raz naskocil motor ale iba na 3valce a po 2-3 sekundach uz isiel na 4 a plynule ja som tak v zime jazdil mesiac auto vzdy na prvy raz starovalo len sa roztriaslo a potom uz OK. dalsie starty uz v pohode ako keby nic so zhavicmi nebolo.
a ked som mal zly zhavic svitila mi konktrolka porucha elektroniky motora asi minutku potom zhasla. vzdy ked som nastartoval studeny motor tak zasvietila na chvilku.
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
iurai

Spohrelt napísal:
zelenay napísal::idea: :idea: :idea: oplaci neviete či diagnostika na opli 1,9 cdti 88kw vypíše že je zlý žhavič
Myslim, ze diagnistika, chybu zhavica najde aj vypise, ale myslim, ze musi byt uplne KO, nie zcasti dobry a zcasti zly .... a jed dost mozne, ze ked by si mal zly len jeden zhavic, uz by si asi vobec nanastartoval ... ale nech sa vyjadria skusenejsi :wink:
Spohrelt - dobre napisane

priznam sa, ze netusim co zelenay riesi. mohol by radsej o tom napisat, namiesto kladenia nezmyselnych otazok :!:

mozno ma zhavice rovno od vyroby, tzv. "storocne" a vymenu odsuva na neskor, kde mu hrozi ze to bude drahe. vid tema:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=17086
zelenay
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

---- jurai---- toto fórum si myslím je o tom že sa pýtame alebo odpovedáme neni každý múúúdri ako ti .Keď máš k tím otáskam čo povedať tak ok.ale ked nie tak zbytočne vypisuješ pi.....y
mariaan1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Máj 2010, 10:52

Príspevok od používateľa mariaan1 »

ahojte mam tiež otazku ohladne žhavičov. rad by som vedel či žhavia vždy pri štartovani alebo len ked je zima ? do soboty rana som totiž ani nevedel ako vyzera kontrolka žhavičov pri štartovani a v sobotu rano svietila asi 2 sekundy. vectra c 2004 2,2 dti 92kw
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ano ono uz ked je chladnejsie asi 5°C tak uz kontrolka zhavenia preblikne. a cim nizzia teplota vonku tak dlhsie svieti zhavenie.
lenze to nesuvisi s teplotou okolia ale teplotou motora. staci ak po par hodinach nastartujes konktrolka nemusi svietit.
iba ked je motor studeny tak svieti zhavenie v lete mi nesvieti nikdy ale ci zhavy alebo nie to uz neviem
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
iurai

zelenay napísal:---- jurai---- toto fórum si myslím je o tom že sa pýtame alebo odpovedáme neni každý múúúdri ako ti .Keď máš k tím otáskam čo povedať tak ok.ale ked nie tak zbytočne vypisuješ pi.....y
ked vies takto dobre vyhodnotit odpovede v tejto teme - vsetky, a aj tie moje, znamena to, riesenie problemu je ti vopred zname, a vlastne ti nejde o riesenie problemu, skor len o diskusiu k nemu

ak by to tak nebolo, iste by si napisal ze o ake auto ide, s akym motorom, ake spravanie pozorujes, ake su tvoje obavy, a ine skutocnosti. napriklad aj odkial si

samozrejme na tom nie je nic zle, a pre ten pripad je tu sekcia Online Keci, kde sa radi s tebou porozpravaju ti, co maju prave vela casu

ber toto cisto ako moj sukromny nazor. ovsem je podporeny tym, ze som od teba nevidel prispevky 2 druhov
zelenay
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

---jurai--- aké auto mám to musí byť jasné ,a že čo sa toľko vypytujem auto je stroj súčiastky sa opotrebúvajú nie som automechanik takže keď niečo neviem a mám problém tak sa pýtam .
-problém auto mám dovezené takže výmena žhavičov či bola nebola
koĺko vydržia ...proste nechcem aby ma to prekvapilo vzime ráno.
A myslím že téma žhaviče môže zaujímať a pomôct aj iným.
-------------------------------------------
opel vectra caravan
1.9 cdti 88kw rv 2006
-------------------------------------------
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

podla mna to neprekvapi mozno ti pusti uplne jeden zhavic. a po case pojdu ostatne ale zeby pri jendom startovani ti hned pustili aspon 3zhavice tomu pochybujem. a ked tii pusti jeden tak nastartujes a urcite sa zobrazi kontrolka porucha elektroniky motora
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
zicher
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Júl 2008, 10:14
Auto: Zafira Tourer
Bydlisko alt: Golianovo

Príspevok od používateľa zicher »

Nazdar pani, chcem sa spytat ci si dokazem aj sam vymenit zhavice? Priznam sa, som dost zrucny. Sviecky som uz menil, ale zhavice este nie. Tak neviem co ma caka. Bojim sa len toho ako tu uz niekto pisal ze sa mi nepodari vsetky 4 vytiahnut. Mam VeCe GTS 1,9cdti 2005.
Vectra C GTS, 1,9 CDTi, 2005
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ak si sikovny zvladnes to. pomaly odkrcucaj aby si ho nezlomil a je to
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
zicher
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Júl 2008, 10:14
Auto: Zafira Tourer
Bydlisko alt: Golianovo

Príspevok od používateľa zicher »

Sice neviem kde presne su tie zhavice. Mam sice JAK NATO, ale tam su popisane iba benzinove motory. Skusim a uvidim. Aj tak dakujem.
Vectra C GTS, 1,9 CDTi, 2005
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"